parki rozrywki;)) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » parki rozrywki;))

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1

Temat: parki rozrywki;))

Witam!

Może ktoś podzieli się swoimi przeżyciami w parkach rozrywki;)?

Ja uwielbiam takie miejsca, wtedy czuję się jak mała dziewczynka w magicznym miejscu wśród tylu zabaw, można się niesamowicie wyszaleć, wyśmiać;DDD

Niestety ostatni raz byłam w takim miejscu 6lat temu we Włoszech w Rawennie...

Mirabilandia - bo tam właśnie byłam - to największy włoski park rozrywkowy - było tam chyba wszystko!

To wesołe miasteczko podzielone jest na siedem stref:

* Bimboboli ? gdzie znajdują się atrakcje dla dzieci,
    * Adventureland ? z atrakcjami przygodowymi,
    * La citta di Sian Ka'an ? atrakcje z Krainy Majów,
    * La vecchia Europa ? tradycyjne wesołe miasteczko,
    * Motorworld ? atrakcje związane z pojazdami wodnymi, drogowymi i szynowymi,
    * Dolcevita Studios,
    * Mirabilandia Beach ? plaża z basenami i zjeżdżalniami

Mirabilandia oferuje łącznie 43 różne atrakcje.
Największą z nich jest odwrócona kolejka górska Katun (rollercoaster), której wagoniki pędzą z prędkością 110km/h, wykonując przy tym ewolucje ponad Krainą Majów - skorzystałam oczywiście z tej atrakcji, co za adrenalinka;)

Podobnych atrakcji dostarcza spływ korytem rzecznym imitującym Rio Bravo pełnym zaskakujących prądów i nierówności. Jest to wspaniała, mokra zabawa, którą chce się przeżywać raz za razem.

Obowiązkowo trzeba skorzystać z wrażeń, jakie gwarantuje Biała Kolejka. Wagoniki najpierw wolno wjeżdża bardzo wysoko, a następnie raptownie opada z wielką szybkością w dół przy wtórze okrzyków radości....heheh, na końcu można obejrzeć swoje zdjęcie i swoją śmieszną minę jakie robiono w trakcie jazdy;D

Było po prostu bajecznie!!!
Achhh, wspomnienia wracają;)

http://img88.imageshack.us/img88/365/mirabilandiada8.jpg    http://img57.imageshack.us/img57/5061/mirabilandiaentratart3.jpg

Być jak płynąca rzeka...
Zobacz podobne tematy :

2

Odp: parki rozrywki;))

Pozwolę sobie podnieść ten zapomniany temat smile Zbliżają się wakacje - jakie parki rozrywki możecie polecić rodzinie z trójką dzieci (jeden chłopiec w liceum, drugi chłopiec w gimnazjum i prawie dwuletnia dziewczynka)?

3

Polecam Prater w Wiedniu. Jest to super park rozrywki. Zabawa gwarantowana.

4

Bardzo Ci dziękuję smile Rzeczywiście, wygląda imponująco.

5

Droga rozrywka, ale mam cudowne wspomnienia z Heide Park w Bremen (Niemcy) - zdecydowanie jeden dzień to za mało i każdy znajdzie atrakcje idealną dla siebie, ale spokojnie można załatwić sobie noclegi w domkach letniskowych, które są obok. Polecam i sama chętnie kiedyś tam wrócę.
Wszystko jest kwestią pieniędzy ile możecie wydać na taką zabawę?

Gazela TV without TV

6

A pamiętasz, ile kosztują bilety? Z noclegów nie musimy korzystać, w razie czego niedaleko Bremen mam kumpla. Ale nie widzę na stronie tego parku żadnych cen, klikam "Preise" i pojawia się pusta strona...

7

Hmm... było to jakiś czas temu, ale już wtedy za dorosłą osobę chyba coś ponad 30 euro. Znasz doskonale niemiecki, więc jutro pewnie złapiesz za telefon i potwierdzisz cenę u źródła tongue

Gazela TV without TV

8

Jak sobie tak będę łapać do każdego fajnego parku w Europie, to wydzwonię kasę przeznaczoną na wakacje tongue

Dzięki za orientacyjną cenę smile

9

Park Rozrywki Bakken w Kopenhadze jest świetny smile Wyjazd tam można połączyć fajnie np. z wycieczką promem, dodatkowa atrakcja smile

10

Ja byłam tylko w Alton Towers w Anglii. Super sprawa, ale kolejki masakryczne, tak naprawdę połowę czasu spędza się stojąc w kolejkach...

11

No ale w Anglii wszędzie są gigantyczne kolejki. Byłaś oglądać Stonehange? Masakra! Mnóstwo ludzi z walkie talkie i rozczarowująco małe kamyki! Choć nie powiem - Towers jest super.

Prater w Wiedniu super. Prawie umarłam ze strachu na "Supermanie" big_smile

Ale jeśli chodzi o klimat miejsca, to najbardziej zakochałam się w Bakken i w Tivoli. Nie ma takiej siły, żebyście dały zaliczyć wszystkie atrakcje w Bakken w jeden dzień! To najstarszy działający lunapark w Europie i naprawdę jest tam co robić smile Teraz wybieramy się z mężem na Bornholm. Szalenie romantyczne miejsce - dla parki... wink

12

hop!
a co w Polsce polecacie? Może Zatorland? Warto? Jedziemy do znajomych i chcemy po drodze o Zator zahaczyć, żeby dzieciaki miały też inną atrakcje, poza grillowaniem w ogródku wink

13

A czy ktoś był na Farmie Iluzji? Planuję tam się wybrać.

Tylko czasem wśród mroku,straszy i krąży wokół zamyślony marabut, w lepkich błotach błądzący ptak
Lecz dzień lęki wymiecie,wiec spokojnie możecie drzwiami trzasnąć i zasnąć gdy "dobranoc" powiemy wam

14

yacha napisał/a:

hop!
a co w Polsce polecacie? Może Zatorland? Warto? Jedziemy do znajomych i chcemy po drodze o Zator zahaczyć, żeby dzieciaki miały też inną atrakcje, poza grillowaniem w ogródku wink

Ja tam byłam niedawno z mężem i 5-letnim synkiem, a teraz w weekend byliśmy też na dinozaurach nocą. Troszkę nam się udało, bo wieczorem nie było zbyt wielu osób na Lunaparku, więc swobodnie można było korzystać ze wszystkich atrakcji smile Był iluzjonista. A i oczywiście są tam też parki tematyczne. Wygoogluj sobie ich stronę - tam wszystko jest fajnie opisane. Ale nie ma to jak obejrzeć atrakcje na żywo - dzieci napewno będą zadowolone. Ja mogę polecić smile

15

My byliśmy w zeszłym roku w Disneylandzie pod Paryżem - 3 dni. Było super tylko zdecydowanie za krótko, bo połowy nie zdążyliśmy zobaczyć. Następnym razem, jeśli będzie okazja to pojedziemy na tydzień żeby wszystko na spokojnie pozwiedzać i pozaliczać wszystkie atrakcje.

Niestety jest drogo ale i tak polecam, bo naprawdę jest tam bajkowo smile.

16

Lamika napisał/a:

My byliśmy w zeszłym roku w Disneylandzie pod Paryżem - 3 dni. Było super tylko zdecydowanie za krótko, bo połowy nie zdążyliśmy zobaczyć. Następnym razem, jeśli będzie okazja to pojedziemy na tydzień żeby wszystko na spokojnie pozwiedzać i pozaliczać wszystkie atrakcje.

Niestety jest drogo ale i tak polecam, bo naprawdę jest tam bajkowo smile.

Moja córka za świetne świadectwa miała obiecany Disneyland.Jej marzeniem jest też pozwiedzać Paryż.Niestety,wycieczki jakie oferowało biuro podróży były beznadziejne.Wybraliśmy Grecję ale we wrześniu planujemy pojechać na własną rękę do Disneylandu.Chyba też na 3-4 dni niestety...

Tylko czasem wśród mroku,straszy i krąży wokół zamyślony marabut, w lepkich błotach błądzący ptak
Lecz dzień lęki wymiecie,wiec spokojnie możecie drzwiami trzasnąć i zasnąć gdy "dobranoc" powiemy wam

17

gojka102 napisał/a:

Moja córka za świetne świadectwa miała obiecany Disneyland.Jej marzeniem jest też pozwiedzać Paryż.Niestety,wycieczki jakie oferowało biuro podróży były beznadziejne.Wybraliśmy Grecję ale we wrześniu planujemy pojechać na własną rękę do Disneylandu.Chyba też na 3-4 dni niestety...

My też jechaliśmy na własną rękę, ale i tak było drogo. Sama Francja niestety jest droga.

18

Maniuśka, dzięki, wygooglowałam już dawno, dlatego teraz szukałam opinii wink trochę poczytałam na forach i za tydzień tam pojedziemy smile Żałuję, że ominęły nas "Dinozaury po zmroku", no ale juz trudno, jak patrzę na YT to za dnia też to wszystko robi niezłe wrażenie (a młody patrzy mi przez ramię i aż piszczy z radości lol ) Bardzo jestem ciekawa jego reakcji już na miejscu smile

19

yacha napisał/a:

Maniuśka, dzięki, wygooglowałam już dawno, dlatego teraz szukałam opinii wink trochę poczytałam na forach i za tydzień tam pojedziemy smile Żałuję, że ominęły nas "Dinozaury po zmroku", no ale juz trudno, jak patrzę na YT to za dnia też to wszystko robi niezłe wrażenie (a młody patrzy mi przez ramię i aż piszczy z radości lol ) Bardzo jestem ciekawa jego reakcji już na miejscu smile

Polecam się wink Mogę Wam jeszcze zaproponować Live Festival w Dinozatorlandzie, 13-14 września. My zastanawiamy się czy przypadkiem nie wpaść, bo dzieci mnie męczą. A i park mitologii strasznie słabo obejrzeliśmy, bo już nam czasu zabrakło. Plus mają grać fajne gwiazdy, np. Kukiz i Piersi. A i bilety są w śmiesznych cenach. Także sprawdź sobie na stronie - myślę, że warto wink

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » parki rozrywki;))

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021