była mojego chłopaka jest z nim w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » była mojego chłopaka jest z nim w ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: była mojego chłopaka jest z nim w ciąży

Witam. Tak jak napisałam w temacie mam problem. Dotyczy on byłej mojego chłopaka. Nie dawno moj chlopak dowiedział się, że jest ona w 4 miesiącu ciąży. Zerwał z nią powieważ, go zdradziła. Jest pewny ze to jego dziecko, ponieważ wtedy, gdy ona zaszla w ciaze byli jeszcze ze sobą (stwierdził to na podstawie tego, że zaszła w ciaze na poczatku sierpnia, a zerwali ze soba dopiero w połowie miesiąca). A kiedy zaszla w ciaze i w ktorym jest mniej wiecej tygodniu stwierdzil lekarz. Nie wiem teraz co z tym zrobic. on juz na samym poczatku mi powiedzial ze chce miec kontakt z tym dzieckiem-coreczka i musze to zaakceeptowac jesli mi na nim zalezy. tylko problem jest w tym ze nie wiem czy to moze sie udac skoro on bedzie mial dziecko z inna. mowi ze mnie kocha ale dziecko tez jest dla niego wazne. w sumie dobrze ze nie chce porzucic dziecka i ograniczyc sie tylko do placenia alimentow. swiadczy to o tym ze bierze odpowiedzialnosc za swoje czyny. ale nie wiem czy ja sobie z tym poradze. i czy jest sens wiazac sie z takim mezczyzna. boje sie ze zamiast do mnie bedzie wolal jechac do swojej corki. Wiadomo tez ze dziecko wiaze ludzi. boje sie ze jak sie tylko urodzi mala to od razu sie w niej zakocha i zostawi mnie dla jej i jej matki i wybaczy jej zdradę. prosze o porady co robic w tej sytuacji. dodam ze zalezy mi na tym chlopaku, gdyby tak nie bylo to bym go zostawila i nie przejmowala bym sie tym bardzo.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: była mojego chłopaka jest z nim w ciąży

Nie wiem.
Ile jesteście razem?

3

Ogólne będzie tak, będziesz może jeszcze jego laseczką na czas ciąży a po ciąży wybierze byłą bo to większe uczucie, plus dziecko. Możesz zostać jego kochanką, oszukiwaną na boku albo już teraz zacząć się oddalać. A że wybaczy jej zdradę to pewne.

4

Skoro oni rozstali się, bo była podobno go zdradziła, to ja nie rozumiem skąd ten facet ma taką pewność, żedziecko jest jego? Pachnie ściemą- coś mi się wydaje, droga autorko, że wpadłaś w niewłaściwe towarzystwo. Jakies zdrady, jakieś zaciązone byłe- nie za dużo tej patologii? Czy ty lubisz takie klimaty? Jak odnajdujesz się w towarzystwie ludzi pokroju twojego faceta albo jego byłej? Nic nie razi cię w tej historii? Czy jest to twój świat?
Dalej- była dziewczyna jest w czwartym miesiącu ciąży, więc jak długo ty z nim jesteś? Czy on nie spotykał się przypadkiem z tobą, gdy jeszcze miał dziewczynę, którą na pożegnanie zapłodnił?
Zacznij myśleć przytomnie.
Rzecz następna- nawet jesli on uczciwie rozstał się z byłą i dopiero z toba zaczął (raczej wątpie w to, by tak właśnie było, ale kto wie?), to  nie uważasz, że troszkę za szybko jak na tak poważne wyznania miłosne? Ja patrzyłabym na faceta co najmniej dziwnie, gdyby on wyskoczył do mnie z wyznaniem miłości do mnie po dwóch albo trzech miesiącach znajomości- szybki Bil z tego mena. Gdzieś tam zapłodniona dziewczyna, której pościel jeszcze dobrze nie wystygła po tym chłopie, a on kolejną już bajeruje.
Zakończ tę znajomosć, bo nawet jesli kiedys zwiążesz się z tym człowiekiem, to pamiętaj otym, że wasze dziecko zawsze dostanie pół lizaka, a nie całego, bo chłop ten będzie musiał utrzymywać swój boczny przychówek. Wiecznie będzie miał kontakt z tą swoją byłą i z dzieckiem- nie zabronisz mu tego. Jeśli nie chcesz mieć tego rodzaju problemów w życiu, to zakończ ten związek.
Tego  że cudowny ten chłop nie ma zamiaru związać się z kobietą, która za moment urodzi jego dziecko, to ja nawet nie skomentuję, bo dla mnie taki gościu jest zwykłym śmieciem. Kilka miesięcy temu mógł bzykac się z tamtą kobietą, ale dzisiaj łun już jej nie chce. Dlaczego? Aha, zapomniałam- on podobno strasznie kocha ciebie.
Spuść tego faceta w kiblu- taka jest moja rada.

5

Pomyśl, był z tamtą (jak długo?) po czym zerwał z nią, rzekomo z powodu jej zdrady.
Skąd u niego ta pewność, że to jego dziecko? Normalny facet w tych okolicznościach najpierw zażądałby ustalenia ojcostwa, bo nikt nie pali się do płacenia alimentów przez ćwierć wieku, gdy panna dawała na lewo - logiczne?
Natychmiast wszedł w związek z Tobą (jak długo?) o od razu się zakochał?
Daj sobie z nim spokój, niech się zajmie byłą i jej dzieckiem, bo Ty zawsze będziesz miała z tym problem.
Pewnie jesteś młoda, więc po co Ci facet, który zmienia dziewczyny na zasadzie - łatwo poszło, łatwo przyszło.
Zawsze będziesz żyła w trójkącie.

6

josz, telepatia? to niesamowite, że my obie zawsze zwracamy uwagę na te same rzeczy i myslimy identycznie. Pozdrawiam cię serdecznie.

7

josz napisał/a:

Pomyśl, był z tamtą (jak długo?) po czym zerwał z nią, rzekomo z powodu jej zdrady.
Skąd u niego ta pewność, że to jego dziecko? Normalny facet w tych okolicznościach najpierw zażądałby ustalenia ojcostwa, bo nikt nie pali się do płacenia alimentów przez ćwierć wieku, gdy panna dawała na lewo - logiczne?
Natychmiast wszedł w związek z Tobą (jak długo?) o od razu się zakochał?
Daj sobie z nim spokój, niech się zajmie byłą i jej dzieckiem, bo Ty zawsze będziesz miała z tym problem.
Pewnie jesteś młoda, więc po co Ci facet, który zmienia dziewczyny na zasadzie - łatwo poszło, łatwo przyszło.
Zawsze będziesz żyła w trójkącie.

dokladnie tak

zresztą ile Ty z nim jesteś? 4 miesiace? 3 ? to zadna wielka milosć znajdziesz innego. co z wami jest nie tak? po co sie pchac w takie gówna? i jeszcze sie zastanawaić co z tym robic? teraz on bedzie u niej często, szczegolnie na początku, pilnownie dziecka i iinne pierdoly. przemysl czy chcesz sie w to angazowaC?

8

nokiaaa napisał/a:

Nie wiem.
Ile jesteście razem?

poznaliśmy się pod koniec września, w połowie sierpnia zerwał z nią. ona zaszła na początku-tak ustalił lekarz. Byl z nia 2 lata

Ogólne będzie tak, będziesz może jeszcze jego laseczką na czas ciąży a po ciąży wybierze byłą bo to większe uczucie, plus dziecko. Możesz zostać jego kochanką, oszukiwaną na boku albo już teraz zacząć się oddalać. A że wybaczy jej zdradę to pewne.

Ona i jej cała rodzina traktuje go jak wroga. Ona chce id niego tylko alimentow. dziecka powiedziala ze nie zobaczy. on chce utrzymywac kontakt z dzieckiem ale ona chce mu to uniemozliwic.

Skoro oni rozstali się, bo była podobno go zdradziła, to ja nie rozumiem skąd ten facet ma taką pewność, żedziecko jest jego?
bo lekarz stwierdzil ze zaszla w ciaze na poczatku sierpnia, oni zerwali dopiero w polowie. a do tego codziennie sie widywali
testy na ojcowstwo no i tak zrobi dla pewnosci ale dopiero jak dziecko sie urodzi, bo wczesniej nie moze

Czy jest to twój świat?
nie, ale jestem w nim strasznie zakochana i nie potrafie o nim zapomniec

Rzecz następna- nawet jesli on uczciwie rozstał się z byłą i dopiero z toba zaczął (raczej wątpie w to, by tak właśnie było, ale kto wie?), to  nie uważasz, że troszkę za szybko jak na tak poważne wyznania miłosne
widujemy sie codziennie, doskonale rozumiemy. spedzajac codziennie razem czas szybko sie przywiazalam do niego. w to ze on mnie na prawde kocha nie wiem czy moge wierzyc ale ja jego na pewno

Tego  że cudowny ten chłop nie ma zamiaru związać się z kobietą, która za moment urodzi jego dziecko, to ja nawet nie skomentuję, bo dla mnie taki gościu jest zwykłym śmieciem
wybaczyla bys komus zdrade? ja nigdy. on mysli podobnie

troche go bronie ale jestem w nim mocno zakochana. nie wiem co mam robic w tej sytuacji.  nie chce byc oszukana ale tez ciezko bedzie mi o nim zapomniec. doskonale mnie rozumie, zna moje problemy. mam problemy zdrowotne i ciezko jest je zaakceptowac. on mnie akceptuje taka jaka jestem.
nie wiem co mam robic. tak bardzo mi na nim zalezy...

9

oliwia9195 napisał/a:

josz, telepatia? to niesamowite, że my obie zawsze zwracamy uwagę na te same rzeczy i myslimy identycznie. Pozdrawiam cię serdecznie.

Chyba pisałyśmy w tym samym momencie, a najlepsze, że także chciałam wspomnieć, że trąci patologią ale ugryzłam się w język, a raczej dałam sobie po łapkach. Ty walisz z grubej rury smile

10

Jeśli jest jego dziecko,to niech wraca do byłej.... a z drugiej strony, niech się upewni, że to jego....
a z trzeciej strony, jeśli dziecko jest jego , to kop w tyłek.... na szczęście. Jeżeli nie jest jego dziecko, a tak cię kocha.... no cóż . pozostaje mu czekanie na rozwiązanie sprawy z dzieckiem...
A pakować się z facetem, który zrobił dziecko na dzień dobry a ty jesteś młoda, to szkoda swojego życia....

11

Ona traktuje go jak wroga i chodzi jej tylko o alimenty- no moja droga- wpakowałaś się w patologię. Uciekaj z tego środowiska- patologia to nie tylko pijaczkowie pod budka z piwem, pamiętaj o tym.
Po pierwsze- skąd wiesz, że jest tak, jak to tobie przedstwiono? Czy rozmawiałaś z jego byłą? Czy rozmawiałaś z rodziną tej dziewczyny? Czy nie jest przypadkiem tak, że bazujesz tylko na słowach tego faceta? Nie znasz tego człowieka, gofno o nim wiesz- nie rozpędzaj sie więc az tak bardzo w jego stronę, bo za chwile i ty zaciążysz i wtedy przekonasz się, jak bardzo kocha cię ten zapładniacz. Nie bądź zieloną gąską.
Dalej- jego była nie chce go znać ani widzieć na oczy, ani dbać o kontakty swojego dziecka z jego ojcem. Czy nie daje ci to myslenia? Załóżmy jednak, że to prawda- w takim razie pomyśl logicznie i na spokojnie, nie przez pryzmat pobożnych swoich zyczeń- jaka to kobieta jest aż tak wrogo nastawiona do faceta, z którym to jeszcze kilka miesięcy temu bzykała się i dzisiaj jest z nim w ciąży? Przecież gdyby ten facet faktycznie był wartosciowym człowiekiem, to ona stawałaby teraz na głowie, żeby on do niej wrócił. Podobnie rzecz wyglądałaby w jej rodzinie- tymczasem on jest dla tych ludzi najgorszym smieciem. Myslisz, że jest tak bez powodu albo, że ci ludzie sie myla, a twój facet to ich ofiara?
Chcę też zwrócić ci uwagę jeszcze na jedno- otóż, należy bardzo uważać na takich ludzi, którzy opluwają swoich byłych partnerów i ich obwiniaja za zło tego świata. Jeśli facet opowiada ci, że jego była była dla niego wredna, że zdradzała go na prawo i lewo, że wszyscy w jego otoczeniu sa pierdolnięci, źli i niedobrzy a on jest biedny i pokrzywdzony, to ubieraj kapelusz na głowę i podziekuj takiemu facetowi za wspólnie spędzony z nim czas. Od razu bowiem i na pewniaka możesz załozyć, że taki facet śmierdzi gnojem. O byłej będzie mówił, że to dziwka, że go zdradzała, podczas gdy było dokładnie odwrotnie- to zresztą tłumaczyłoby też niechęć byłej dziewczyny do niego.
Nie pakuj sie w tę znajomosć.
Napisałaś, że nie masz zdrwoia- tym bardziej więc uciekaj z tej znajomości, bo wykończysz się dziewczyno.

12

"Niedawno dowiedział się, że dziewczyna jest w 4 miesiącu ciąży". Well.... zaszłam też w ciążę na początku sierpnia, zaczynam 7 miesiąc ciąży. To musiało być nieco dawniej niż "niedawno" Rozumiem, że była dostarczyła mu jakieś zaświadczenia, wynik USG z którego wynika przybliżony wiek ciąży?

13

magda9304 napisał/a:

w sumie dobrze ze nie chce porzucic dziecka i ograniczyc sie tylko do placenia alimentow. swiadczy to o tym ze bierze odpowiedzialnosc za swoje czyny. ale nie wiem czy ja sobie z tym poradze. i czy jest sens wiazac sie z takim mezczyzna. boje sie ze zamiast do mnie bedzie wolal jechac do swojej corki. .

o czym my tu w ogóle mówimy, dziewczyna jest tak zaślepiona tym swoim cudownym chłopakiem ze nie dociera do niej nic
piszecie o patologii a tu co widać - jej byłoby na reke gdyby porzucił dziecko i tylko placil alimenty, ale nie za dużo żeby jej nie brakło
to jest dopiero patologia
jak ona sobie poradzi się martwi a co tam ze dziewczyna została sama w ciąży
ona już chce żeby wybrał ja a nie corke

powiem szczerze - ja bym odpuściła. Nie byłabym gotowa związać się z facetem, który ma jakiś ''bagaż'' bo zwyczajnie byłabym zazdrosna. Jeśli czujesz, że podołasz, to super. Tylko jest jeszcze druga strona medalu - jesteś pewna, że związek z eks się wypalił? Bo równie dobrze, w Twoim chłopaku mogą obudzić się do niej jakieś uczucia związane z dzieckiem

15

wydaje mi się ze dziewczyna teraz tym bardziej nie odpuści
kobieca rywalizacja i te sprawy

16

ja bym radziła zwiewać jak najszybciej, lepiej teraz niż później wierz mi
Przeczytaj sobie wątek "byś drugą i macochą" co Cię czeka jeśli będziesz w to brnąć, nie warto

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » była mojego chłopaka jest z nim w ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024