Mamy chyba problem, jezeli chodzi o seks. Mój chłopak za szybko dochodzi, a na kolejny raz najcześciej nie ma juz siły. Drazni mnie to bo zaczynam czuć, ze seks jest dla mnie czasami pusty. Jest to mój pierwysz partner i nawet nigdy nie miałam orgazmu. Na poczatku mi to aż tak nie przeszkadzało, ale teraz chce wreszcie cos poczuć. Nie tylko zaspokajać jego potrzeby. Gdy mu o tym mowie, denerwuje sie. Wiem ,ze jemu tez to przeszkadza i nie chce sprawiac mu przykrosci ale jak pomysle jak bedzie wygladał nasz kolejny raz to już nie mam ochoty. Zalezy mi na nim, ale jak czytam na forum, ze niektorzy moga cieszyć sie seksem baardzo dlugo i to kilka razy, to nie wiem czy ja mam pecha...
Moze zacznijcie uprawiac seks czesciej i wtedy Twoj partner sie "wyrobi"
Może poszukajcie jakichs technik opuźnioajacych wytrysk,zdaje się że cos tutaj już o tym było w postach dotyczacych seksu.
Jejku, a nie moze sie postarac by nawet samymi pieszczotami, bez penetracji, doprowadzic cie do rozkoszy?
Niech popiesci cie troche ustami i rekami, zanim przejdziecie "do rzeczy"... Powiedz mu o tym, powiedz jakie masz potrzeby i tyle.
nie przejmuj się mi 4 razy w życiu przydazył się prawdziwy orgazm pochwowy taki z wytryskiem itp. i niestety staramy się i nic nie możemy zdziałać, teraz seks przestaje być dla mnie przyjemnością bo tylko skupiam się na tym żeby mieć orgazm i to pewnie też jest wina tego że go nie moge osiągnąć. Więc mój chłopak zawsze pierw doprowadza mnie do orgazmu łechtaczkowego a potem zsajmujemy się resztą, jest to jakies rozwiązanie, ale trez czasami sie załamuje że nie mam tego orgazmu i się zastanawiam jak słucham koleżanek czy one kłamią że mają orgazm pochwowy za kazdym razem czy to ja jestem nie halo. Najważniejsze jest podejście faceta,zeby mu zależało i się troszke wysilił i cie doprowadziłó do orgazmu innym sposobem. czasami żałuje że nie jestem facetem,oni zawsze mają orgazm. A my co! nie dość że mamy okres i cierpimy,musimy rodzić to na dodatek nie osiągamy przyjemności tak łatwo jak oni! czy to jest sprawiedliwe!?
"prawdziwy orgazm pochwowy taki z wytryskiem itp. " ? ;o Chyba Ci chodzi o squirt'a. Ale Ty jesteś raczej wyjątkowa, a to nie jest 'prawdziwy orgazm' Jeżeli to prawda to gratuluję, bo możesz czuć się wyjątkowa pod tym względem.
7 2008-12-07 13:12:35 Ostatnio edytowany przez anioleczek855 (2008-12-07 13:13:48)
a jak Twoim zdaniem wygląda 'prawdziwy kobiecy orgazm'?
kobiece wytryski są dla mnie normalnośc ią ;P he
no to mamy nastepna normalną, czyli jak nic monipp jest z nami cos nie tak
\"Tylko u około 15 % kobiet w pierwszej kolejności wykształca się zdolność do osiągania orgazmu na skutek stymulacji pochwy.
Dla wielu kobiet orgazm łechtaczkowy stanowi etap w rozwoju psychoseksualnym. Aby rozwój ten przebiegał bez zaburzeń, ważne jest, żeby nie koncentrować się na początkowym braku orgazmu pochwowego, lecz nauczyć się czerpać przyjemność z pieszczot i każdego kontaktu seksualnego. Uruchamia to bowiem wszystkie mechanizmy (naczyniowe, mięśniowe, gruczołowe) sprzyjające dojściu do orgazmu. Budzenie się wrażliwości pochwy czasami trwa od kilku tygodni do 2 ? 3 lat od rozpoczęcia regularnego współżycia i jest ściśle związana z intensywnością i bogactwem pieszczot. Czasami występuje dopiero po pierwszym porodzie.
Wracając do problemu: nie przejmuj się trudnościami w wywołaniu orgazmu pochwowego. Jeżeli udaje się Wam osiągać orgazm łechtaczkowy w trakcie waszych wzajemnych kontaktów, to nie musicie się stresować, że inni są lepsi, bo osiągają go w czasie stosunku. Z pewnością nauczycie się dochodzić do niego również na drodze stymulacji pochwy. To tylko kwestia czasu.
Jeżeli uważasz, że dla Waszego związku istotna jest zmiana dominanty orgazmowej (z łechtaczki na pochwę) i nie chcesz czekać, aż dokona się to na drodze ewolucyjnej, możesz to zmienić poprzez odpowiednie ćwiczenia. Proponuję Ci 3-etapowy trening obejmujący około 12 ? 16 sesji polegający na skupianiu na bodźcach płynących z pochwy:
Etap 1.: należy przed i w trakcie stymulacji łechtaczki wyobrażać sobie stymulację pochwy poprzez stosunek tak, aby osiągnięty orgazm sprzęgnięty został z wyobrażeniami stosunku.
Etap 2.: do pochwy wprowadzony zostaje sztuczny członek. Po wprowadzeniu członka do pochwy kobieta powinna skoncentrować się na doznaniach płynących z tego rodzaju stymulacji, a następnie doprowadzić się do orgazmu łechtaczkowego nie wyjmując członka z pochwy.
Etap 3.: koncentrowanie się na doznaniach płynących z pochwy oraz wprowadzanie członka do pochwy tuż przed orgazmem w wyniku pobudzania łechtaczki.
dr Andrzej Depko
\"
\"Wytrysku, tak samo jak orgazmu, kobieta może się nauczyć. Podstawą do dalszej nauki jest pełna akceptacja swojego ciała i seksualności. Badania wykazały, że niemal wszystkie kobiety wydzielają ejakulat, nawet kiedy nie są tego świadome. Gruczoły okołocewkowe wytwarzają izoenzym sterczowy ? fosfotazę kwaśną (PAP) i glukozę. Substancje te występują w ejakulacie w stężeniu wielokrotnie wyższym niż w moczu. Bezbarwny, bezwonny ejakulat jest zazwyczaj wydalany przez cewkę moczową podczas skurczów mięśni w trakcie orgazmu. Ilość produkowanego płynu to cecha osobnicza. U niektórych kobiet wytrysk może składać się niemal wyłącznie z ejakulatu, u innych z moczu i ejakulatu lub tylko z samego moczu (pamiętajcie, że podczas orgazmu ?normalne? oddanie moczu jest niemożliwe). Czasami ejakulat nie jest wytryskiwany, tylko wydzielany ? wtedy miesza się ze śluzem i pozostaje niezauważony.
Ale skład chemiczny nie jest tak naprawdę istotny. W kobiecym wytrysku chodzi przede wszystkim o jego aspekt psychologiczny, o to, że kobieta podczas wytrysku jest absolutnie swobodna, ma stuprocentowe zaufanie do partnera i swojego ciała. Akceptuje i jest akceptowana.
Jeśli mielibyście ochotę sprawdzić w praktyce, o czym tutaj piszemy, mamy dla Was kilka wskazówek:
- Przygotujcie ręcznik. Obfity wytrysk może być naprawdę zaskakujący.
- Potrzebny będzie żel nawilżający na bazie wody ? Durex Play będzie idealny do tej zabawy.
- Czas ? od 10 minut do ponad godziny, w zależności od stopnia pobudzenia partnerki.
- Silne i sprawne ręce to podstawa ? długotrwała stymulacja może dać niezły wycisk!
- Najszybsza droga do wytrysku prowadzi przez stymulację punktu G.
- Jednoczesne pieszczenie łechtaczki dostarczy dodatkowych bodźców.
- Podczas orgazmu kobieta musi powstrzymać odruch zatrzymania moczu i całkowicie się rozluźnić.
Jak już napisaliśmy, siusianie podczas szczytowania jest praktycznie niemożliwe. ?Parcie na pęcherz? odczuwane przez kobiety w momencie najwyższego pobudzenia to pierwsza faza prawdziwego wytrysku. Kiedy kobieta pozna już uczucie związane z wytryskiem, będzie w stanie spotęgować go odpowiednimi skurczami mięśni pochwy.
- Jeśli to był Wasz pierwszy wytrysk, nie żartujcie na jego temat, bo może stać się ostatnim.
- Nie musicie przerywać stymulacji ? kobieta jest zdolna do przeżywania wielokrotnych orgazmów\"
Bez sensu.
Byłem pewien, że jest to umiejętność nie nabyta a wrodzona.
Dziwne Wy Się zachciało Wam wytrysków.
\"Wytrysku, tak samo jak orgazmu, kobieta może się nauczyć. Podstawą do dalszej nauki jest pełna akceptacja swojego ciała i seksualności. Badania wykazały, że niemal wszystkie kobiety wydzielają ejakulat, nawet kiedy nie są tego świadome. Gruczoły okołocewkowe wytwarzają izoenzym sterczowy ? fosfotazę kwaśną (PAP) i glukozę. Substancje te występują w ejakulacie w stężeniu wielokrotnie wyższym niż w moczu. Bezbarwny, bezwonny ejakulat jest zazwyczaj wydalany przez cewkę moczową podczas skurczów mięśni w trakcie orgazmu. Ilość produkowanego płynu to cecha osobnicza. U niektórych kobiet wytrysk może składać się niemal wyłącznie z ejakulatu, u innych z moczu i ejakulatu lub tylko z samego moczu (pamiętajcie, że podczas orgazmu ?normalne? oddanie moczu jest niemożliwe). Czasami ejakulat nie jest wytryskiwany, tylko wydzielany ? wtedy miesza się ze śluzem i pozostaje niezauważony.
Ale skład chemiczny nie jest tak naprawdę istotny. W kobiecym wytrysku chodzi przede wszystkim o jego aspekt psychologiczny, o to, że kobieta podczas wytrysku jest absolutnie swobodna, ma stuprocentowe zaufanie do partnera i swojego ciała. Akceptuje i jest akceptowana.
Jeśli mielibyście ochotę sprawdzić w praktyce, o czym tutaj piszemy, mamy dla Was kilka wskazówek:
- Przygotujcie ręcznik. Obfity wytrysk może być naprawdę zaskakujący.
- Potrzebny będzie żel nawilżający na bazie wody ? Durex Play będzie idealny do tej zabawy.
- Czas ? od 10 minut do ponad godziny, w zależności od stopnia pobudzenia partnerki.
- Silne i sprawne ręce to podstawa ? długotrwała stymulacja może dać niezły wycisk!
- Najszybsza droga do wytrysku prowadzi przez stymulację punktu G.
- Jednoczesne pieszczenie łechtaczki dostarczy dodatkowych bodźców.
- Podczas orgazmu kobieta musi powstrzymać odruch zatrzymania moczu i całkowicie się rozluźnić.
Jak już napisaliśmy, siusianie podczas szczytowania jest praktycznie niemożliwe. ?Parcie na pęcherz? odczuwane przez kobiety w momencie najwyższego pobudzenia to pierwsza faza prawdziwego wytrysku. Kiedy kobieta pozna już uczucie związane z wytryskiem, będzie w stanie spotęgować go odpowiednimi skurczami mięśni pochwy.
- Jeśli to był Wasz pierwszy wytrysk, nie żartujcie na jego temat, bo może stać się ostatnim.
- Nie musicie przerywać stymulacji ? kobieta jest zdolna do przeżywania wielokrotnych orgazmów\"
a jak twoje orgazmy ? przeżywasz je w praktyce czy w teorji?
14 2008-12-09 23:44:21 Ostatnio edytowany przez Ansja (2008-12-09 23:44:28)
OIa została usunięta z forum, ponieważ posługiwała się także nickiem TEDE a także + i - , więc nie powinna już zaśmiecać forum i wyzywać ludzi
nie powiedziałam, że jestem normalna , bpo mam wytryski, a Wy nienormalne bo ich nie macie.
tylko, że jest to DLA MNIE normalnoscia.