Ból pleców w 6 miesiącu ciąży. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ból pleców w 6 miesiącu ciąży.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Ból pleców w 6 miesiącu ciąży.

Hej wszystkim,

w czasie Świąt Wielkanocnych dużo siedziałam w samochodzie i teraz bardzo bolą mnie plecy, dolna część kręgosłupa idąca do pośladków sad
Macie jakieś sposoby na taki ból?
Męczę się już od poniedziałku i z dnia na dzień jest coraz gorzej...

Czy nie przejmować się i leżeć? Sama nie wiem, co robić  sad
Wiem, że najlepszy byłby masaż, ale po pierwsze podobno w ciąży nie można iść na masaż, po drugie szkoda mi pieniędzy (taka przyjemność kosztuje około 80 zł)

Proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ból pleców w 6 miesiącu ciąży.

sama nie wiem, co ci poradzic. Jak mnie kiedys tak kregoslup bolal to przyklejalam plastry rozgrzewajace i pomagalo... tylko w czasie ciazy chyba nie wolno... pojdz do lekarza po prostu. on bedzie wiedzial najlepiej co i jak

pozdrawiam
i szybkiego powrotu do zdrowka

3

Oczekująca niestety ból pleców ciąży często towarzyszy sad pewno to przez podróże , leż jak najwięcej a gin. opowiedz o tym bólu. Wiele kobiet w ciąży boryka się z tym problemem sad zaglądaj do nas na netkafejkę przyszłych mam, tam wiele Ci podpowiemy jak my same przechodziłyśmy te piękne ciążowe chwile smile pozdrawiam smile

4

Oczekującamery ja chocidzłam na masaże do lekarza bo do fizoterapety i mu pow ż gonekolog mi pow że masaże w ciąży zabronione to mi powiedział że to bujda że nie można chodzic na masaże. Ja musiałam bo mam kregosłup rozwalony i bez tego raczej było by ze mna katastroficznie. I duzo pomogłu Powiedział że nawet moge leżeć na brzuchu ale jeśli mam obawy mogeleżeć na boku i on wymasuje jedną część a poźniej na druga strone i drugą cześć.

Krecik84
Właśnie cały czas zaglądam do kafejki i jest dla mnie prawdziwą skarbnicą wiedzy smile
Wcześniej nawet nie przypuszczałam, że w necie jest takie fajnie miejsce dla Mam przyszłych i obecnych. Z pewnością będę tutaj przez wiele miesięcy teraz i później, jak Mała przyjdzie na świat smile

Szkoda tylko, że teraz mnie ten ból dopadł, bo normalnie ciążę przechodziłam rewelacyjnie!!! smile

6

Oczekująca Krecik ma racje dość często kobietom w ciąży dokuczają bóle pleców , odpoczywaj dużo i staraj się zbyt długo nie stać jeśli by nadal nie przechodziło to możesz pójść na masaż ale do fizjoterapeuty a nie do kosmetyczki fizjoterapeuta lepiej doradzi jak sobie radzić z bólem pleców
pozdrawiam smile

W weekend byłam na basenie i popływałam parę minut. Było fajnie, ale na końcu pływania złapał mnie skurcz sad

Na szczęście nic innego na basenie mnie nie złapało wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ból pleców w 6 miesiącu ciąży.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024