Kotlety mięsne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!


Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: Kotlety mięsne

Kotlety baranie
Składniki:
Baranina: 700 g kotletów baranich, 1 łyżka kminku w proszku, szczypta soli, 1/2 szklanki oliwy, 2 łyżki zmielonej kolendry, szczypta pieprzu, 3 posiekane ząbki cosnku, cebula
Ryż: 1 szklanka długoziarnistego ryżu, 3 szklanki mleka kokosowego, 1/3 szklanki cukru, 3/4 szklanki wiórek kokosowych

Przygotowanie:
1. Baranina: Kotlety okroić z tłuszczu, ułożyć w brytfannie. Oliwę wymieszać z pozostałymi składnikami, polać mięso. Odłożyć do lodówki na 3 godziny. Piec na rozgrzanym ruszcie do dopieczenia mięsa.
2. Ryż: Mleko z ryżem doprowadzić do wrzenia. Połączyć z wiórkami i cukrem. Dusić pod przykryciem, do momentu aż płyn zostanie wchłonięty przez ryż. Podawać z baraniną

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kotlety mięsne

Kotlety wołowe po bawarsku wg KidO

Danie dla smakoszy piwa.

   
0,8 kg chudej wołowiny
4 kromki razowego chleba
4 łyżki oleju
2 goździki
listek laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, sól
0,3 l piwa

Mięso umyć pokroić na kotlety grubości 1,5 cm, rozbić tłuczkiem. Olej rozgrzać na patelni kotlety obsmażyć z obu stron na złoto przełożyć do garnka. Chleb pokroić w kostkę dodać do mięsa zalać piwem dodać przyprawy i dusić ok. 1 godziny do miękkości. Mięso wyjąć z sosu, usunąć przyprawy , sos zmiksować doprawić w razie potrzeby polać mięso.


Kotlety schabowe w sosie chrzanowym źródło: Biedronka

mięso na 5 kotletów schabowych,
2 marchewki,
1 cebula
200 g mąki pszennej (do panierowania),
500 ml gorącej wody,
3 łyżki oleju,
2 liście laurowe,
4 ziarna ziela angielskiego,
6 ziaren pieprzu,
3 łyżeczki chrzanu tartego,
2 łyżki śmietany 18%,
1 łyżeczka przyprawy do mięs ,
2 łyżki posiekanego koperku,
sól, pieprz do smaku

Schab lekko rozbij tłuczkiem, przypraw solą i pieprzem. Marchewki pokrój w półplasterki, a cebulę w drobną kostkę.
   
Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzej olej. Kotlety obtocz w mące z obu stron i smaż po 1 minucie na stronę. Dodaj cebulę i smaż ok. 2 minut - do jej zeszklenia. Zalej gorącą wodą. Dodaj: marchewkę, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe i Doprawkę.
   
Gotuj pod przykryciem, na małym ogniu ok. 30 min. Wymieszaj śmietanę z chrzanem i sosem z gotującego się dania. Połącz wszystko i delikatnie wymieszaj, posyp koperkiem.
   
Kotlet schabowy w szynce parmeńskiej wg Schabowy.com


    mięso na 4 kotlety schabowe
    4 plastry żółtego sera
    1/2 papryki
    plastry szynki parmeńskiej na 4 kotlety
    tarta bułka
    sól, pierz
    tłuszcz

Mięso należy umyć i przygotować 4 plastry, rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety i przyprawić. Przygotowane kotlety rozłożyć na płasko na każdym z nich położyć plaster żółtego sera, na tym paski pokrojonej papryki , następnie zwijamy w rulon i zaciskamy boki. Całość obwiązujemy lub spinamy wykałaczką i smażymy do momentu, aż kotlet będzie gotowy.

Następnie należy odczekać chwilę aż kotlety przestygną aby można było je przełożyć na plastry szynki parmeńskiej.  Zawijamy i delikatnie smażymy, aby szynka nie przypiekła się za bardzo.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności



© www.netkobiety.pl 2007-2018