Czuje się gorsza od jego byłych ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czuje się gorsza od jego byłych ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Czuje się gorsza od jego byłych ...

Wiem wiem że pewnie bede troche przesadzac ale musze sie dowiedziec co o tym myslicie moje drogie panie smile
no więc mam coś takiego ze nie potrafie uwolnic sie od mysli ze byłe dziewczyny mojego chłopaka pod kazdym wzgledem sa odemnie lepsze patrzac na nie mysle co bym mogła w sobie zmienic zeby jej dorownac.... strasznie mnie to denerwuje ale nie moge tego przezwyciezyc strasznie czesto porownuje sie z innymi kobietami i dołuje mnie to bo zawsze wynajde kolejną rzecz którą mogła bym w sobie zmienić... Moje przyjaciółki mówią mi że jestem atrakcyjna młoda szalona dziewczyna ale pod usmiechem zawsze kryje sie nutka nie pewnosci gdy te (lepsze moim zdaniem d) dziewczyny sa gdzies w poblizu ... odrazu patrze na ich zachowanie wyglad i mysle ze to robi lepiej tamto robi lepiej a jej jest kurde we wszystkim do twaryz nawet jak by nie wiem co na sboie miała ... albo jezeli mi powie cos przykrego to pierwsza mysl jaka mi przychodzi do głowy ze oho jej by ta k na bank nie powiedział bo by go w dupe kopneła i dowidzenia a u mnie moze sobie na wiecej pozwolic ... i nie chodzi o to ze mu na mnie nie zalezy tylko to co do niej czuł to było zauroczenia a do mnie to miłość

mam nadzieje ze nic ie pokreciłam

Wyrażcie opinie smile

Wy też tak macie?
Jak sobie z tym radzicie ?

A moze ja jestem jakas nie normalna przeciez on mnie kocha jaka jestem i zawsze mi to powtarza a mimo tego ja dalej swoje..........

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czuje się gorsza od jego byłych ...

już dziś gdzieś tu to pisałam, że kobiety mają zły nawyk porównywania się z innymi bardzo zły nawyk. ja też tak mam, nawet przy niektórych koleżankach dobrych które uważam za ładniejsze ode mnie, ale tak naprawdę nie wiem po co...
Pomyśl że jesteś jedyna taka w swoim rodzaju, i on Cię kocha. i czy to nie jest najważniejsze smile

3

Pokochał Cię taką jaka jesteś... skoro już z nimi nie jest to znaczy ze jednak nie były aż tak idealne.
Mężczyźni rozgraniczają dwa rodzaje kobiet. Te na chwile i te na zawsze.
Te na chwile zazwyczaj są zmysłowe, namiętne, przepiekne i zwariowane- a zarazem głupie. Te na zawsze to proste niezauważalne kobiety, które gdy się bliżej pozna można oddać za nie życie. Tylko taka kobieta jest materiałem na żone. Zapamiętaj! smile

4

z jakiegoś powodu jest z Toba a nie z poprzednimi dziewczynami, więc może nie były aż tak perfekcyjne smile

5

Mysle ze wynika to z kompleksow i wiele kobieta tak ma nawet te najpiekniejsze .Bo to jak sie czujemy zaczyna sie w naszych głowach.Uroda pojecie wzgledne jeste wiele kobiet slicznych atrakcyjnych na ktorych facet nie popatrzy.Wiem jak to, tez mam kompleksy a do niedawna nie moglam patrzec w luzstrze na siebie i bylam rozgoryczona.Zmienilam swoje nastawienie do siebie od momentu kiedy zaczełam "traktowac siebie z wiekszą ulgą"wszystko sie zmienilo .kiedys nie wyszlabym bez makijazu teraz wystarzczy mi tusz.porozmawiaj ze swoim partnetrem moze odpowiednie podejscie i zrozumie  troszke Cie otworzy na siebie.CZy ja zmienilam sie jakos specjalnie minał rok a spotykam sie z tym ze obca kobieta mi sie przyglada i mowi ze przeprasza ale jestem taka promienista.Nie mozna sie tak torturowac kiedys pokazalam fotki mim znajomym kolegom kobiet ktore mi sie podobaja i wiekszasc znich poodrzucali czym bylam zaskoczona .Te byłe moze byly w jakis soposob ładne widac nie ladniejsze nie fajniejsze nie berdziej szalone .:)trzymaj sie cieplutko

6

Mcrka napisał/a:

Pokochał Cię taką jaka jesteś... skoro już z nimi nie jest to znaczy ze jednak nie były aż tak idealne.
Te na chwile zazwyczaj są zmysłowe, namiętne, przepiekne i zwariowane- a zarazem głupie. Te na zawsze to proste niezauważalne kobiety, które gdy się bliżej pozna można oddać za nie życie. Tylko taka kobieta jest materiałem na żone. Zapamiętaj! smile

Zgadzam się z tym w 100%!

7

Popatrz w lustro, powiedz sobie jestem piękna:DI zaakceptuj się taką jaką jesteś:)

8

trudno tutaj dopisać coś wiecej w zupełności zgadzam się z Mcrka! Każda z nas jest wyjątkowa, jedyna w swoim rodzaju a skoro wybrał ciebie i jest z toba a nie z nimi pewnie jesteś dla niego najlepsza i nie powinnaś sie doszukiwać drugiego dna tam gdzie go nie ma. Pozdrawiam

9

dziękujęwam wszystkim za wsparcie odrazu mi lepiej smile

10

Heh smile Ja mam tak samo. I chyba zawsze będzie jakaś co ma cos lepszego ode mnie, ale na 100% ja mam cos lepszego od niej big_smile

Jak ide sobie z miśkiem przez miasto, to sobie czasem obgadujemy dziewczyny i punktujemy je big_smile Jak z wyglądu juz ma 10/10 to zawsze mówię ,,ale ona na pewno jest głupia'' a on dodaje ,,ale na pewno dla kogoś będzie idealna, tak jak ty dla mnie, i będzie ją kochał jak ja Ciebie''

Więc jezeli jest z Toba to kocha Cie taka jaką jestes smile

11

Leoshidia napisał/a:

zawsze mówię ,,ale ona na pewno jest głupia'' a on dodaje ,,ale na pewno dla kogoś będzie idealna, tak jak ty dla mnie, i będzie ją kochał jak ja Ciebie''

Więc jezeli jest z Toba to kocha Cie taka jaką jestes smile

kurcze słodko big_smile

12

Nie jesteś nienormalna, tylko masz bardzo małą pewność siebie i zakładasz, że nie masz wiele do zaoferowania swojej drugiej połówce. Pewnie podświadomie obawiasz się, że każda inna kobieta byłaby lepszą dziewczyną dla Twojego faceta niż Ty. Myślę, że popadłaś w system idealizowania innych babeczek jednocześnie staczajac siebie do poziomu zera. Za bardzo się zastanawiasz nad każdym swoim słowem czy gestem, zupełnie jakbyś się kontrolowała non stop zamiast wyluzować, być sobą, spontaniczną. Zastanów się jakie cechy są Twoim zdaniem w Tobie niewłaściwe, co jest Twoim ideałem, bo może się okazać, że sama nie wiesz. Może każdy swój błąd od razu traktujesz jako tragedię, a nikt nie jest idealny, każda z nas ma swoje przywary. Bazujesz głównie na swoich wyobrażeniach jaka powinnaś być, które pewnie ograniczają się albo do "idealna" albo "nie taka jak jestem i nigdy nie będę taka jak trzeba". To, co nie odpowiada Tobie, może odpowiadać Twojemu facetowi, a to na jego względach Ci zależy. Nie wmawiaj sobie że on na Ciebie patrzy Twoimi oczami. Jesteś za surowa w ocenie samej siebie.

13

dokładnie tak jest bede albo idealna albo nieodpowiednia... i gorsza od nich kurcze musze to zmienic... i ciagle tworze listy rzeczy ktore powinnam w sobie zmienic... i znowu cos musze dodac:P to jest psychiczne...

14

Hm a masz jakąś dobra kumpele, która uważasz za lepszą od siebie? Mogłabyś ją zapytać czego w sobie nie lubi i wtedy może zrozumiałabyś, że to jak siebie odbieramy nie jest zawsze równoznaczne z tym jak inni nas widzą smile
Poza tym porównujesz się znowu z wizjami innych osób, a nie nimi samymi. Tym samym wciąż wierzysz w to że istnieją superludzie, a oni też czasem nie mogą wytrzymać ze sobą, albo nie lubią patrzeć w lustro smile

15

mam taka jedna zapytam smile

16

Zamiast szukać plusów u byłej dziewczyny swojego mężczyzny, szukaj u niej minusów ;]
Uwierz w siebie!

17

Kurcze porównywanie się do innych jest do kitu, ZAWSZE jest ktoś lepszy. ZAWSZE. W ten sposób można oszaleć. Jak już ktoś jest najlepszym naukowcem w Polsce, to się okazuje, że jest gorszy od najlepszego naukowca na świcie. Jak ktoś jest Miss Polski to się okazuje, że brzydszy od Miss World i tak to idzie...

18

dziwnie ten swiat jet skonstruowany wszyscy sa w jakiejs hierarchi  poustawiani ...  wiem tyle ta była mojego jest odemnie głupsza smile potrafi gadac takie głupoty ze głowa mała ///// moj mowi ze jest brzydsza chociaz pewnie to mowi zeby mi było miło tongue

19

Skoro ty jestes z nim a nie ona to chyba już coś znaczy ....prawda???

20

pewnie tak złwłaszcze ze go jej odbiłam tongue wiem wiem ze tak nie mozna ale ja go kochałam a ona go traktowała jak zabawke....;/

21

Zarejestrowałem się tutaj wyłącznie z jednego powodu...moja ukochana dziewczyna wysłała mi link właśnie z tematem dyskusji na tym forum,od paru dni nie wiem co się złego między nami dzieje.Próbuje jakoś rozweselić jej życie,zrobić tak by znowu miała uśmiech na twarzy,zawsze mi się to udawało...chce WAM wszystkim(jako kobietą) powiedzieć,że nie powinniście mieć takich rozmyślań nad takimi jak dla MNIE sprawami oczywistymi.Każdy prawdziwi facet jest właśnie z Tobą a nie z(wg.waszej opinii) z super sweet czekoladką czy Top Model bo dla nich to WY jesteście uosobieniem piękna,dla swoich partnerów mimo wielu wad jesteście idealne i inne,te poprzednie się nie liczą.Tobie zaś kochanie chce powiedzieć,że robię to dla Ciebie,jesteś całym moim światem który chodz często mnie rani to jak nic innego potrafi mnie uszczęśliwiać!!!Nie chce i NIE potrafię bez Ciebie żyć;* K.C.B

22

Nie upodabniaj się do innych. Bądź sobą. To najważniejsze. smile Nie masz być mieszanką wszystkich byłych swojego faceta. Ty to jesteś Ty. Ta niepowtarzalna dziewczyna, którą kocha Twój facet. Nie możesz być niczyim sobowtórem. Zachowaj naturalność swojej osoby, nie zmieniaj się tylko dlatego, bo ktoś taki jest. Każdy z nas jest inny i zachowaj tą swoją inność. smile

23 Ostatnio edytowany przez NetbyNet (2020-11-08 22:25:03)

Mcrka napisał/a:

bzdura moim znajomi właśnie swoje żony i stale partnerki uważają za namiętne, zmysłowe,i przepiękne ale i skromne i po prostu kochane  to idealna mieszanka na kobietę życia i partnerkę  nikt normalny nie wiąże się żeby po x latach zdradzić( no chyba że ściemni się partnera a po ślubie okazuje się że żyjemy z innym człowiekiem i małżeństwo się kończy zdradą albo rozpadem  ) i dlatego ci którzy od początku na partnerki wybierają namiętne ale i oddane i skromne kobiety itp. wygrywają życie znam takich którym nie zdrady w głowie bo dobrze wybrali nie narzekają na monotonię w łóżku a te na chwilę nie muszą mieć dużo do zaoferowania bo nawet nie są rozpatrywane w kategoriach partnerki na stałe mój znajomy uważa że często nawet nie są pięknościami mądre też nie muszą być  ( czego oczekiwać po jednonocnej przygodzie z laską której więcej nie spotkasz albo ona cb no i tak się zdarza) na własnym doświadczeniu potwierdza że te na chwilę były przeciętne a seks z nimi był taki se a i kiepski się zdarzał  a na żonę wybrał ideał który jest właśnie seksowny i namiętny w łóżku a na codzien jest partnerką z którą można konie kraść. Każdy facet jest inny i każdy ma pewnie inne podejście co ja szanuje więc to nie jest regułą u każdego

24

2 lata temu czytałem badania prowadzone na terenie UE, już nie pamiętam niestety jak się nazywały ale konkluzja była taka że Polki oceniają się najbardziej surowo wśród kobiet w całej UE (na równi z inną nacją, bodajże Bułgarkami). Niestety moje codzienne obserwacje to potwierdzają, tymczasem większość kobiet które znam to cudowne, wspaniałe i mądre osoby, wykształcone i z klasą. Czytałem też że kobiety które walczą o tego samego mężczyznę potrafią wykazywać się sporą agresją, zakładam że u Ciebie występują te 2 czynniki, ale powiem Ci jako facet, że liczy się tylko to że Twój chłopak jest właśnie z Tobą. Porównywanie jest pozbawione sensu, zawsze jest ktoś bardziej atrakcyjny czy mądrzejszy tak samo jak uroda jest zmienna w czasie, to co się liczy dla faceta który miał rożne doświadczenia to właśnie całościowy obraz człowieka, to czy dobrze się czuję w towarzystwie tej 2 osoby: to czy prowadzicie rozmowy na rożne tematy, czy lubicie ze sobą spędzać czas, to się liczy i na tym się skup i enjoy the moment, życie szybko ucieka.

25 Ostatnio edytowany przez NetbyNet (2020-11-13 13:14:53)

kamiloo86 napisał/a:

2 lata temu czytałem badania prowadzone na terenie UE, już nie pamiętam niestety jak się nazywały ale konkluzja była taka że Polki oceniają się najbardziej surowo wśród kobiet w całej UE (na równi z inną nacją, bodajże Bułgarkami). Niestety moje codzienne obserwacje to potwierdzają, tymczasem większość kobiet które znam to cudowne, wspaniałe i mądre osoby, wykształcone i z klasą. Czytałem też że kobiety które walczą o tego samego mężczyznę potrafią wykazywać się sporą agresją, zakładam że u Ciebie występują te 2 czynniki, ale powiem Ci jako facet, że liczy się tylko to że Twój chłopak jest właśnie z Tobą. Porównywanie jest pozbawione sensu, zawsze jest ktoś bardziej atrakcyjny czy mądrzejszy tak samo jak uroda jest zmienna w czasie, to co się liczy dla faceta który miał rożne doświadczenia to właśnie całościowy obraz człowieka, to czy dobrze się czuję w towarzystwie tej 2 osoby: to czy prowadzicie rozmowy na rożne tematy, czy lubicie ze sobą spędzać czas, to się liczy i na tym się skup i enjoy the moment, życie szybko ucieka.

znam dużo mężczyzn którzy mieli takie właśnie kobiety i jakoś nie wystarczyło im to i zdradzili te twoim zdaniem tak chwalone przez mężczyzn kobiety i jeszcze mieli czelność wracać do nich bo takie ideały na na kij skacze w bok zdrowa konkurencja motywuje do pracy nad sobą chęć bycia wyjątkową nie jest niczym złym . Mój bliski przyjaciel uważa że żadna ex czy która kolwiek do pięt nie dosięga jego żonie a ona po prostu czuję że jest lepsza pod każdym względem skoro są małżeństwem a ona jest kobietą jego życia...

26

Po co odgrzewac kotleta sprzed dekady?

27

Anma napisał/a:

Użytkowniczka NetbyNet lubuje się w tym, zupełnie nie zwraca uwagi na daty wątków, w których się wypowiada wink
Już dawno dostała diamentową łopatę.

28

IsaBella77 napisał/a:
Anma napisał/a:

Użytkowniczka NetbyNet lubuje się w tym, zupełnie nie zwraca uwagi na daty wątków, w których się wypowiada wink
Już dawno dostała diamentową łopatę.

To może by tak archiwizować wątki a nie trzymać je aktywne...

29

Daj spokój, nie będziemy się chyba przerzucać uprzejmościami w stylu - a może by tak czytać daty, a nie pisać na oślep smile

30

NetbyNet napisał/a:
kamiloo86 napisał/a:

znam dużo mężczyzn którzy mieli takie właśnie kobiety i jakoś nie wystarczyło im to i zdradzili te twoim zdaniem tak chwalone przez mężczyzn kobiety i jeszcze mieli czelność wracać do nich bo takie ideały na na kij skacze w bok zdrowa konkurencja motywuje do pracy nad sobą chęć bycia wyjątkową nie jest niczym złym . Mój bliski przyjaciel uważa że żadna ex czy która kolwiek do pięt nie dosięga jego żonie a ona po prostu czuję że jest lepsza pod każdym względem skoro są małżeństwem a ona jest kobietą jego życia...

a mnie zdradziła kobieta dla której poświęciłem kawał życia i wszystkie zasoby poprzez intelektualne po emocjonalne i też chciała wrócić, ale to nie powód żeby demonizować teraz kobiety, teraz obracam się wśród bardziej normalnych widocznie

31

Temat stary ale aktualny. Autorki życie pewnie jakoś się potoczyło przez tą dekadę. Ja jednak uważam że jeżeli przy mężczyźnie kobieta czuję się gorsza od innych to w tym odczuciu jest też cień jego postawy, a nie tylko jej niepewność  i wzięlabym to pod uwagę.

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Czuje się gorsza od jego byłych ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024