Odkrywanie partnera - jak się lepiej poznać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Odkrywanie partnera - jak się lepiej poznać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Odkrywanie partnera - jak się lepiej poznać?

Witajcie, od dłuższego czasu szukałem w sieci portali traktujących o związkach na poważnie, o miłości, uczuciach, ale nic takiego nie znalazłem. W końcu przerzuciłem się na fora internetowe, w dodatku te szczególne - skupiające przede wszystkim użytkowników płci pięknej. Dla mnie jako faceta wartościowsze są opinie kobiet, na ich poznaniu mi zależy, bo może dzięki temu my, faceci dowiemy się czegoś, czego na co dzień nie potrafimy zrozumieć wink Jednak nie to chciałem poruszyć w niniejszym wątku.

Wybieramy się z dziewczyną we dwoje w góry. Planujemy spędzić 10 dni na kwaterze, łącząc to z wędrówkami po najciekawszych szlakach okolicy. Pomyślałem, że bycie tak blisko ze sobą, sam na sam przez ponad tydzień (a będzie to nasz pierwszy wspólny wyjazd), to świetna okazja do tego, by spędzić wiele czasu na rozmowach, dzięki którym lepiej się poznamy. Zaznaczę, że rozmowę traktujemy od początku związku jako coś zupełnie fundamentalnego. Rozmawiamy o problemach, pragnieniach, tematach poważnych i tych zupełnie błahych - o wszystkim i o niczym. Teraz, kiedy wyjeżdżamy chciałbym wykorzystać czas na jeszcze lepsze poznanie mojej ukochanej.

Czy macie pomysły na jakieś gry, testy, zabawy czy też klucze pytań/idei, według których możnaby się lepiej poznać? Interesują mnie zarówno jakieś ogólne zabawy, jak i tematyczne. Mogą być o zabarwieniu erotycznym - bo taki wyjazd to okazja do różnych przyjemności wink, ale nie o nie przede wszystkim mi chodzi.

Może pamiętacie jakieś szczególnie fajne czynności czy sytuacje, które pomogły Wam się lepiej poznać z partnerami?

Z góry dziękuję za wszelkie poważne odpowiedzi (wybaczcie to zastrzeżenie, ale nie wiem jeszcze na ile dojrzałych użytkowników ma to forum, a w sieci jest z tym bardzo różnie).

Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odkrywanie partnera - jak się lepiej poznać?

dobrym pomysłem jest  wspólny wieczór odprężającym w trakcie którego oboje przygotujecie karteczki z pytaniami i zadaniami, potem wymieszać je i położyć między wami, losujecie je na zmianę i odpowiadacie na pytania badź wykonujecie zadania. Ja z moim partnerem grając miałam na kartkach zadania erotyczne jak i zwykłe dotyczące wspólnego tygodnia czy wieczoru (erotyczny taniec, zmywanie naczyń po kolacji, albo pytania dotyczące marzenia itp) u mnie było o tyle trudniej z pytaniami ze jesteśmy ze sobą ponad półtora roku... życze powodzenia i rusz wyobraźnia najlepsze zabawy gry itp przychodzą samemu do głowy wink pozdro

3

A ja mysle ze to samo przychodzi, bez specjalnych zabaw i gier poprostu macie ochote na szczera rozmowe to ja przeprowadzacie, chociaz moj obecny partner, jak tylko go poznalam i bylam u niego nei pamietam dokladnie jak to bylo ale ja w kazdym razie powiedzilam ze nie znamy sie jeszcze za bardzo i on wyciagnal zdjecia, swiadectwa szkolne jakies listy od dziewczyn i znajomych i zaczelismy to przegladac pzry okazji opowiadal mi o sobie a ja o sobie bylo duzo smiechu a przy okazji dowiedzielismy sie czegos o sobie.

4

pomału i małymi kroczkami

5

Pomysły do rozmowy same przyjdą, a czerpanie gotowców z Internetu jest co najmniej sztuczne. Chyba masz o czym rozmawiać ze swoją dziewczyną. wink

6

Jasne, że mamy o czym rozmawiać. To jest właśnie piękne, że nigdy nie brakuje nam tematów :-). Nie zrozumcie mnie źle - nie szukam gotowców z sieci, tylko fajnych pomysłów, które mogłyby posłużyć za inspirację, czy bazę do jakiejś innej niż zwykle zabawy czy też stać się inicjatorem przejmującej rozmowy. Dziękuję za te kilka propozycji, któe już padły. Pewnie coś z takimi karteczkami obmyślę. Z mojej strony zaproponuję Wam coś innego - kupiłem jakiś czas temu książkę "1001 pytań, które warto zadać przed ślubem" ^^. Nie traktując jej tak poważnie, jak jest to ujęte w tytule, można nieźle się bawić i poznać punkt widzenia partnera na naprawdę istotne kwestie. Książkę zabieram na wyjazd smile

7

Dodam jeszcze że co do rozmów spontanicznych takich od tak sobie to oczywiście, na to zawsze jest czas, tylko że pewne rozmowy nie wyjdą o tak od razu, bo nie powie się,"pogadajmy o tym i o tym"(bo czasem po prostu było by to ciągnięciem rozmowy na siłę) a np. karteczki bądź innego typu zabawy pomagają poruszyć tematy na dłuższą metę jak i na chwile dla zabawy, nie można cały czas żyć na pełnych obrotach i zbyt serio wink pozwodzenia na wyjeździe

8

Myśle że zwykłe codzienne sprawy i sytuacje pozwalają nam najlepiej poznawać partnera:) bez sensu są jakieś sztuczne gry, zabawy... nie zawsze wtedy jest się szczerym a chyba o to nam chodzi w poznawaniu drugiej osoby:)
W życiu jest tyle ciekawych sytuacji, niespodziewanych zdarzeń w których możemy sledzić siebie i swoje reakcje smile powodzenia i cierpliwości wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Odkrywanie partnera - jak się lepiej poznać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024