Poradniki dot. relacji damsko-męskich - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Poradniki dot. relacji damsko-męskich

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Poradniki dot. relacji damsko-męskich

Jest wiele książek o magicznych sposobach na zdobycie kobiety przez weekend, odzyskanie byłego chłopaka na pstryknięcie palców i ogólnie przeistoczenie się w boga/boginię uwodzenia. Co o nich myślicie?

Ja zawsze byłam zdania, że nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w NIEZAWODNE sztuczki na zdobycie kogoś, ale... czy to nie jest trochę jak z wizytami u wróżki czy horoskopem? Niby nikt nie wierzy, ale jednak wróżki istnieją, horoskopy są nawet w programach telewizyjnych... a książki się sprzedają, bo inaczej nikt by ich nie pisał, prawda?

W każdym razie zawsze podchodziłam do tego sceptycznie, ale jednak przeczytałam kilka takich cud-poradników. Najpierw "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy", bo podobno śmieszne, dalej "Mężczyzna od A do Z" (przy tym zasypiałam), a ostatnio "Get him back forever" - tłumaczenia chyba brak, dostępne jedyne przez internet za kilkadziesiąt $ (oczywiście jak ktoś poszuka, to znajdzie za darmo wink). I... właśnie dlatego przeczytałam, bo wszędzie o tym pisali w samych superlatywach, skuteczność w odzyskiwaniu ex-a ~84%, zwrot pieniędzy w razie niezadowolenia i w ogóle och i ach! O ile pierwsze dwie pozycje były pisane dość ogólnie, to "Get him back forever" stanowi już dokładny plan, krok po kroku do odzyskania faceta. Przeczytałam, dalej nie dowierzam, ale... nie daje mi spokoju fakt, że jednak takie 'dzieła' się sprzedają.

Dlatego krótkie pytanie: co o nich myślicie, czy ktoś testował cudowne porady na zdobycie/odzyskanie kogoś z jakiejś książki, czy to przyniosło jakikolwiek skutek?

Sama bym przetestowała, ale niestety nie mam na kim w chwili obecnej big_smile.

Tysiąc razy mówiłam ludziom, że jestem miła. Krzyczałam, groziłam, biłam... Bez skutku. Nikt mi nie wierzy.
Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poradniki dot. relacji damsko-męskich

Tego typu periodyki są rynkową odpowiedzią na ludzkie kompleksy, na których obecnie robi się ???. Ze swojej strony trzydziestokilkuletniego faceta co z niejednego pieca jadł do "zdobycia" kobiety wystarczy podstawowa znajomość Savoir vivre ....oraz tu wybaczcie szczerość "zaplecze logistyczne".

A lion doesn't concern himself with the opinion of a sheep.

3

Tego typu poradniki sprzedają się równie dobrze jak inne pseudo psychologiczne książki. Niektórzy może w to wierzą, niektórzy podchodzą sceptycznie, ale pewnie większość z nas miało chociaż raz w życiu do czynienia z takim niby psychologicznym poradnikiem, czy to na temat związków, seksu, odchudzania czy kariery. Ja przeczytałam "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy". Nie powiem, poradnik napisany całkiem fajnie, ale nie potrafiłam bym być taką "zołzą". Nie testowałam.

Szczerze wątpię aby takie cudowne rady przynosiły pożądane rezultaty. Jak długo możemy udawać i żyć według poradnika? Nawet jeśli odzyskamy byłego stosując się do takich rad to co później? Kolejny poradnik? "Jak utrzymać odzyskanego byłego?" wink Nie wierzę w to.

4

Właśnie. Więc dlaczego takie książki się sprzedają, jeśli nikt nie postępuje wg ich zaleceń? A jeśli postępuje i nie działają, to czemu to się sprzedaje? Czegoś nie mogę ogarnąć... tongue

Tysiąc razy mówiłam ludziom, że jestem miła. Krzyczałam, groziłam, biłam... Bez skutku. Nikt mi nie wierzy.

5

Jak to dlaczego?. Jest gro osób po obu stronach barykady, którzy szukają drogi na skróty aby się zbytnio nie zmęczyć. Jest również inna grupa, która szuka remedium na swój brak zainteresowania ze strony płci przeciwnej. Obie zakładają, że owe periodyki jak za dotknięciem magicznej różdżki uczynią z nich femme fatale i don juanów.

A lion doesn't concern himself with the opinion of a sheep.

6

Ja dostałem książkę - Co mężczyźni wiedzą o kobietach. Ekscytacja, coś niebanalnego, jakieś 30 sekund później - o Boże, ta książka ma wszystkie kartki białe sad A potem godziny myślenia, czy to prawda czy nie wink

Książkowe porady? One nie działają, ale zawsze można spróbować.

Raz się żyje, więc przestań patrzeć, na to co powiedzą inni tylko :
Rób to co uważasz za stosowne !

7

Ja byłem skończonym debilem, po czym i.in. przeczytałem "Księgę podrywu, związków i seksu" niejakiego Króla, podobno w większości splagiatowaną. Dzisiaj stwierdzam że 20% tej książki to był zmarnowany papier, a 80% była użyteczna ale zaobserwowane zjawiska tłumaczyła błędnymi teoriami dla ograniczonych umysłowo. Na jej podstawie i po własnych doświadczeniach opracowałem własną teorię która lepiej tłumaczy i znakomicie mi się sprawdza. Jednym z moich największych sukcesów było ustawienie życia facetowi 10 lat starszemu ode mnie. Po 5 latach niby udanego związku został porzucony i zachowywał się jak straszny desperat, był gotów na kolanach biegać, co by oczywiście przyniosło kontrskuteczny efekt. Po półrocznym korygowaniu jego toku myślenia efekt był taki że jego była sama się bez niczyjej pomocy pogrążyła i straciła sympatię wszystkich znajomych, a on był szczęśliwy, odnosił sukcesy, zdobywał przyjaciół, zawierał nowe znajomości. A pomyśleć że pół roku wcześniej był gotów tarzać się przed nią po podłodze.

Natomiast stwierdzam że nie ma skutecznej drogi na skróty, tylko potrzebna jest długotrwała przemiana osobowościowa, liczne obserwacje i doświadczenia. No chyba że ktoś jest tylko kolekcjonerem różnych odmian wirusa HPV spotykanych w klubach, w takich przypadkach sztuczki na skróty może i coś dają...

Każdy człowiek który nie przeszedł kursu doskonalenia techniki jazdy i spowodował wypadek, powinien zostać rozstrzelany.

8

Szukam tego i znalazłam tylko wersję angielską.. niestety z angielskiego jestem słaba.. możesz coś doradzić? powiedzieć o tym? co tam było? smile

9 Ostatnio edytowany przez Averyl (2015-09-06 22:18:45)

Remi napisał/a:

Ja dostałem książkę - Co mężczyźni wiedzą o kobietach. Ekscytacja, coś niebanalnego, jakieś 30 sekund później - o Boże, ta książka ma wszystkie kartki białe sad A potem godziny myślenia, czy to prawda czy nie wink

big_smile kilkanaście stron pasjonującej bieli!

...i jakiś wniosek z godzinnych rozmyślań? Prawda? Nieprawda? Gówno prawda?

Książki mogą być nawet mądre, porady mogą nawet wpaść do głowy i na kilka chwil tam pozostać, ale wystarczy by pojawił się ON, by wszystkie wyparowały.
Wiele kobiet ma tak utarte schematy relacji damsko-męskich, że zawsze będą popełniać te same błędy. Mam znajomą, która zawsze ładuje się w relację z dziwnymi typami. Jak opowiada o nowym facecie, już od pierwszych jej słów wiadomo jaką katastrofą się to skończy. Gdy już katastrofa nastąpi - jest bardzo mądra, wie co źle zrobiła, czego nie powinna robić, a co częściej, a potem... kolejna katastrofa.

Te kobiety, którym udaje się złamać schemat postępowania i zrobić coś inaczej - zasługują na podziw i szacunek (zwłaszcza od facetów)

"Kobiety, nie jesteście centrum rehabilitacyjnym dla źle wychowanych mężczyzn. To nie wasze zadanie zmieniać ich, wychowywać czy im matkować. Potrzebujecie partnera, a nie projektu." J. Roberts

10

zosia.212121 napisał/a:

Szukam tego i znalazłam tylko wersję angielską.. niestety z angielskiego jestem słaba.. możesz coś doradzić? powiedzieć o tym? co tam było? smile

Ale czego? Nie jestem pewna, czy to do mnie, ale tylko ja wspomniałam angielski tytuł. Chodzi o Get Him Back Forever?

11

Ja uważam, że całkiem przydatne mogą być programy w TV na tematy kobiece... Część z nich jest naprawdę wartościowa, dobrym przykładem będzie ten artykuł https://blogkobiety.pl/co-ogladac-w-sie … la-kobiet/ gdzie wśród poradników i programów są takie wartościowe tytuły jak Salon Sukien Ślubnych, który pokazuje rozterki osób tuż przed ślubem. wink

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Poradniki dot. relacji damsko-męskich

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021