Jak zrobić prosto francuski manikiur? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jak zrobić prosto francuski manikiur?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Jak zrobić prosto francuski manikiur?

Zawsze wychodzi mi troszkę krzywo, nawet jak kupię ten zestaw z paskami ;/ Czy ktoś mółby mi wyjaśnic, jak zrobic to, żeby wyszło prosto? Oprocz tego, zebym poszła do kosmetyczki tongue

I jeszcze jedno - jakiej długości nalezy miec paznokcie do tego manikiuru ? Bo ja raczej mam krótkie i na takich robię, nie wiem, czy nie sądzicie, ze to głupio wygląda/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zrobić prosto francuski manikiur?

Oczywiście, ze na krótszych paznokciach nie wygląda głupio. Ja zawsze robię tak, ze białym lakierem maluję nie tak jak tradycyjnie maluje się paznokcie, ale tak wzdłuż końcówki paznokcia i z reguły prosto wychodzi. A na krótszych paznokciach możesz też użyć lakieru do zdobienia paznokci, który ma cieniutki pędzelek i łatwiej się robi. I pamiętaj, zeby każda warstwa dobrze wyschła to ładniej wyjdzie wink

3

a jakie lakiery do tego są najlepsze?

4

Ja nie mam jakichś ulubionych lakierów. Ten biały lakier mam teraz Miss Sporty, a na cały paznokieć najbardziej lubię odżywki koloru mlecznego. A moja ulubiona to Lovely - odżywka z jedwabiem. Można ją kupić w Rossmanie za około 5 zł.

5

Najlepiej kupic lakier do zdobienia, np bialy, lakiery do zdobienia maja cieniutki pedzelek. i tym lakierem narysowac sobie linie- do ktorej paznokiec ma byc pomalowany na bialo, i pozniej jzu latwiej jest pomalowac paznokiec na bialo- do tej linii, bo lakier wtedy nie bedzie za ta linie wyplywal, dzieki czemu bedzie rowno. mozna tez kupic lakiery do zdobienia kolorowe- zlote, srebrne itd, i nimi zrobic ta linie

6

ja robię tak:
mam krótkie paznokcie, więc nie łatwo jest zrobić na nich french.

ale ja maluje tak ok. połowę paznockia białym lakierem.
potem biorę pałeczkę do uszu i maczam ją w lakierze do paznokci.
zmywam nadmiar białego lakieru tak, że powstaje prosta kreska i gotowe smile

na górę mleczne lakiery - jak juz napisąła Agatka.

7

a ja mam jeszcze inny sposób, szkoda mi kasy na paseczki, więc sama sobie je robię z tasmy malarskiej papierowej wink naklejam jak chcę, czy na okrągło, czy na skos, na prosto, czasem kilka pasków w kilku kolorach smile

8

wszystkie sposoby, które tutaj opisujecie są dobre . dodam tylko że nie ma reguły co do długości paznokci w przypadku frencha biznesowego - długość dowolna - ważne aby paznokcie były starannie pomalowane a skóra dłoni zadbana smile

9

ja nie mam jakiś ulubionych lakierów, ale najabrdziej na płyce podoba mi się mleczny smile... paski robię sama, czasem uwale sobie połowę stopy ale od czego są waciki i zmywacz wink... ujesli kreska wyjdzie mi krzywa to zawsze wymodeluję ją paznokciem smile albo jakimś patyczkiem. Paznokcie mam równe z opuszkiem.

10

Baaaardzo podoba mi się french na paznokciach smile Pod warunkiem , że są one zadbane.Ponieważ nie mam czasu na zabawy z szablonami , postanowiłam pójść na łatwiznę.W Drogerii Natura wpadłam na lakier wybielający paznokcie Essence, Nail Care, effect nail whitener.
Jest on chyba w trzech wersjach:bezbarwny, różowy, mleczny ( kremowy).Mam ten różowy.Ładnie się prezentuje na paznokciach a do tego jest wytrzymały.U mnie na podkładzie Sally Hansen Miracle Cure trzymał się bez odprysków cały tydzień.Podobno stosowany jako podkład również.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jak zrobić prosto francuski manikiur?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024