Ślub w 8 miesiącu ciąży.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ślub w 8 miesiącu ciąży....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Ślub w 8 miesiącu ciąży....

Witajcie..Piszę,bo chciałabym sie was doradzić, poznać inny punkt widzenia na moją sytuację...

Tak więc...jak w tytule... A dokładniej,żeby nie było niejasności nie miał to byc ślub ze względu na ciążę,a po prostu niefortunny zbieg sytuacji.
Otóż chyba dzień czy dwa po tym jak zaplanowalismy jedne z ważniejszych kwestii dt. wesela..tzn. zaplacilismy zaliczki ,zareserwowaliśmy miejsce,orkiestre itd. okazało się ,że zaszłam w ciążę.. no i wówczas myśleliśmy,że jakoś tam będzie,że to nie stoi na przeszkodzie,że szkoda teraz tego odwoływać..a w końcu bardzo chcielibyśmy mieć to jakby już za sobą...no i też nie wiem jakim sposobem,ale byliśmy utwierdzeni w przekonaniu,że będzie to 7 miesiąc... a tak na prawdę będzie 8..a konkretnie 33 t.c.

No i jakby to powiedzieć im bliżej do tego ważnego dnia (22 październik) tym większe mam obawy,wątpliwości i ochotę do zrezygnowania.
Po pierwsze źle się ze sobą czuję..Ciąża niestety mi nie sprzyja...Mam okropną cerę..jestem cała w trądziku..Mam okropne włosy..jakiś czas temu musiałam je zciąć,a kondycja ich też nie najlepsza...powyrastała mi jakby króciutka grzyweczka uniemożliwiająca jakiekolwiek normalne upięcia...a o rosnącym brzuszku i przybywających co prawda uierkowanie kg ,ale jednak..juz nie wspomnę.I wiadomo...perspektywa pięknej panny młodej jest jakby wykluczona..bo makijaż nie zakryje okropnej cery...suknia która jest juz praktycznie kupiona nie ukryje tak wysoko zaawansowanej ciązy a moze nawet ją uwypuklic,a fryzjer tez cudów nie zdziała.

Dalej obawiam się samych objawów ciązy w tym czasie..ze nie będę dobrze się czuć...że w ostateczności będę na moim ślubie,ale jakby patrzeć z boku jak wszyscy się świetie bawią poza mną, bo ani za dużo się nie pobawię,ani nie napiję i nieustannie będę musiała kontrolować co mogę a czego nie powinnam dla dobra dziecka oczywiście.Sesja zdjęciowa do albumu na cłe życie wydaje mi się jakimś koszmarem w stanie w którym aktualnie jestem...

I co tu robić? Ślub za nie całe 2 miesiące o teraz wszystko odwoływać..Niby powinnna być zachowana ta kolejność i szkoda tych wszystkich załatwionych rzeczy..Potem jak juz dziecko bedzie z nami to wcale nie wydaje sie byc latwiej.No ale to jedyny taki dzień w życiu..wszystkie panne młode są w tym dniu piękne i szczęśliwe..bawią się i cieszą tym dniem..a mi się wydaje,że w moim wypadku to będzie nie do wykonania w 8 m.c.

pomocy...ma ktos jakies podobne doswiadczenia?? co wy byyscie zrobily w takiej sytuacji??

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-04 18:39:44)

Odp: Ślub w 8 miesiącu ciąży....

Brałam ślub będąc w 6 miesiącu. Nie było wesela, tylko obiad z kolacją dla najbliższych. Trochę muzyki, alkohol dla gości. Zjadłam posiłki, posiedziałam, popatrzyłam jak się inni bawią. Tort pokroiłam. I tyle.

Mieliśmy już orkiestrę i salę zamówioną na 80 osób. Ale zmarła babcia mojego męża i zrezygnowaliśmy z imprezy.

Moim zdaniem za późno na odwoływanie imprezy, trzeba było wcześniej o tym pomyśleć.
Wyluzuj i baw się dobrze na tyle, na ile będziesz mogła.

3

Jednak 8 miesiąc to dość zaawansowana ciąża, ostatnio byłam na ślubie kiedy pani młoda była w 6 miesiacu ciąży i w dzień swojego ślubu o 4 rano jechałą na pogotowie bo dostała wysypkii na twarzy i plecach, nieelegancko to wyglądało, szkoda ze nie pomyśleliście o tym wczesniej np. dwa miesiące temu, a tak to pewnie gości macie już zaproszonych, ważną kwestią jest czy zależy wam też na pieniądzach, zawsze można przelożyć, kiedy się dziecko urodzi a ty dojdziesz do siebie, wtedy nie powinnaś mieć porblemów które wyżej opisałaś, myślę że jeśli nie zaprosiliście gosci( ale w co wąptie) to nie wszystko stracone. ZNam wiele par które brały ślub jak ich dziecko miało rok lub odrazu był ślub i chrzciny

4 Ostatnio edytowany przez dusty (2016-09-04 18:52:44)

Połowa gości ddostała zaproszenia....resztę mieliśmy rozwieść dzisiaj..ale u jednych znajmych wspominając ich wesle i oglądając zdjęcia wszystkiego mi się odechciało...;'(

Nie...kwestia pieniędzy nie jest aż taka ważna..

5

Cyngli,bez przesady -można odwołać ślub, przecież nie ma zadnego obowiązku.
tym bardziej,że autorka pisze, że kwestia pieniędzy jest drugorzędna.

ja na miejscu autorki kierowalabym się swoim zdrowiem i samopoczuciem.

6

Radziłabym Ci jednak spróbować przełożyć to wesele, o ile koszty Was nie dobiją. Domyślam się, że bardzo zależy Ci na ślubie, skoro od razu po usłyszeniu dobrej nowiny, nie przełożyłaś uroczystości na po porodzie. Nie dziwię się też, że chcesz przeżyć te wyjątkowe chwile jak najlepiej i mieć piękne wspomnienia. Dlatego uważam, że szkoda pieniędzy na to, żeby fundować sobie koszmar, już teraz jesteś pełna wątpliwości, a co na to Twój narzeczony?

7

Także radziłabym przełożyć. Nie tylko ze względu na Twoje samopoczucie, ale i tego brzdąca, który tam Ci rośnie. Pamiętaj, że ślub to OGROMNY stres. (:

8

josz napisał/a:

Radziłabym Ci jednak spróbować przełożyć to wesele, o ile koszty Was nie dobiją. Domyślam się, że bardzo zależy Ci na ślubie, skoro od razu po usłyszeniu dobrej nowiny, nie przełożyłaś uroczystości na po porodzie. Nie dziwię się też, że chcesz przeżyć te wyjątkowe chwile jak najlepiej i mieć piękne wspomnienia. Dlatego uważam, że szkoda pieniędzy na to, żeby fundować sobie koszmar, już teraz jesteś pełna wątpliwości, a co na to Twój narzeczony?

z nim różnie na początku nie dopuszczał do siebie mysli odwolania wesela.. dzis jakby trochę odpuścil i wyrazil zrozumienie...ale widac po nim ze nie jest zachwycony

9

Ja też bym przełożyła jeśli koszty nie są tak istotne. Jestem teraz w 30 tyg ciąży i nie wyobrażam sobie jakbym miała wysiedzieć całą noc na weselu i jeszcze się dobrze bawić. Ja osobiście ciężko znoszę ciążę, ale już pomijając ten fakt byłam na weselu przyjaciół jakoś w 26/27 tyg i po 4 h wracaliśmy bo nie byłam w stanie wysiedzieć.. brzuch jak kamień, zmęczona, ledwo żywa.. nie chcę Cię straszyć tylko realnie przedstawiam swoje samopoczucie. Z kolei jak byłam w 12 tyg i całą noc się bawiłam na weselu to rano wylądowałam w szpitalu z plamieniami.. Także ja bym nie wytrzymała, bo ani bym nie pojadła, nie potańczyła.. liczy się teraz TWOJE zdrowie i dzidziusia i Twoje samopoczucie, a nie gości. Pamiętaj o tym!

10

_v_ napisał/a:

Cyngli,bez przesady -można odwołać ślub, przecież nie ma zadnego obowiązku.
tym bardziej,że autorka pisze, że kwestia pieniędzy jest drugorzędna.

ja na miejscu autorki kierowalabym się swoim zdrowiem i samopoczuciem.

Dopiero co napisała, że pieniądze nie są problemem. Niech więc odwoła. Dla mnie strata pieniędzy byłaby sporym kłopotem.

11

Cyngli,dla mnie też,uwierz.
ale doszłam do takiego etapu w moim życiu, że byłabym skłonna poświęcić pieniądze dla swojego zdrowia, a nawet dobrego samopoczucia. między innymi dlatego bule polowe pensji za samodzielne mieszkanie - dzieki temu mam komfort psychiczny.

12

33 t.c. to czas, w którym sporo dzieci zaczyna pchać się na świat... Jeśli dołożyć do tego przedślubny stres to istnieje całkiem spora szansa, że, zamiast na ślub, trafisz na porodówkę. Dopiero wtedy sie goście zdziwią....

13

_v_ napisał/a:

Cyngli,dla mnie też,uwierz.
ale doszłam do takiego etapu w moim życiu, że byłabym skłonna poświęcić pieniądze dla swojego zdrowia, a nawet dobrego samopoczucia. między innymi dlatego bule polowe pensji za samodzielne mieszkanie - dzieki temu mam komfort psychiczny.

Rozumiem.

14

Ja bralam slub w 7miesiacu..
Ogolnie ja bardzo dobrze znosilam cala ciaze. Wiec z tym nie bylo problemu. Wesele mielismy na 170osob.

Wiec na Twoim.miejscu gdy dowiedzialas sie o ciąży to trzeba bylo od razu przemyslec. Aaa suknie jednak uszyc u krawcowej .. nieraz wychodzi taniej iii szyje jednak pod Twoje wymiary.  Kosmetyczka nieraz naprawdę dziala cuda nie oszukujmy sie umie zatuszowac lub podkreslic.

Aa wracajac do odwolania przeczytaj jak masz umowe... nieraz jest tak napisana ze pokrywa tylko zaliczke jezeli się zerwie  aaa u mnie byla tak napisana ze bysmy musieli mimo wszystko zaplacic calosc..

Aa wesele dobrze sie bawilam. Juz pod koniec jednak zmeczenie dawalo sie we znaki.  Tylko u nas bylo jeszcze strasznie goraco ..

15 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2016-09-05 11:12:38)

Moja kuzynka brała ślub tuż przed porodem. Suknia opięta na wielkim brzuchu, ledwo się poruszała, w Kościele podczas ceremonii nie mogła nawet samodzielnie wstać z miejsca, do tego wyglądała koszmarnie, właśnie to, o czym piszesz - cera, włosy. Sampoczucia tez nie miała najlepszego. Zero radości, zero uśmiechu na twarzy. Nie było wielkiego wesela,  a tylko uroczystość dla najbliższej rodziny a i tak niewiele z tego przyjęcia skorzystała. Potem stwierdziłą, że naprawdę to juz lepiej było poczekać i zrobić tę imprezę z dzieckiem w nosidełku na stoliku smile

16

Dusty podjęliście jakąś decyzję??

17

Ja brałam ślub w 7 miesiącu ciąży z bliźniakami i nie uważam żeby to było coś strasznego bawiłam się świetnie prawie do końca wesela.

18 Ostatnio edytowany przez Tomek4811 (2016-09-09 00:10:16)

dusty napisał/a:

(...)
I co tu robić? Ślub za nie całe 2 miesiące o teraz wszystko odwoływać..Niby powinnna być zachowana ta kolejność i szkoda tych wszystkich załatwionych rzeczy..Potem jak juz dziecko bedzie z nami to wcale nie wydaje sie byc latwiej.No ale to jedyny taki dzień w życiu..wszystkie panne młode są w tym dniu piękne i szczęśliwe..bawią się i cieszą tym dniem..a mi się wydaje,że w moim wypadku to będzie nie do wykonania w 8 m.c.

pomocy...ma ktos jakies podobne doswiadczenia?? co wy byyscie zrobily w takiej sytuacji??

Byłem już na ślubie kumpla gdy jego kobieta była w 8 miesiącu i byłem na ślubie kiedy dziecko miało 5 lat i niosło welon za mamą. Tata był zresztą biologicznym ojcem dziecka tylko jakoś tak im się żenić nie chciało. Wszyscy byli wzruszeni córeczką w białej sukience która niosła welon za mamą.

Moja rada: Olej konwenanse i rób tak żeby Ci dobrze było.

Powodzenia!

19

Będąc na Twoim miejscu, odwołałabym ten ślub i zaczekała na lepszy moment. Doświadczenie nauczyło mnie, że są takie sytuacje w życiu, kiedy nie warto robić niczego wbrew sobie.

20 Ostatnio edytowany przez dusty (2016-09-17 10:10:57)

Witajcie wracam i dzielę się z wami - uczestnikami dyskusji z moją decyzją smile.

Na drugi dzień po podjętej decyzji (na nie) byliśmy z narzeczonym w tak depresyjnych nastrojach jak nigdy dotąd..Jakby ktos nam coś zabrał...nie było już radości z przygotowań...euforii..a przede wszystkim odliczania dni od momentu kiedy wkońcu...... staniemy się jednością...rodziną...
Popłynęły nawet łzy.Dalej przyszło nasze rozczarowanie...rozczarowanie tym,że kieddy goście się dowiedzą też będą zawiedzeni,a w końcu każdy się już w jakiś sposób nastawił , przygotował na ten ślub.Chyba oboje za bardzo tego pragneliśmy.
Rozstaliśmy się do swoich obowiązków w grobowej atmosferze,aż w końcu przyszedł mój narzeczony stanowcz oznajmiając,że on chce tego wesela i koniec..chce byśy stali się w końcu rodziną i nie chce już dłużej czekać.Nie wyobraża sobie dalszego życia w ten sposób..przyjscia na świat dziecka,budowania naszego wspólnego gniazdka jako odrębne jednostki..wytlumaczył mi ten dzień jako wartość wyższą niż tylko zabawa,tańce i ogólne celebrowanie.
Tak więc wspólnie i świadomie zdecydowaliśmy ,że jednak do wesela dojdzie i powiemy sobie tak na slubnym kobiercu,a zobaczymy jak samopoczucie pozwoli mi to świętować...smile póki co czuję się dobrze, przybrałam jakieś ok. 3 kg więc nie czuję się ociążała..cerę i włosy powoli doprowadzam do ładu więc jestem dobrej myśli... smile

Dziękuję za wszystkie rady i spostrzezennia smile

21

Myśl pozytywnie, relaksuj się już na kilka dni przed, szczęścia życzę smile

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Ślub w 8 miesiącu ciąży....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024