Spotkanie z balladą. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Spotkanie z balladą.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Spotkanie z balladą.

Od jakiegoś czasu, przypominam sobie spektakle z cyklu,"Spotkanie z balladą".
Chodzi mi o ten okres, gdy akcja toczyła się wokół remizy OSP w Kopydłowie, z Leszkiem Benkem, jako Panem Komendantem

Prześmieszne, pełne aluzji do aktualnej za każdym razem rzeczywistości polityczno-społecznej tego, czy tamtego obozu władzy.
Świetni aktorzy obojga płci, piosenki zmuszające do refleksji.
Młodziutkie Katarzyna Zielińska, Anna Cieślak, Marta Bizoń, czy nieco starsza, piękna Alina Kamińska m. in.
Majstersztyk. Za każdym razem.
Dzięki nim, a przede wszystkim, nieżyjącemu już Michałowi Bobrowskiemu, człowiekowi orkiestrze w tych przedsięwzięciach, nie nudzę się wieczorami. smile

facet po przejściach
Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Spotkanie z balladą.
Excop napisał/a:

Od jakiegoś czasu, przypominam sobie spektakle z cyklu,"Spotkanie z balladą".
Chodzi mi o ten okres, gdy akcja toczyła się wokół remizy OSP w Kopydłowie, z Leszkiem Benkem, jako Panem Komendantem

Prześmieszne, pełne aluzji do aktualnej za każdym razem rzeczywistości polityczno-społecznej tego, czy tamtego obozu władzy.
Świetni aktorzy obojga płci, piosenki zmuszające do refleksji.
Młodziutkie Katarzyna Zielińska, Anna Cieślak, Marta Bizoń, czy nieco starsza, piękna Alina Kamińska m. in.
Majstersztyk. Za każdym razem.
Dzięki nim, a przede wszystkim, nieżyjącemu już Michałowi Bobrowskiemu, człowiekowi orkiestrze w tych przedsięwzięciach, nie nudzę się wieczorami. smile

Fajnie, że przypomniałeś ten program.
Też go pamiętam i lubiłam.
Moi rodzice też często omijali lub przekładali na później jakiś zajęcia domowe aby w spokoju obejrzeć.

" Kto dzieckiem w kolebce łeb urwał ...lalce "

Tak, to były bardzo fajne "widowiska". Aczkolwiek,  teraz po latach dla mnie straciły swój urok... Nie wiem dlaczego, może już inne rzeczy mnie śmieszą...

4

MrówkaBigbitówka napisał/a:

Tak, to były bardzo fajne "widowiska". Aczkolwiek,  teraz po latach dla mnie straciły swój urok... Nie wiem dlaczego, może już inne rzeczy mnie śmieszą...

Nostalgia i wrażenie coraz szybciej mijającego czasu to sprawiają, że sięgam po "Spotkanie..."
Mnie nieodmiennie śmieszy postać Władka Pagacza w mistrzowskim wykonaniu Kajetana Wolniewicza w kraciastej marynarce nałożonej na siatkowy podkoszulek. smile

facet po przejściach

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Spotkanie z balladą.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021