Mój synek odkąd poszedł do szkoły często jest przeziębiony i ma katar. W dzień sobie jakoś radzimy ale noce są dla nas najgorsze gdyż zatkany nos uniemożliwia spokojny sen. Macie może jakieś sprawdzone sposoby? Może jakieś krople stosujecie u swoich dzieci?
Ja robie inhalacje dziewczynkom z soli fizjologicznej stężonej
Sól fizjologiczna, do tego olejek sosnowy i da się przeżyć. U nas z katar chodzi w parze z kaszlem mokrym. Wtedy standardowo Flavamed + PlantagoPharm Plus (z melisą), do tego poduszka wysoko i oklepywanie plecków. Działa zawsze
Znam to. Mój 6cio latek też łatwo łapie przeziębienia. Na katar ostatnio dobry okazał się syrop pelavo nos i zatoki.
Po pierwsze nawilzacz powietsz, sol do psikania noska, I najlepsze to inhalator. U mnie malej 3 dni I katar przechodzi inwestycja w inhalator szybko sie zwrocila. Inhalacje robie mgielka zablocka
W ciągu dnia inhalacje z soli fizjologicznej a na noc jak nie może oddychać Otrivin. Sprawdza sie u nas w 100%.
Takim myślę, że dobrym 2 w 1 jest nasz model Pro Sanity. Poza samą inhalacją można tutaj też z irygatora skorzystać. Jest o tyle fajny, że można szybko sobie nos oczyścić czy zatoki. Normalnie tabletkami to człowiek nie dość, że się długo męczy, a po drugie są one średnio bezpieczne i zdrowe dla organizmu. A tutaj można w kilka chwil sobie te górne drogi oddechowe przetkać.
Polecam napar z imbiru, ewentualnie mocny strzał rozpuszczonej witaminy C
9 2017-02-15 13:46:56 Ostatnio edytowany przez Nataluszek (2017-02-15 13:48:09)
Moja czterolatka też często ma uporczywy katar. Wtedy obowiązkowa toaleta noska: smarkanie, inhalacja, smarkanie, woda morska w sprayu, smarkanie, Otrivin lub Nasivin dla dzieci i jest ok. W nocy może spać spokojnie.
Powtarzam to rano i wieczorem.
Aha i maść majerankowa na czubek noska i pod nosek.