Praca na studiach? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Praca na studiach?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez keepitreal (2014-07-25 10:23:20)

Temat: Praca na studiach?

Czy warto według was zaczynać pracować jeszcze w trakcie studiów? Jestem obecnie na 3 roku i kilku moich znajomych stwierdziło, że nie ma co tracić czasu i trzeba zacząć zdobywać doświadczenie. Oni akurat zdecydowali się na prace przez agencje pracy za granicą. Oferty na ich stronie są dość zróżnicowane, chociaż nie jestem pewien czy znajdę coś dla siebie. Macie jakieś doświadczenia związane z pracą na studiach?

EDIT: Korzystał ktoś z pomocy agencji Poland Workforce? Bo znalazłem tam fajną ofertę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Praca na studiach?

Ja pracowałam na studiach. Bylam na kierunku pedagogiki, ale jak poszlam do pracy, żeby zarobić na utrzymanie i opłacenie studiów, to odkrylam, że moim powolaniem jest garstronomia/barmaństwo/kelnerstwo smile Studiowałam w wymiarze dziennym, nabyłam doświadczenia w pracy i zarabiałam sama na siebie. Teraz nadal pracuję w branży a studia do niczego mi się nie przydały. Warto zacząć pracę w trakcie studiów, jeśli nie będzie Ci to przeszkadzalo w nauce.

The Day I Realized You're Gone...

3

keepitreal napisał/a:

Czy warto według was zaczynać pracować jeszcze w trakcie studiów? Jestem obecnie na 3 roku i kilku moich znajomych stwierdziło, że nie ma co tracić czasu i trzeba zacząć zdobywać doświadczenie. Oni akurat zdecydowali się na prace przez agencje pracy za granicą. Oferty na ich stronie są dość zróżnicowane, chociaż nie jestem pewien czy znajdę coś dla siebie. Macie jakieś doświadczenia związane z pracą na studiach?

EDIT: Korzystał ktoś z pomocy agencji Poland Workforce? Bo znalazłem tam fajną ofertę.

Warto od początku studiów dążyć do samodzielności.

4

Jeśli szacujesz, że wystarczy Ci czasu to warto.
Jeśli chcesz zdobyć doświadczenie w zawodzie i pracować na umowę, dokładnie zastanów się, co bierzesz, co chcesz danym stanowiskiem uzyskać - jak będziesz szukał pracy już później, będziesz się musiał z takich wyborów tłumaczyć smile

Ja pracowałam na studiach, ale było to wymuszone moją sytuacją materialną, w związku z czym większością się nie chwaliłam później, bo nie było po co. Ty, skoro masz wybór, najlepiej jakbyś się podjął czegoś choć w małym stopniu przypominającego to, co chcesz robić faktycznie. Ja np.musiałam już w normalnej pracy przezwyciężać pewne nawyki zdobyte w knajpach, sklepach itp., gdyż kultura pracy i organizacji całkowicie rozbiegała się z tym, co później zaczęłam robić. Nie było to łatwe, czasem mi to doświadczenie ciążyło tongue

5

Oczywiście, że warto. Zawsze to szybciej budujesz swoje CV, a nie dopiero po skończeniu studiów wink

6

Pewnie, że warto! Ja jestem świeżo po studiach i nie wyobrażam sobie nie pracować na studiach. Masz doświadczenie  i wykształcenie zrobione za jednym machnięciem. Inaczej na Ciebie będa tez patrzyli pracodawcy - w ich oczach praca na studiach to przejaw kreatywności.

7

Uważam, że trzeba pracować już na studiach. Wielu moim znajomych było bez ambicji i nie pracowali... Teraz są w ciężkim szoku, że mając mgr nie mogą znaleźć pracy...

8

tak, tak i jeszcze raz tak ! lepiej teraz, niz jak skonczysz studia, bedzie takie wielkie BUM i bedziesz w szoku, co to jest praca smile

9

keepitreal napisał/a:

Czy warto według was zaczynać pracować jeszcze w trakcie studiów? Jestem obecnie na 3 roku.

Jezusicku....Stary dziad i się pyta czy ''warto pracować''...
Zaczynam rozumieć ludzi, którzy postulują, aby na fajsie dołożyć status ''ja pxxxxole''.

10

Zaczęłam pracę na drugim roku studiów (Umowy o dzieło, zlecenia). Fajnie jest być choć trochę niezależnym smile

11

Prosta napisał/a:

Uważam, że trzeba pracować już na studiach. Wielu moim znajomych było bez ambicji i nie pracowali... Teraz są w ciężkim szoku, że mając mgr nie mogą znaleźć pracy...

Zgodzę się, gdybym mogła cofnąć czas, to z pewnością podjęłabym się pracy na studiach. Owszem, znalazłam coś w miarę sensownego, ale przez ponad rok pracowałam "byle gdzie". Dzisiaj tytuł mgr mało znaczy, liczy się to, co faktycznie umiesz.

4 pory roku: wiosna, lato, lato, wiosna! smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Praca na studiach?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021