Kłamstwo, co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Kłamstwo, co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Kłamstwo, co robić?

Witam, jestem z chłopakiem z którym mam prawie miesięczne dziecko. Jakiś czas temu kiedy byłam jeszcze w ciąży odczytałam sms'a na jego komórce od A, o treści "Dziękuje bardzo słońce". Jako,że jestem bardzo zazdrosna, a do tego doszły jeszcze buzujące hormony ciężarnej, to rozpłakałam się jak dziecko pytając kto to jest A. B (mój chłopak) odpowiedział po odczytaniu tej samej wiadomości, że to albo dziewczyna kumpla albo kumpela z pracy, ale w sumie to sam nie wie i to na pewno pomyłka. Wtedy napisał jakąś wiadomość do tej dziewczyny (nie pokazał mi jaką,a od zawsze ma w zwyczaju usuwanie wiadomości zaraz po wysłaniu czy odczytaniu) i po chwili przyszła odpowiedź od A o treści "przepraszam, pomyliłam się to nie miało być do Ciebie". Po tym uspokoiłam się, bo mu ufałam. Niestety ale ostatnio coś mnie pokusiło, żeby przejrzeć jego kontakty w telefonie, wtedy też zobaczyłam że przy numerze A widnieje jej zdjęcie, gdzie ponoć jak wtedy stwierdził nawet do końca nie wiedział kogo to numer. Postanowiłam więc szybko spisać jej numer tak w razie czego i przeprowadzić dalsze dochodzenie. Potem jakoś udało mi się zdobyć jego hasło na Facebooka i weszłam na jego profil, a tam zobaczyłam wiadomości od niego do niej, gdzie cały czas zwracał się do niej "myszko",a ona do niego "słońce" bądź "słoneczko"...Postanowiłam więc napisać do A ze swojego telefonu przedstawiając się jako B. Podczas konwersacji zapytałam się A kim dla niej jestem i jak odbiera nasze relacje (ona przez cały czas myślała, że jestem B), wtedy otrzymałam taka odpowiedź " Jesteś ważny dla mnie i chce mieć z tobą cały czas kontakt i mi zależy." po tej wiadomości zapytałam już tylko czy wspominał jej o tym, że ma dziewczynę i dziecko, po tym A zorientowała się, iż pisze ze mną a nie z B. W każdym bądź razie obaj w wyjaśnieniach przedstawili mi taką samą wersję wydarzeń, że wtedy kiedy on napisała o pomyłce to B kazał jej tak napisać (tłumaczył się, że wiedział jak na to zareaguje i nie chciał mnie denerwować i się kłócić), że znają się z pracy, ale ona już tam nie pracuje i tylko czasem piszą no i w końcu,że do niczego między nimi nie doszło bo widzieli się tylko w pracy. Niby wszystko ok, ale boli mnie to jak do niej pisał i to, że mnie cały czas okłamywał...
Kocham go ale od tej sytuacji codziennie płacze, przestałam mu ufać i czuje się strasznie. wiem, że gdyby nie nasze dziecko pod wpływem impulsu bym z nim zerwała, ale teraz jest inaczej... poza tym na prawdę go kocham, tyle że już nigdy mu nie zaufam...
Co byście zrobiły, na moim miejscu? Co o tym wszystkim myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kłamstwo, co robić?

witaj.
nie chcę osądzać twojego chłopaka ale wydaje mi się że do koleżanki nie powinno się tak zwracać. być może łączy ich coś więcej niż zwykła znajomość.

3

To, że żadnej fizycznej bliskości między twoim facetem i A nie było, to nie znaczy, że do nieczego nie doszło. Przyłapałaś ich, więc się próbują wymigać i usprawiedliwić, może nie tylko przed tobą, ale i przed samymi sobą. Nic się nie stało, oni są w porządku, ty wyolbrzymiasz.

A moim zdaniem nie wyolbrzymiasz. Ja do swoich kolegów nie piszę "słońce", moi koledzy nie piszą do mnie "myszko". To nie jest sposób zwracania się do siebie kolegów z pracy, ale czułości ludzi związanych ze sobą uczuciowo. Wierzę, że weszłaś między nich zanim to miało czas się rozwinąć, ale nie mam pojęcia, co by było, gdybyś nie dowiedziała się przez kolejne pół roku. Zdrada to nie tylko seks, to też uczucia - przynajmniej dla mnie.

4

Ewidentnie flirt na boku. Przykro mi. Musisz przełamać się i zaprosić go na poważna rozmowę, ale nie o niej.. a raczej o tym czego mu brakuje w waszym związku, że inne kobiety go skutecznie kuszą. Do zdrady nie musiało dojść, ale musisz być czujna. Kategorycznie postawić mu warunek, albo Ty, albo ona i alimenty.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Kłamstwo, co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024