W kuchni gres polerowany? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » W kuchni gres polerowany?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: W kuchni gres polerowany?

Witam
Czy do kuchni musi być gres polerowany ( z połyskiem) - chodzi mi o sprawę brudzenia się i plam jak to w kuchni bywa. Czy gres szkliwiony może być i jak np tłuszcz kapnie to nie będzie plamy której się nie zetrze (zabarwi gres) lub jak coś innego się rozleje?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: W kuchni gres polerowany?

Rozumiem, że zależy Ci, aby kafle były raczej matowe?
Zupełnie surowy gres koniecznie trzeba napuścić specjalnymi płynami (nie są drogie, ale jest to kłopotliwe), które zapobiegną wnikaniu do środka - a tym samym odbarwieniom kafli - różnego rodzaju substancji, w tym tłuszczu. Można natomiast kupić gres szkliwiony (wciąż matowy) i z tym w zasadzie nie trzeba już nic robić. W każdym razie surowy, który zostanie zabrudzony, niezwykle ciężko jest potem wyczyścić. Mam u siebie ten drugi rodzaj i wbrew wcześniejszym obawom kafle zachowują się rewelacyjnie, nawet farba do włosów (położony został w łazience) schodzi bez najmniejszego problemu, dokładnie tak, jak z kafli lakierowanych.

3

izalew mam w łazience i kuchni gres szkliwiony i nic do niego nie przywiera, ale wiem że myślałam nad gresem polerowanym   i jak zaczęłam czytać na jego temat to mi się odechciało.
Wszędzie pisało, że jeśli już chcesz kupić taki gres to najlepsze są te z wysokiej półki cenowej, bo te w średnich cenach potrafią się strasznie plamić i niczym tego nie wymyjesz. Plama po tłuszczu, soku itp, wżera się w nie i po ptokach sad

4

Odradzam.
Na połysku każdy paproch i maz widać. Poza tym ślisko i orła można wywinąć.

5

Od razu pomyślałam, że polerowany co prawda pięknie wygląda, ale też jest niesamowicie wymagający.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » W kuchni gres polerowany?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023