Dobry nocleg w Zakopanem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Dobry nocleg w Zakopanem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1

Temat: Dobry nocleg w Zakopanem

Hej dziewczyny smile
Pojutrze wybieram się do Zakopanego na parę dni smile Czy któraś z Was może mi polecić jakieś niedrogie, fajne noclegi niedalego centrum? Macie jakieś ulubione obiekty, gdzie jest tanio i fajnie. Szukam przez internet, ale wiadomo - nie ma jak poczta pantoflowa.
Z góry wielkie dzięki smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dobry nocleg w Zakopanem

Witaj:)
Ja bylam w Zakopanem 3 lata temu, szukalismy z mezem taniego noclegu, ale wszedzie bylo drogo.
Juz mielismy wracac do samochodu na parkingu sie zdrzemnac gdy jakas pani do nas podeszla i zaproponowala nam pokoj, prywatnie wynajmowala pokoje:)
To mialo miejsce na przystanku atobusowym gdzie podjezdzaja autokary z turystami, tak swoistego rodzaju reklama:)
Niestety adres i telefon gdzies mi sie zapodzial po dwoch przeprowadzkach ale pamietam, ze nie bylo daleko od Krupowek.

3

My zawsze mieszkamy na Drodze do Daniela ,na pv moge wyslac Ci nr telefonu,jesli jestes zainteresowana

4

Z kolei ja z córką zawsze wybieramy hostel Energetyk w Kuźnicach, głównie ze względu na bardzo dobrą lokalizację(przy kolejce na Kasprowy) i przystępną cenę. Jak już się nam znudzi chodzenie po górach to wsiadamy sobie w busika i zjeżdżamy na Krupówki. Polecam wszystkim, którzy cenią sobie spokój i kontakt z naturą(do okna zaglądają czasami wiewiórki big_smile)

5

Ja mogę polecić hotel Crocus, mało góralski ale bardzo przyjemny smile

6 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-10-10 15:27:36)

Jakby ktoś szukał taniego noclegu, to polecam skorzystać z tej strony: link usunięty

Proszę, zapoznaj się z regulaminem forum.    Moderatorka Wielokropek

7

A my zawsze zatrzymujemy się w Pensjonacie Arnika. Do Krupówek około 400m. Również nie jest w stylu góralskim. Raczej bym powiedziała, że w nowoczesnym, ale ładny. Do dyspozycji gości jest lodówka, czajnik, szklanki, talerze i żelazko.

8

Ja chcę zabrać gdzieś narzeczonego. Myślałam o Zakopanem i zależy mi żeby pensjonat w którym się zatrzymamy nie był byle jaki. To ma być wyjątkowy prezent. Żadnych "tanich noclegów dla studentów"

9 Ostatnio edytowany przez ChcęByćMamą (2013-10-24 19:54:14)

Razem z Moim A. chcemy się wybrać niedługo do zakopanego i może polecicie nam jakieś fajne w przystępnej cenie domki , pokoje czy hotele . Byłabym wdzięczna . Ostatnio jak byliśmy w górach mieszkaliśmy u takiej pani ale tak powiem że taka nawiedzona była że szok, stała pod drzwiami podsłuchiwała i wgl. łaziła po nocach i sprawdzała co się dzieje.

10

Ja mogę polecić bez żadnych wątpliwości Anusine Oczko oraz Murań - oba obiekty na Szymanowskiego. Bardzo miła okolica, bliziutko do centrum a skocznia pod tzw bokiem. Niestety, knajpka U Ratowników już nie funkcjonuje, a to było naprawdę fantastyczne miejsce z duszą.... A! To są obiekty, gdzie nie ma możliwości wykupienia wyżywienia, wszystko we własnym zakresie. Ale blisko jest taki market, nie pamiętam sieci - na Sabały. Jeśli Murań, to proszę uwzględnić, że właściciel ma 2 obiekty, więc warto od razu zastrzegać, że chodzi o Szymanowskiego. To są miejsca w wg mnie akceptowalnym koszcie "lekko średnim" - o dobrym standardzie i bardzo dobrej czystości. Do tego właściciele są naprawdę OK i na poziomie - ja się nigdy nie sparzyłam, nikt nie podsłuchiwał, wody nie ograniczał, ogrzewanie było włączane zgodnie z temperaturą, a nie własnym widzimisię właściciela.... wink Porozmawiać, pośmiać się można, nawet uzyskać poradę w zakresie wycieczek, pogody, zaprzyjaźnionego instruktora narciarstwa. Sympatyczne miejsca, dlatego tak dobrze mi się kojarzą smile

Ale jeśli jesteście mocno mobilni, to dla widoków i powietrza poleciłabym np. Kościelisko.... Bo czasem chodzi o bezpośredni widok z okna a nie odległość na pieszo od karczmy - to zależy, jakie macie priorytety na tym najbliższym wyjeździe smile

11

A ja polecam Willę Iskra na Grunwaldzkiej - bardzo fajna lokalizacja, przytulnie.

12

Ja mogę polecić pensjonat "Pod Nosalem"! smile 50 zł za dobę - dosyć drogo, ale jadąc na krótki wypad można odżałować wink

13 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-11-26 16:31:24)

Ja polecam serwis spam w którym juz dawno temu znależliśmy nasza ukochaną chatę do której wracamy co roku od kilku juz lat. Miejsce cudowne, klimatyczne, a gospodarze przemili,służą pomocą i dobrą radą, serdeczni i wyrozumiali a co najważniejsze prawdziwi górale z prawdziwą gwarą smile

14 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-12-16 12:15:43)

rezerwował ktoś z forumowiczów apartament w serwisie spam jak obsługa, czy to sprawdzony serwis?

15 Ostatnio edytowany przez vinnga (2014-01-17 22:18:23)

ktoś mi usunął link, nie wiem dlaczego - czy ktoś rezerwuje noclegi w serwicie SPAM - czy można tam bezpieczenie kupować?

Jeśli przeczytasz regulamin to się dowiesz dlaczego "ktoś" usuwa Twoje linki. W listopadzie polecałaś ten serwis jako sprawdzony, więc Twój obecny wpis jest zwykłą reklamą. Reklama w naszym serwisie jest płatna. Mod. Vinnga

16

Cześć wink Mam pytanie wynajmowała któraś domek w Ośrodku Domków Wypoczynkowych ul. Chyców Potok 8A. Cena jest dość atrakcyjna bo 45 zł/os ale nie wiem jak tam jest bo nikt z nas tam nie był i nie wiemy czego możemy  się spodziewać.

17

Akurat na temat tego się nie wypowiem, ale ja zawsze wynajmuję - w takiej samej chyba cenie - domki na Campingu pod Krokwią. Tam są domki i pokoje, w pokoju spałam raz i jednoosobowy to tragedia (mało miejsca), ale domki, jeśli ktoś nie oczekuje luksusów, są w porządku. Zawsze tam śpię ze względu na bliskość skoczni, ale do Krupówek też nie jest daleko - 15 min piechotą może. W domkach łazienka, lodówka chyba też była itd. Do tego na terenie ośrodka jest restauracja/bar, duża osobna kuchnia, świetlica z TV i jakieś inne cuda. Główna zaleta to lokalizacja, ale jak na cenę 45 zł to jest całkiem fajnie. I obsługa też zawsze sympatyczna, chętnie pomogą (np. w zimie dostawią kaloryfer elektryczny, jak w tyłek zimno). big_smile

18

My byliśmy w Zakopanem na Starym Młynie i okolicach, do Krupówek niby sporo, bo 6 km, ale podjeżdżaliśmy busem itp. Chcieliśmy tanio, więc te okolice. To są dokładniej pokoje u Koszarka, byliśmy też w innych, ale nie pamiętam nazwy. Było tanio 35 zł lub 40, ale raczej 35 zł, a mówię, są te busy, więc jest ok. A i może powiecie, że czasem może wyszło drożej, bo busy, ale jednak zależało nam, by na pokoju zaoszczędzić, więc tak. A pokoje nas miło zaskoczyły, duży pokój 2osobowy, łazienka w pokoju- właśnie za te 35 zł lub 40 zł u nas była, wiadomo dalej do centrum, bo te 6 km, to dlatego tak tanio, ale i tak fajnie. No, ale jak mówię, warunki super, lepsze niż w innym, gdzie pokój był maleńki. Tutaj był normalny, przestronny, bardzo ładny ogólnie smile Łazienka też bardzo ładna. Super smile Tak że polecam np u Koszarka smile Jak ktoś nie chce busami, a miałby auto, to wtedy ma wygodnie, bo może autem podjechać, dlatego dla mobilnych dobre tym bardziej. Żadnych domków za to nie mogę polecić, bo nigdy nie jeździłam nigdzie w grupie, poza wycieczkami szkolnymi. Tylko właśnie albo kiedyś z rodzicami albo teraz z chłopakiem. Następnym razem może jednak jak Zakopane, to gdzieś okolice Antałówki się wybierzemy, bo też widziałam, że chyba są pokoje za 35 czy 40 zł, nie musi być 35 zł, ale 40 zł mile widziane smile A wtedy tego nie zauważyłam, że tam też chyba bywają tanie. A do Krupówek nadal chyba jest blisko i blisko  też jak pamiętam ten aqupark, niby góry, to po co basen, ale my byliśmy i nie żałujemy, bo naprawdę jest świetny. Bardziej nam się podobał niż Warszawianka, która naszym zdaniem jest trochę przereklamowana. Porządny, dużo fajnych zjeżdżalni moim zdaniem, duża powierzchnia.

Edit: Tzn sprawdziłam, jednak niby też trochę jest, bo ok 4 km do Krupówek, tak pokazuje mapa, ale jak widzę pokazuje chyba długą drogę, a można inną i wyjdzie z 3 km. Tak że dla mnie to jest jeszcze ok i można tak na piechotkę pójść nawet tongue A jak nie to też nieco podjechać i już. A widziałam, że tam chyba też noclegi tak za 35- 40 zł będą, więc spoko, następnym razem pewnie tam z moim facetem się wybiorę. Odległość dla mnie nie jest zła, a do tego cena ok, więc pasuje mi.

19

na waszym miejscu zdecydowałabym się na dużo tańszy nocleg w zębie czy poroninie niż w zakopanym, tam zazwyczaj noclegi kształtują się w granicach 20-35 zł, a i jest spokojniej jest gdzie zjeść. w zakopcu wkurza mnie ta masa ludzi na krupówkach wink

20

Polecam Zakopane szczególnie zimą, chociaż latem też je uwielbiam i staram się co roku odwiedzać. Zazwyczaj korzystam ze stałych i sprawdzonych noclegów, ale czasami wyjeżdżam dość nagle i nie ma miejsc więc szukam innych możliwości. Ostatnio taniewakacje.info tanie noclegi znalazłam w Internecie będąc na miejscu smile

21 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2015-06-05 23:41:25)

Ja już dawno nie byłam w górach ale zastanawiam się czy nie wybrac się tam w te wakacje smile. I chyba w przeciwieństwie do Ciebie o wiele bardziej wolę Góry latem niz zimą smile. Nie lubie mrozu a na nartach ani snowboardzie tez nie jeżdżę smile.

22

Lol, co to w ogóle za kryterium wyboru noclegu - odległość od Krupówek?

23

Oen_242 napisał/a:

Lol, co to w ogóle za kryterium wyboru noclegu - odległość od Krupówek?

No niektórzy chcą np blisko Krupówek, inni mogą chcieć np dalej, by zaoszczędzić, bo będzie tam taniej (ja właśnie byłam sporo dalej od Krupówek, niby czasem daleko na piechotę, to podjeżdżałam z chłopakiem busami, więc może wyszło na to samo, ale też niekoniecznie, bo naprawdę czasem nieźle zdzierają przy Krupówkach chyba itp. No i czasem chce się też z dala od gwaru, od samego centrum, to też tak było jak byliśmy tam dalej, bo spokój, cisza itp. Chociaż można też kawałek od Krupówek, ale nie tak daleko jak ja, bo jednak trochę było, a można nieco bliżej, a też pewnie tanio dosyć i na tyle nie tak daleko, że nie trzeba jechać busem. Następnym razem chyba tak zrobię.

24

Ja tam zawszę jak gdzieś jadę to sszukam w jakiś wyszukiwarkach noclegów. Zawsze można znaleźć coś fajnego i w dobrej cenie. Jeśli chodzi o zakopane to też mam do tego jedną wyszukiwarkę z której korzystam zawszę jak tam jadę smile

25

Dziewczyny, a czy polecacie jakieś domki? Chcę w lutym jechać z rodziną do Zakopanego i musi być zdecydowanie domek, żebyśmy mogli mieć przestrzeń i żebyśmy nie musieli się niczym przejmować. Dlatego zastanawiam się co wybrać? Oczywiście nie z najwyższej półki.

26 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-07-09 12:54:15)

Dyzma napisał/a:

Dziewczyny, a czy polecacie jakieś domki? Chcę w lutym jechać z rodziną do Zakopanego i musi być zdecydowanie domek, żebyśmy mogli mieć przestrzeń i żebyśmy nie musieli się niczym przejmować. Dlatego zastanawiam się co wybrać? Oczywiście nie z najwyższej półki.

Miesiąc temu skorzystaliśmy z oferty apartamentów SPAM. Powiem szczerze, że jechaliśmy z polecenia ale trochę w nieznane bo wyjazdowo mamy spory bagaż doświadczeń - widzieliśmy już duuuużo wink cała ekipa była jednak bardzo zadowolona - nie są to typowe domki ale takie trochę szeregowce. W środku jednak bardzo czysto, przestronnie i nowocześnie wykończone. Oczywiście trzeba przekonać się samodzielnie ale my tam zapewne jeszcze wrócimy smile

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Dobry nocleg w Zakopanem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024