Kuchnia Arabska - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Kuchnia Arabska

Cześć ,witam  wszystkie gospodynie  domowe i nie tylko .  Poszukuje przepisów kuchni Arabskiej ,na bazie ;baraniny , jagnięciny i kozliny .Jeśli jesteście zainteresowane ,posiadam przetestowane i opracowane przez  zemnie , przepisy na  wyżej wymienione mięsa w wersji polskiej oczywiście łagodnej w smaku jak i w  arabskiej -pikantnej . Te dania posiadają pewną  zaletę , można spożywać je zarówno na  gorąco jak i na zimno . O ile będzie zainteresowanie ,chętnie podziele się przepisami na tym  forum .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kuchnia Arabska

Chętnie poznam kuchnię Arabską mozesz się tu z Nami podzielić tymi przepisami z ciekawości interesuje mnie co można zrobić z tylu ciekawych mięs co prawda nie jadam tego rodzaju mięsa ale mój przyjaciel jada wszystko... co się mu poda na talerzyk... Pozdrawiam

3

2 polędwiczki jagnięce
harissa (do kupienia w dobrych supermarketach lub sklepach z arabską żywnością)
świeża mięta
cytryna
pół łyżeczki gruboziarnistej soli
Dodatek: chlebki pita
listki rukoli
hummus (z puszki lub z budki z tureckim jedzeniem)
papryka w proszku

W misce wymieszać łyżkę stołową harissy, drobno posiekane listki mięty, sok z cytryny i sól. Filety z jagnięciny włożyć do marynaty, lekko ugnieść. Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej. Po obróceniu posmarować usmażoną stronę resztą marynaty. Po zdjęciu mięsa podgrzać chlebki na patelni, aby wchłonęły zapach smażonego mięsa i marynaty. Pokroić cytrynę na ósemki. Rozciąć z jednej strony krawędź chlebka. Do kieszonki włożyć listki rukoli. Mięso pokroić na plastry, włożyć do chlebka 4-5 plasterków. Na wierzch położyć porcję hummusu, posypać papryką, dołożyć kawałek cytryny.

przepis pochodzi ze strony kuchniaplus.pl

4

walmar1972@wp.pl napisał/a:

Cześć ,witam  wszystkie gospodynie  domowe i nie tylko .  Poszukuje przepisów kuchni Arabskiej ,na bazie ;baraniny , jagnięciny i kozliny .Jeśli jesteście zainteresowane ,posiadam przetestowane i opracowane przez  zemnie , przepisy na  wyżej wymienione mięsa w wersji polskiej oczywiście łagodnej w smaku jak i w  arabskiej -pikantnej . Te dania posiadają pewną  zaletę , można spożywać je zarówno na  gorąco jak i na zimno . O ile będzie zainteresowanie ,chętnie podziele się przepisami na tym  forum .

Oczywiście poprosimy o Twoje propozycje dań - czekamy na przepisy smile

Czy moglybyscie polecic jakie pyszne danie z kuchni arabskiej?

6

Sama ostatnio zaczęłam interesować się kuchnią arabską. Póki co pokochałam domowej roboty hummus (ciecierzyca+czosnek+olej rzepakowy (można dać oliwę z oliwek, ale ja wolę bezsmakowy olej)+sok z cytryny+sól i pieprz - i to wszystko miksujemy razem) a potem z tego hummusu, jak mi coś zostanie to robię falafela (formuje się kotleciki i smaży na oleju) smile Pycha!

7

Super wątek! Uwielbiam kuchnię arabską, jeździmy rok w rok do Tunezji, dla mojej rodziny jest to doświadczenie słońca, morza, plaży i kultury, dla mnie przede wszystkim smakowe smile Moje najukochańsze danie kuchni tunezyjskiej to odżdża. Czym bardziej pikantna tym lepiej! Są to jajka z ostrym sosem i pastą harissą. Ja dodaję jeszcze krewetek. Jajka rozbełtujemy tylko trochę, nie jak naszą polską jajecznicę.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024