Avocado z kolendrą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!


Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: Avocado z kolendrą

Avocado z kolendrą

Składniki:
4 małe, obrane, pokrojone w plasterki i pozbawione pestek owoce awokado, 40 dag obranych i pokrojonych w kostkę pomidorów, 3 posiekane pęczki dymki, 2 łyżki kolendry, 2 łyżki oleju sałatkowego, 2 łyżki soku z cytryny, plasterki cytryny do dekoracji

Przygotowanie:
Do salaterki wrzucić kawałki pomidorów, awokado i dymki. Wlać olej, sok z cytryny i wsypać kolendrę. Wszystkie składniki wymieszać i przyprawić pieprzem i solą. Udekorować plasterkami cytryny.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez aniolek27 (2013-02-01 11:32:38)

Odp: Avocado z kolendrą

Zupa z awokado z kolendrą wg Sandrab88

4 dojrzałe awokado
3 szklanki rosołu z drobiu
szklanka śmietany
cytryna
2 cebule
ostra papryczka chili
pół pęczka kolendry
Dodatki:
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki kukurydzianej
kieliszek wytrawnego sherry
łyżka oliwy
sól
pieprz


Cebulę i czosnek obrać,posiekać.Zeszklić w garnku na oliwie.Dodać posiekaną kolendrę.Zalać rosołem,ciągle mieszając,zagotować.Zdjąć z ognia,zmiksowac.


Śmietanę rozmieszać z mąką kukurydzianą,wlać do zupy i ponownie zagotować,cały czas mieszając.Awokado umyć,przekroić na połówki,usunąć pestki.Miąższ wyjąć łyżką,skropić sokiem wyciśniętym z cytryny,zmiksować na gładką pastę.Zupę wymieszać z pastą z awokado i podgrzać.

Dodać do zupy wytrawne sherry,doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.Papryczkę chili umyć,oczyścić z pestek,drobno posiekać.Zupę wlać do ogrzanych miseczek,przed podaniem posypać chili.Najlepiej podawać z pikantnymi tacos.


Sałatka z awokado z kolendrą i granatem (źródło: Zwierciadło)

Składniki na 4 porcje:

1/4 główki kapusty włoskiej, 1/4 główki kapusty czerwonej, 5?6 gałązek kolendry, 2 owoce awokado, granat, 3 łyżki obranych ze skórki i uprażonych migdałów, słodka gruszka, 2 łyżeczki soku z cytryny. Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki soku pomarańczowego, 1/3 łyżeczki soli, łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu zmiażdżonego w moździerzu.


Kapustę posiekać drobno ostrym nożem. Awokado obrać, usunąć pestki i pokroić w plastry. Ziarenka granatu wyłuskać, umytą gruszkę pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać wszystko ręką, dodać migdały. Składniki sosu umieścić w słoiku, kilka razy wstrząsnąć. Wyłożyć sałatkę na talerze lub do miseczek i polać sosem. Udekorować kolendrą.

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności



© www.netkobiety.pl 2007-2018