Cześć,
A więc mam problem i chiałabym się poradzić. Jestem z partnerem około czterech lat i wszystko jest super. Nie mam żadych zastrzeżen oprócz jednego; mój partner ma upierdliwą byłą ex.
Od czasu do czasu pisze do niego SMS-a, co doprowadza mnie do szaleństwa. Wspomniałam, że boli mnie to wcześniej, a mój chłopak pokazał mi wszystkie SMS-y i to, o czym mówią. Ufam mojemu partnerowi i nigdy nie dał mi powodu, by wątpić w jego wierność. Jest on najlepsza rzecza, jaka mi się przydarzyła, ale ciągle myślę o jego byłej.
Nie chcę wyjsc na kontrolująca dziewczyne lub zazdrosnice. Ostatni raz powiedziałam mu, że mi to przeszkadza, ale nie zabronię mu, żeby przestał do niej pisać. To jego życie i wybór. Jego argumentem jest, że powinnam mu zaufać i fakt, że on nic do niej nie czuje. Pomimo tego wszystkiego odpisuje jej. Skasował jej numer, więc odpisuje za każdym razem, gdy ona do niego napisze. I tu jest problem. Ja mu ufam ale jej nie. Ona ma na jego punkcie obsesje tylko ze on tego nie widzi. Kiedys nawet dzwonila do jego mamy zeby go 'odzyskac'.
Moj partner zawsze mówi, że nie chce być w złych stosunkach z nia i po prostu odpisuje, aby być miłym. Jego ex zawsze zaczyna rozmowę od pytania, aby zwrócić jego uwagę. NASTĘPNIE zaczyna opowiadać mu o swoim życiu i przywoływać wspólne wspomnienia. Moim zdaniem nie ma dla mnie żadnego szacunku, ponieważ ilekroć moj partner cokolwiek o mnie wspomnie, ona to ignoruje i kontynuuje o sobie, itd.
Ostatnio widzialam wiadomosc od niej przez przypadek jak ogladalismy cos na mojego partera telefonie.Napisala cos w stylu 'nie badz nieznajomym. Chce po prostu pogadac, nie o nas, przysiegam'. Jak to zobaczylam to mnie malo co szlag by trafil. Mamy w planach sie przeprowadzic do mojego partnera miasteczka i ona nagle tez chce sie tam przeprowadzic. Chyba sie dowiedziala od jego znajomych. Problem jest w tym ze moj partner mysli ze to po prostu zbieg okolicznosci i ze ona ma tam znajomych dlatego tez wybrala to miasto. Nie wiem co mam robic. Czy przesadzam i powinnam mu 'pozwolic' na przyjazn z jego byla? Czy zabronic mu kontaktowac sie z nia...
Jestem rozdarta między tym, co robić, bo to jedyny problem w naszym związku.
Dzieki z gory za pomoc!