Prezent pod choinkę dla mamy. Wasze propozycje. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Prezent pod choinkę dla mamy. Wasze propozycje.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Prezent pod choinkę dla mamy. Wasze propozycje.

Mam problem,  bo nie wiem, co w tym roku dać mojej mamie w prezencie. Odpada wszelka biżuteria (moja mama pracuje w hotelu i tam nie może nosić a jak ma wolne to nie nosi), odpadają kosmetyki,  bo ma ich mnóstwo,  ciuchów także a sama bombonierka według mnie to za mało.
Macie jakieś inne pomysły?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prezent pod choinkę dla mamy. Wasze propozycje.

1.Komplet eleganckich filiżanek, jeśli pije herbatę ewentualnie kawe w filiżankach.
2.Mozesz na necie poszukac jakiś ręcznych rzeczy robionych jak np. szalik, rękawiczki, sweter cos z ciuchów ewentualnie moze to byc cos w stylu ręcznie malowany obraz, ręcznie malowana ramka na zdjęcia. Rękodzieło jest teraz w modzie.
3.Wykupić jakiś karnet do spa. (jeśli Cie stać)
4.Pojsc z nią do kina, opery. (jeśli lubi)
5. Zaprosić do restauracji na kolacje, obiad
6. Spytac sie wprost co by chciala na prezent smile
7. Kupic kwiatka , teraz w modzie jest dawanie storczyków

Jest tego naprawdę dużo. Zależy co Twoja mama lubi ? Hm.

Ja polecam cos z rękodzieła. Jest wiele grup na fb gdzie ludzie sie ogłaszają i robie swietne rzeczy. Piszesz co chcesz żeby ktoś zrobil i zwykle ktoś to zrobi.

3

jaką sumę zamierzasz przeznaczyc?

4

To ma być prezent pod choinkę,  dlatego zaproszenie na obiad,  kwiaty i wypad do kina odpada.Mieszkam w Anglii,  wiec myślę,  że 20-30? to max.Chce kupić coś nie wielkiego, bo mama nie lubi jak wydaje na nią dużo.

5

Jakie zainteresowania mam mama?

6

Prezent pod choinkę nie musi oznaczać ze typowo pod choinka musi sie znaleźć.

Ale to jest zdanie autorki wątku.

Napisz cos o mamie, jakie ma zainteresowania.

7

Zainteresowań ma nie wiele,  bo czasu nie ma,  gdyż pracuje dużo. Jedynie muzyka ludowa I czytanie książek.

8

emoevelyn napisał/a:

Zainteresowań ma nie wiele,  bo czasu nie ma,  gdyż pracuje dużo. Jedynie muzyka ludowa I czytanie książek.

Zafunduj jej weekend w SPA niech się kobieta zrelaksuje w końcu i odpocznie.

9

Teo ma racje, również to wspomniałam w wcześniejszym poście.

10 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-12-11 19:35:06)

A może pomysl o jakimś zestawie kosmetyków. To chyba taki uniwersalny i fajny prezent. Sama zastanawiam sie czy nie kupić mojej mamie jakiś kosmetyków. Widziałam ostatnio takie pudełeczko i zastanawiam się czy czegoś takiego nie kupić.Miałaby tam kilka kosmetyków różnego rodzaju i cos na pewno by jej sie spodobało

11

Ja również optowałabym za kosmetykami lub spa. Jeśli nie spa, to kosmetyki mogłyby być w rodzaju spa, żeby dać mamie przy okazji do zrozumienia, że powinna się zrelaksować i odpocząć. smile Dodatkowo moża para jakichś eleganckich rękawiczek?...

12

Ja w tym roku rzeczywiście zaszalałam z prezentem dla mamy, ale wydaje mi się, że miło ją zaskoczę. Moja mamuśka ma obsesję na punkcie ważenia (2 razy dziennie lub więcej razy na wadze) i pomiarów wszelakiego rodzaju (ciśnienie i te sprawy tongue). Wpadł mi w ręce świąteczny katalog iSpota z fajnymi okazjami i tam znalazłam coś takiego jak Jawbone UP. No dla mnie magia - aplikacja łącząca bransoletkę z telefonem iPhone, iPadem lub iPodem touch, która śledzi cykle snu, ruchu i odżywiania. Także jest to coś ciekawego, fajna zabawka i myślę, że moja mama padnie z zachwytu wink Kosmetyki to najłatwiejsza opcja, zaszalej!

13

Ja rozumiem, że można nie wiedzieć, co kupić chłopakowi, z którym się jest 2 tygodnie albo dalekiemu wujkowi. Ale mamie? Kto z nas ją będzie znał lepiej? big_smile Pewnie, można kupić coś, co zaproponuje ktoś na forum, ale to nigdy nie będzie specjalnie dla niej, tzn. będzie to coś ogólnego, co pasowałoby dla większości kobiet.

Ja mojej mamie zamawiam w empiku od jakiegoś czasu na różne okazje komiksy z Thorgalem - bo czytała w młodości i lubiła. Kupiłam jej raz pro elo samochodowe radio, bo miała stare. Dobre kilka lat temu kupiłam jej odtwarzacz mp3, bo pożyczała ode mnie. Poza tym dostała kiedyś ode mnie dobre kijki do jazdy na nartach, nowy smyczek do skrzypiec, kamerton, bluzkę w ulubionym odcieniu niebieskiego, taki kosmetyk do rzęs, co chciała mieć, okulary do pływania, autograf Szymona Kołeckiego z dedykacją... Raczej nic takiego, co mogłaby doradzić obca osoba. tongue Naprawdę nie wiesz, co Twoja mama mogłaby chcieć dostać?

14

emoevelyn napisał/a:

To ma być prezent pod choinkę,  dlatego zaproszenie na obiad,  kwiaty i wypad do kina odpada.Mieszkam w Anglii,  wiec myślę,  że 20-30? to max.Chce kupić coś nie wielkiego, bo mama nie lubi jak wydaje na nią dużo.

Ja w zeszłym roku kupiłam rodzicom bilety do teatru. Bilety dostali pod choinkę, a spektakl był jakieś 2 tygodnie później. Uważam że ten pomysł był jak najbardziej trafiony, a i rodzice byli zadowoleni, bo sami nigdzie jakoś się nie mogą ruszyć i sobie takiego wyjścia zorganizować, mimo że lubią teatr.
Kiedyś też kupiłam mamie taki stojaczek z zawieszkami - miejscami na zdjęcia. Wydrukowałam zdjęcia mamy z dzieciństwa, jej rodziców, moje i mojego dziecka i tam wsadziłam - co prawda zdjęcia były malutkie bo to małe zawieszki ale i tak ładnie to wyglądało. Jedyny minus to to że okazało się że ten stojaczek jest plastikowy (zamawiałam przez neta) więc tak trochę tandetą powiało ale mama i tak się wzruszyła. Zresztą teraz może są lepszej jakości.
Dobrym pomysłem są też kalendarze z własnymi zdjęciami tj. np  zdjęciami mamy z dzieciństwa, młodości, ślubu itd - choć na to już może być trochę za późno, bo zaraz święta coraz bliżej.

15

Fajnym prezentem dla mamy na święta może być kosz ze słodyczami (czekoladki, cukiereczki, kawa, herbata, jakaś buteleczka dobrego winka) smile
Bądź kwiat w doniczce, jeżeli w domu są kwiaty tego typu i mama się nimi opiekuje.
Niezłym prezentem może być też kosz z owocami (banany, grejpfruty, liczi, pomarańcze, mandarynki, kiwi, granaty, itd.). Któregoś razu dałam swojej mamie takie prezenty to była bardzo zadowolona smile

16

Ja mojej sprawiam teraz srebrny pendrive wysadzany kryształkami Swarovskiego,w kształcie serduszka. Może służyć jako wisiorek, a po rozdzieleniu połówek ukazuje się koncówka USB. Pamieć ma 8 GB.  Moja mama chodzi teraz do szkoły zaocznie, żeby maturę zdać, i ciągle pożycza od wszystkich pendrive'y. Więc jej sprawię, zeby się juz nikogo nie musiała prosić. Dokupię ładny rzemyk, żeby też go za łatwo nie zgubiła wink Albo zrobię jej z tego zawieszkę do kluczy. Jeszcze zobaczę.
Chciałam tylko Ci pokazac, że wystarczy "podsumować" swoja rodzicielkę, by pomysł sam przyszedl do głowy. smile

17

Oj ja też mam problem z prezentem dla mojej mamy, to starsza już kobieta. Natomiast szarpnęłam sie na prezent dla synka. W tym roku postanowiłam, że kupie mu cos lepszego niż jakieś bzdety, a wiem, ze marzył o iphonie. Troche ceny mnie przeraziły, ale pani w ispocie mi powiedziała, ze można wziąć na raty bez prowizji, co mnie ucieszyło. Troche mi szkoda mojego synka, bo nie za duzo mamy pieniędzy, a chłopak słucha w szkole jak jego koledzy dostaja fajne prezenty.

18

Może komplet kosmetyków?

19

chyba już trochę po czasie, ale ja mojej mamie kupiłam masażer wodny do stóp - jest zachwycona:D wyszło coś ok 100zł.

20

Fajnym i bardzo przydatnym prezentem może być dla kobiety zegarek ale smartwatch smile Fajne urządzenie jeszcze z dobrymi funkcjami to już w ogóle. Ja sama mam Alexa od manty i mogę bardzo polecić

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Prezent pod choinkę dla mamy. Wasze propozycje.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023