Witam dziewczyny. Chcę się poradzić w pewnej sprawie. Otóż, jestem z chłopakiem 4 lata... niedługo kończymy studia. Oboje zawsze chcieliśmy założyć rodzinę. Ja o tym marzyłam od małej dziewczynki, wyobrażałam sobie jakie piekne będą zaręczyny, ślub. On też już od samego początku związku wspominał, że chce się ożenić jak najszybciej będziemy mogli. Powtarzał to wciąż, ale nic nie robił. W końcu z nim porozmawiał szczerze o naszej sytuacji. W Nowy Rok postanowiliśmy że się pobierzemy, on nawet datę ustalił- grudzień tego roku... Wszystko pieknie, ja sobie zaczęłam powoli rozmyślać o przygotowaniach, ale... Zauważylyście? Nie było zaręczyn, oświadczyn....czegokolwiek. Zaczęłam go o to pytać a on twierdzi ze za 3 miesiące chce mi się oświadczyć. Ja stwierdziłam, że to troche nie fair ponieważ do grudnia nie ma aż tyyyle czasu a on jeszcze go ogranicza takim działamniem. Nie chcę robić, planować i rezerwować nic bez zaręczyn...to głupie. Co o tym sądzicie?
Psujesz wszystko tym swoim ponaglaniem. Daj chłopakowi się wykazać. Może chciał Ci niespodziankę zrobić, a Ty wszystko wymuszasz. A kiedy to, a kiedy tamto.
Może ma Ci jeszcze podać dzień i godzinę, o której to nastąpi + co powie? Bo jak powie coś nie tak to będzie głupio więc z góry go przygotuj. Do grudnia jest jeszcze daleko do tego czasu może się wszystko zmienić a swoim zachowaniem możesz sprawić, że zmieni się na gorszę. Ogarnij się trochę. Daj mu się wykazać! Chodzi Tobie o bycie razem czy o zrobienie szumu wokół tego? O pierścionek?
ale dlaczego tak na niego naciskasz? daj mu sie wykazac
skoro powiedział wprost, ze chce sie z toba ozenic to to zrobi. a moze chce cie zaskoczyc i oswiadczyc sie na wakacjach ale wymysli cos ciekawego. jesli to bedzie za pozno aby zrobic rezerwacje na grudzien to zrobicie na Wielkanoc w przyszlym roku
przeciez te 3 miesiace dluzej chyba wytrzymasz bez obraczki.
a czemu az tak bardzo ci zalezy na czasie?
4 2016-01-11 18:24:26 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-01-11 18:25:29)
Zaczęłam go o to pytać a on twierdzi ze za 3 miesiące chce mi się oświadczyć.
Jak to mówią na dwoje babka wróżyła. Albo rzeczywiście potrzebuje czasu na przygotowanie czegoś wyjątkowego, albo potrzebuje czasu żeby zastanowić się, czy rzeczywiście chce z Tobą się związać. Ale to już Ty po 4 latach powinnaś wiedzieć. Możesz oczywiście czekać 3 miesiące, żeby się przekonać o którą opcję chodzi, albo porozmawiać o intencjach już teraz.