Co zrobić z czterema mocno dojrzałymi avocado?
Moje umiejętności kulinarne są raczej średnie. Nic nigdy nie robiłam z avocado. Dostałam od ciotki i nie chcę żeby się zmarnowały.
Pls
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Pomysł na avocado
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Moje umiejętności kulinarne są raczej średnie. Nic nigdy nie robiłam z avocado. Dostałam od ciotki i nie chcę żeby się zmarnowały.
Pls
guacamole
Pls
Nutella z avokado.
Zmiksować avokado, banan, kakao, cukier puder lub miód. Gotowe.
Prosta sałatka: pomidor, czerwona cebula, avocado, musztarda.
ja przewaznie uzywam na kanapki zamiast masla. Rozgniatam widelcem awokado na papke, co zajmuje doslownie chwile, daje soli, czosnku, pieprzu, i smaruje tym grubo razowy chleb, na to gruby plaster pomidora ze szczypiorkiem a na koniec plaster bialej mozzarelli, albo serka capri. Pychota i syci na dlugo. Jak mi sie chce i mam czas to wymyslam pasty z dodatkiem roznych skladnikow, ale najczesciej wcinam w wersji najprostszej jako maselko.
Wczoraj wlasnie kupilam w biedrze kilo awokado za 14 z groszami, bardzo ladne, a w auchanie chcieli osiem zeta za sztuke!
ja jadam tylko na jeden sposób, olej, ocet winny lub balsamiczny, sól i pieprz. To wlewam do dziury po pestce i wyjadam lyzeczka
olej do awokado? Przecież awokado samo w sobie to sam tłuszcz ;-)
No to co? Ja się tluszczu nie boje. Tak sie jada avocado we Francji.
no to nic :-) Bac sie nie ma czego, tylko tluszcz z tluszczem jakos malo apetycznie sie komponuje. Ale rzeczywiscie, kwestia smaku...
Ale tego oleju to nie jest nie wiem ile Normalny vinegrette.
No to co? Ja się tluszczu nie boje. Tak sie jada avocado we Francji.
Zgadza się, tak jadają Francuzi. Czasem bez octu, z samą solą i pieprzem.
Ja bym nie mogła, zemdliłoby mnie.
Ja pierwszy raz jadlam wlasnie we Francji u nas nie bylo kiedys takich rarytasow
Zreszta i teraz dobre avocado nie latwo kupic
A ja akurat za guacamole nigdy nie przepadałam. Ta pasta jest dla mnie trochę bez smaku.
Ja robię pastę na kanapki: avocado, gotowane jajko, sok z cytryny, czosnek, sól, pieprz. Czasem dodaję zmielone suszone pomidory z zalewy. W innej postaci avocado nie jadam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Pomysł na avocado
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024