płeć dziecka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » płeć dziecka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 46 ]

Temat: płeć dziecka

Jakie znacie sposoby na poznanie płci dziecka ? te które można zrobić w domowym zaciszu .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: płeć dziecka

Nie ma czegoś takiego tylko usg. I tak nie zawsze pewne.

3

W domowym zaciszu? Co to za pytanie? tongue
Który miesiąc?

4

Czyżby chodziło o głupoty typu kształt brzucha albo że córka odbiera mamie urodę?
To tylko przesądy

5

Nie ma żadnych niestety, możesz jedynie spróbować chiński kalendarz płci ale on też nie jest niezawodny smile

6

Jestem w 5 tyg. Słyszałam o takim teście na płeć dziecka z moczu . Ktoś może robił ?

7

Pierwsze słyszę o teście na płeć dziecka z moczu (i to jeszcze moczu matki). A to co ten test miałby wykrywać?

Gdyby istniały realne sposoby na określenie płci inaczej niż przez usg to na pewno byłyby one słynne. A przyszli rodzice wiedzieliby od oierwszych tygodni na kogo czekają.

8

Tak słyszałam o tym, jest popularny w stanach chyba. Można zobaczyć filmiki na yt.
Ja w to nie wierzę ale pobawić się mozesz. Nastawiasz sie na konkretną płeć?

9

serce220 napisał/a:

Jakie znacie sposoby na poznanie płci dziecka ? te które można zrobić w domowym zaciszu .

Ha ha dobre!!! W domowym zaciszu sprawdzić płeć dziecka ha ha ale się rozbawiłam.

10

Sienna...też słyszałam o tym teście. może wiesz coś więcej ? Chciałabym chłopczyka smile ale cieszyć się będę ze wszystkiego aby wszystko było ok smile

11

To nawet lekarz wykonujący usg potrafi się pomylić. Czegoś takiego jak domowy test na płeć nie istnieje. USG prenatalne zrobione w akredytowanej placówce daje duże prawdopodobieństwo, wręcz pewność stwierdzenia płci smile. To tak ok. 20 tygodnia.

12

Test istnieje-to nowość z tego co wiem. Popularny w USA. Z tego co czytałam na stronie produktu to robi się go już w 10 tyg ciąży i robi się go tak jak test ciążowy. może ktoś robił bo ciekawość mnie zżera.

13 Ostatnio edytowany przez emmy85 (2015-09-12 10:07:38)

amniopunkcja daje Ci 100% pewności, ale jest za bardzo inwazyjna i nikt Ci jej nie zrobi tylko po to, by poznać płeć... a tak z innej beczki... to aż takie ważne? chyba najważniejsze, by dzidziuś był zdrowy wink

14

Tą amniopunkcję robi się pewnie tylko w sytuacjach zagrożonych ??? więc nie wchodzi w grę. Fajnie było by wiedzieć co w brzusiu piszczy smile a jeśli są jakieś sposoby które nie szkodzą dziecku ani mamie to można spróbować. Tylko nie ma jak to opinia osoby która już to robiła.

15

Sprawdź chiński kalendarz płci. Bardzo często się zgadza. A co ci mówi intuicja?

16

boże jedyny.. nic innego niż usg nie powie Ci jaka to płeć. To, że coś jest popularne nie znaczy, że nie jest oszustwem. Wróżbita Maciej także jest popularny.. może do niego to pytanie? wink

17

Test nazywa się IntelliGender.
Na pewno jest dostępny na Amazon za około 30$, jednak jego dokładność to jedynie jakieś 85-90%.

18

Intuicja podpowiada że chłopiec , chiński kalendarz dziewczynka smile Iceni a robiłaś ten test? Po tym jak podałaś nazwę znalazłam na allegro za 64,50.

19

Nie, nie robilam smile za "moich czasow" jeszcze nie istniał big_smile

Ja do porodu nie wiedzialam co urodze, bo na obu usg (mialam tylko 2) bejbi bylo odwrocone pupa "do kamery" i nie chcialo pokazac co ma miedzy nogami big_smile

20

Ja biorę pod uwagę że i u mnie tak może być - że do końca nie dowiem się co w "brzuchu piszczy" smile Rozważam kupno testu intelligender. Może ktoś robił ?

21

Ja tez jestem ciekawa tego testu...  tym bardziej ze jest DOSTEPNY  na allegro....

22

Gdzieś czytałam że jest od dawna dostępny w PL. Ktoś musiał go robić smile Bardzo Was proszę o opinię. Interesuje mnie konkretnie Intelligender .

23

A nie mozesz spokojnie poczekać do 20 tygodnia? tongue

24

Serce skoro nie szkoda ci 70zl na coś na co wpływu i tak nie masz to kup sobie ten test i zrób.  No jaki problem.

25

Mi akurat cena nie gra roli tylko interesuje mnie czy ktoś może go kupił , zrobił a potem na USG lekarz potwierdził wynik smile

26

Czego ludzie już nie wymyślą.....Jak jesteś w 5 tygodniu to jeszcze trochę muisz poczekać. Dopiero w 5 miesiącu na usg 4D, będzie najpewniejsze poznanie płci. W przyszłym tygodniu idę na badania prenatalne, będę w okolicy 11/12 tyg. i podobno są to już takie usg, że może się dowiem kto u mnie zamieszkał. Dla mnie w sumie nieważne, najważniejsze by było zdrowe, tylko to się liczy.

27

USG 4D? Ale to chyba  nie wszędzie? Trochę się tego obawiam - te niektóre dzieciaki z tych zdjęć wyglądają jak małe potworki :v

28

Jak sama będziesz spodziewać się dziecka, to jak je zobaczysz na USG to będziesz twierdzić, że to najpiękniejsza istota pod słońcem.

USG 3D czy 4D  nie są dostępne w każdym gabinecie.

29

U mnie jest podobnie- mało który lekarz ma USG 3D a o 4D to mogę pomarzyć , więc zdecyduję się jednak na test na płeć dziecka . Znalazłam go do kupienia na allegro. Jak go zrobię to dam znać smile jeśli ktoś będzie zainteresowany opinią chętnie się nią podzielę.

30

trinity30 spodziewam się dziecka.
Boję się jedynie, że coś może być nie w porządku.

31 Ostatnio edytowany przez trinity30 (2015-10-09 10:11:39)

Akaya gratuluję. Co do USG 3D, to powinnaś mieć je zrobione w okolicy 5 miesiąca, w czasie takiego badania lekarz sprawdza czy wszystkie podstawowe narządy są prawidłowo rozwinięte (serce, aorty, móz, ogwód główki itp), aparat też dokładniej określa płeć dziecka. Z tego co wiem to twój ginekolog powinie skierować cie do lekarza który taki aparat ma.
Wierz mi, że nie będziesz mogła wyjść Z zachwytu, co prawdę będzie dzidziuś taki pomarszczony, ale to nie będzie ważne.
Oj bać to się nawrt boję teraz w drugiej ciąży. Czekam teraz na test prenatalny z krwi...jak już go będę mieć to albo się uspokoję i będę się cieszyć , albo wiadomo....

32

Właśnie 13 będę miała takie usg. Wszystko zobaczę, jak wygląda, buzię, no ale jednak trochę się martwię, sama nie jestem okazem zdrowia.
Ale mam nadzieję na chłopczyka (:
ehh wyczekiwanie na wyniki laboratoryjne są męką i katorgą, a niektóre niedopowiedzenia lekarzy są jeszcze gorsze.
Boję się, że jest za mały (jem także nie za wiele, nie wiem z czego to wynika) jak na 20 tc. Trzymam kciuki za nas obie :3

33

W tym czasie dzidziuś powinien mieć około 500g, nie wiem jak jest u ciebie. Moja pierwsza córka miała niską masę urodzeniową, takiego dzidziusia dobrze się rodzi, ale to jest chyba jedyny plus. Nie martw się za bardzo, bo maleństwo też się martwi. Jak jesteś pod opieką dobrego lekarza, to wszystko powinno być w miarę pod kontrolą. Głowa do góry. Trzymam kciuki

34

Akaya bądź dobrej myśli, nie ma co się nastawiać że coś będzie nie tak, wręcz odwrotnie smile) Ja kupiłam już ten test na płeć o którym wcześniej wspominałam , polecam go również Tobie , może Cię troszkę odstresuje i nastawi pozytywnie .

35

I co wyszło na tym teście Serce?

36

E tam babeczki, 80% u mnie, że to będzie chłopiec. Więc jestem cała w skowronkach big_smile

37

U mnie wyszło że dziewczynka smile i tak też wyszło w chińskim kalendarzu . Bardziej wierzę testowi, lekarz potwierdzi mi koło 20 tyg . Akaya zrób sobie ten test i jak się potwierdzi że chłopak to na 99 % byłabym pewna .

38 Ostatnio edytowany przez Orzeshkowa (2016-06-01 12:37:50)

Domowych sposobów oczywiście nie ma smile To tylko ludowe przesądy, odnośnie kształtu brzucha, apetytu na specyficzne produkty spożywcze lub tzw odbierania urody mamie przez córeczkę.
Ja mam pytanie z innej beczki ale także dotyczące płci. Może któraś mama się wypowie smile
Mniej więcej w 17 tygodniu ciąży na takim niezbyt obszernym i dokładnym usg, lekarz prowadzący stwierdził że prawdopodobnie będzie chłopczyk. Dodał jednak, że dziecko ułożone jest dosyć nisko i nie wiele szczegółów jest w stanie dostrzec. Sprzęt usg w gabinecie jest ciut gorszej jakości. 16 czerwca idę na połówkowe usg, to bardzo dokładne z pomiarem części ciała itd., zapewnił, że jeżeli dzidziuś się nie obróci tyłem to już wtedy potwierdzimy płeć na 100%. Moje pytanie do Was brzmi, czy jest prawdopodobne żeby chłopczyk nagle okazał się dziewczynką? smile Słyszałam już z kilku źródeł, że pomyłki zdarzają się raczej w drugą stronę, tzn miała być dziewczynka a urodził się chłopczyk.
Zaznaczam, że oczywiście tak samo będę cieszyć się z synka jak i z córeczki. Zdrowie jest najważniejsze <3
Pozdrawiam!

39

Oczywiście ze zdarzają się pomyłki. Niedawno tu na forum jednej mamie zamiast córki urodził się syn, byla troszkę zdziwiona oględnie mówiąc. Sprzęt i doświadczenie lekarza są ważne. Jednak maluszki czasem robią psikusy, ulozeniem , pepowiną dziwnie ułożoną itp. Mi lekarz mówił "chłopak - ale na 100% to po porodzie się pani dowie"

Jak chcecie wiedzieć to jest taki domowy test z sody oczyszczonej. Wykonuje się go z porannego moczu i wlewa do pojemniczka z sodą jeżeli soda się pieni jak piwo oznacza to że będzie chłopiec . Jeżeli nie powstaje piana wyjdzie dziewczynka. Oczywiście jest to tylko zabawa ale jeżeli ktoś ma ochotę pobawić się w wróżkę to polecam hahaha . Ja osobiście w to nie wierzę jak wcześniej ktoś wspomniał są również testy które wykonuje się do 10 tygodnia ciąży kosztują mniej więcej 70 zł ale ich skuteczność nie jest do końca sprawdzona moja koleżanka była na USG w 25 tygodniu ciąży i lekarz powiedział że urodzi syna po porodzie okazało się że była dziewczynka. W moim przypadku w 14 tygodniu ciąży lekarz oszacował że urodzi się synek ale miałam jeszcze nie kupować niebieskich ubranek i po porodzie okazało się że rzeczywiście jest to syn.

W poniedziałek 13 tygodniu i 2 dniu mam nadzieję dowiedzieć się jaka będzie płeć, przeczuwamy córkę.

41

płeć dziecka można poznać około piątego miesiąca na dobrym usg

42

Mi dr powiedziala w 12/13 tyg ale powiedziala ze do potwierdzenia. Ale nic sie juz nie zmienilo. Jest cudowny chlopczyk smile nasz CUD <3

43

Jeśli lekarz ma dobry sprzęt i dzidzia jest dobrze ułożona to 12/13 tyg. można już płeć zobaczyć. Ja tak miałam w pierwszej ciąży teraz czekam na płeć drugiego dzidziusia:)

44

Oj, ja sama jestem przykładem pomyłek USG. Nie będę tu opisywać całej mojej historii, bo to bardziej na napisanie książki się nadaje, jak to było z tym określaniem płci mojego dziecka i ile razy to się zmieniało. Jak kogoś interesuje ta historia, to zapraszam tutaj: https://mamazpowolaniablog.wordpress.co … mylki-usg/ . Aktualnie jestem w 32 tygodniu i ciągle nie wiem kogo noszę w brzuszku, choć już słyszałam kilkakrotnie "na 100%". Tzw. "domowe sposoby" też nie mają tu racji bytu, bo chyba musiałabym mieć dwójkę big_smile

45

Ja w 19.tc dowiedziałam się, że będzie chłopczyk, ale traktowałam to trochę z przymrużeniem oka, bo słyszałam o przypadkach, kiedy moja pani doktor się pomyliła. Niecały miesiąc temu byłam na USG połówkowym i tam na specjalistycznym sprzęcie, pod okiem pani profesor potwierdziło się. Dla udowodnienia zrobiła mi zdjęcie 3d genitaliów hehehe big_smile

46

Mamazpowolania - przeczytałam i powiem Ci, że faktycznie można się pogubić smile
Dlatego właśnie lepiej się nie nastawiać, to prawdziwe 100% będzie dopiero jak dzidzia się urodzi.
Ja idę jutro na to tzw - usg połówkowe, choć tak naprawdę to już 22 tydzień. Zobaczymy, czy u nas też będą tak zakręcone diagnozy wink
W 19 tygodniu pan doktor twierdził, że będzie chłopiec. Heh już widzę oczami wyobraźni minę mojego męża jeżeli nagle wyskoczy dziewczynka tongue

Posty [ 46 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » płeć dziecka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024