Jednodniowa wycieczka poza Kraków :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Jednodniowa wycieczka poza Kraków :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Jednodniowa wycieczka poza Kraków :)

Czy ktoś mógłby mi doradzić dokąd się wybrać? Myślałam o Kalwarii Zebrzydowskiej, jak zorganizować taki wypad? co warto zobaczyć? Mam ochotę wyskoczyć gdzieś z koleżankami smile. A może ktoś miałby inną propozycję, gdzie można by pojechać?

Planuję taki wypad na niedzielę.

Pozdrawiam ciepło smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jednodniowa wycieczka poza Kraków :)

Lanckorona. Tam jest pięknie.

3

Jura, Ojców, Dolina Będkowska i przyległe, Lanckorona, Wadowice, Wieliczka, Tyniec - zależy co chcecie zobaczyć. Do Zakopanego też macie stosunkowo blisko - 2 godziny busem.

4

Emilia napisał/a:

Jura, Ojców, Dolina Będkowska i przyległe, Lanckorona, Wadowice, Wieliczka, Tyniec - zależy co chcecie zobaczyć. Do Zakopanego też macie stosunkowo blisko - 2 godziny busem.

Goraco polecam Ojców smile Zaczynając pieszą wycieczke w Prądniku Korzkiewskim, mozecie przetuptać przez w/w Ojców, aż do Maczugi Herkulesa i Zamku w Pieskowej Skale. Przy ladnej pogodzie taki spacer pozwoli wam się pozytywnie zmeczyć i odetchniecie od miejskiego zgielku. Jeżeli wolicie przemieszczać się autkiem zachęcam do odwiedzenia jaskiń ojcowskich. (Grota Łokietka, Jaskinia Ciemna, Wierzchowska i Nietoperzowa).

Gorąco polecam Kopalnie w Bochni -kameralne, bardzo urocze miejsce. W przeciwieństwie od kopalnii w Wieliczce miejsce jest bardzo spokojne..

Możecie zrobić sobie "objazdówkę" Szlakiem Orglich Gniazd.
Tradycyjnie Szlak Orlich Gniazd biegnie w kierunku od Krakowa do Częstochowy i obejmuje zamki i ruiny zamków:
Korzkiew ? Zamek Rycerski w Korzkwi (odrestaurowany)
Ojców ? Ruiny Zamku Królewskiego na Złotej Górze w Ojcowie
Pieskowa Skała ? Zamek Królewski w Pieskowej Skale
Rabsztyn ? Ruiny Zamku Rycerskiego w Rabsztynie
Bydlin ? Ruiny Zamku Rycerskiego w Bydlinie
Smoleń ? Ruiny Zamku Rycerskiego w Smoleniu
Pilica ? Ruiny Zamku Rycerskiego w Pilicy
Ogrodzieniec ? Ruiny Zamku Rycerskiego w Ogrodzieńcu
Morsko ? Ruiny Zamku Rycerskiego "Bąkowiec" w Morsku
Bobolice ? Zrekonstruowany Zamek Królewski w Bobolicach
Mirów ? Ruiny Zamku Rycerskiego koło Mirowa
Olsztyn (koło Częstochowy) ? Ruiny Zamku Królewskiego w Olsztynie

5

luc napisał/a:

Lanckorona. Tam jest pięknie.

Pierwsza myśl jaka mi przyszła po przeczytaniu tytułu postu to była właśnie Lanckorona - miejsce niezwykle urokliwe...Jednak nie wiem czy po powodzi w 2010 roku nie uległa zniszczeniu?

6

Maya - nie byłam tam po powodzi. Chyba jednak zniszczeniu uległy miejsca bliżej wody. Myślę, że ryneczek i wzgórze nie uległo zniszczeniu. Muszę będzie sprawdzić.

7

Dziękuję bardzo za propozycje wycieczek smile
Wybrałyśmy się wczoraj do Ojcowa i było cudownie smile pogoda piękna, także widoki smile.

8

Ja polecam Tyniec. Ale nie tylko sam zakon ale również spacer po całej okolicy. Jest przepięknie.

9

Zdecydowanie Lanckorona, ale polecam też Park Miniatur w Inwałdzie

10

Lanckorona może być, ale jeśli nie ona, to zawsze można odwiedzić Iwkową i Bacówkę Biały Jeleń.

11

Ojców jest bardzo blisko, a to prawdziwa oaza spokoju, można trochę pospacerować po tej pięknej okolicy. Bardzo wyjątkowe i piękne miejsce...

12

Jeśli miałybyście/mielibyście czas i możliwość to polecam jednodniowa wycieczkę do Doliny Będkowskiej -  znajduje się tam fajne Gospodarstwo Rybackie (coś dla miłośników wędkarstwa), gdzie można zjeść smaczne ryby i obejrzeć hodowlę, ale także w okolicach znajdują się szlaki i wiele innych ciekawych rzeczy do obejrzenia ;-)

13

Opcji jest na prawdę sporo.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Jednodniowa wycieczka poza Kraków :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024