Grapefruit z miętą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!


Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Grapefruit z miętą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: Grapefruit z miętą

Grapefruit z miętą

Składniki:
2 łyżki soku z cytryny, 2 duże pomarańcze, 2 duże grapefruity, 250 ml lemoniady, 2 łyżki drobno pokrojonej mięty, 3 gałązki mięty do dekoracji.

Przygotowanie:
Połączyć sok z cytryny, lemioniadę i posiekaną miętę. Przelać wszystko do pojemniczka, który służy do zamrażania kostek lodu i wstawić do zamrażalnika. Owoce rozciąć na połówki i wyjąć miąższe do salaterki. Na wierzchu poukładać kostki zamrożonej cieczy

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Grapefruit z miętą

Coś z grejfruta wg Chrolinka

10 dag wiśni (mogą być mrożone)
2 kwaskowate jabłka
2 grejpfruty białe lub czerwone
cukier do smaku
kilka listków mięty lub melisy

Wiśnie dokladnie umyć, osączyć, wydrylować (mrożone nie odmrażać). Jabłka umyć, nie obierać ze skórki, pokroić na kawałki. Zagotować w litrze wody, wrzucić wiśnie i jabłka. Calość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować jeszce przez 5 minut. Pozostawić na 10 minut pod przykryciem by kompot nabrał intensywnego smaku i aromatu.

Lyżką cedzakową wyjać owoce z kompotu, napój doslodzić do smaku, przestudzić, schlodzić w lodowce. Grejpfruty umyć, przekroić na pół, wycisnać sok, połączyć ze schlodzonym kompotem, dodać posiekane listki mięty lub melisy.

Sałatka z grejpfrutem, kozim serkiem i awokado wg Bez Okruszka

    1 duży grejpfrut
    1 awokado
    100 g koziej fety pokrojonej w kostkę (można użyć koziego serka lub zwykłej fety)
    2 garście roszponki
    kilka listków bazylii
    kilka listków mięty
    sok z ? cytryny

Dodatkowo

    4 łyżki oliwy
    sok z połówki cytryny
    pieprz


Grejpfruta wyszoruj pod zimną wodą, wyparz i obierz, odkrajając białą skórkę. Potnij na plasterki i odłóż.

Roszponkę opłucz i dokładnie osusz.  Awokado obierz ze skórki i potnij w kosteczkę. Odłóż do miski i wymieszaj z sokiem z cytryny (dzięki temu awokado nie ściemnieje).

Na talerzu ułóż kolejno plasterek grejpfruta, kilka liści roszponki i ziół, znów plasterek grejpfruta itd. Obok podaj awokado i kozią fetę.

Wymieszaj oliwę, sok z cytryny, pieprz i podawaj z sałatką. Smakuje wybornie ze świeżą kromką chleba na sodzie

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Grapefruit z miętą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności



© www.netkobiety.pl 2007-2024