Moje wewnetrzne Duze Dziecko nie pozwala o sobie zapomniec.... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Moje wewnetrzne Duze Dziecko nie pozwala o sobie zapomniec....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Moje wewnetrzne Duze Dziecko nie pozwala o sobie zapomniec....

Pisze ten post,gdyz musze podzielic sie tym co we mnie tkwi....
Od dziecka zawsze musialam byc Dorosla ; przykladne zachowanie, ze wzgledu na trudna sytuacje rodzinna nie pozwalalm sobie na beztroskie dziecinstwo.
Nie zazanalam milosci matki gdyz byla chora,zawsze "byla nieobecna" , kiedy doroslam do tego by dostrzec jej zmaganie z chorobba,upor i trud zycia codziennego ona zmarla..
Ojciec rzadko mnie przytulal, jesli zdarzaly mu sie pochwaly to musialam na to "naprawde zasluzyc"...
I staralam sie ... cale zycie... od  podstawowki...We wszystkim chcialam byc najlepsza - najlepsza uczenica,wzorowa corka,wnuczka...bralam udzial w roznych "durnowatych" konkursach ( a to recytatorskie, a to olimpiady, nawet konkursy plastyczne wchodzily w gre.), siedzialam po nocach by potem dostawac szostki , "nauczycielki szalaly na moim punkcie" a rowiesnicy z klasy mnie nienawidzili...Wowczas moim celem zyciowym bylo "zostac kims" - skonczyc wszystkie mozliwe szkoly, zdobyc wszelkie mozliwe dyplomy,kursy,szkolenia...
       Zakonczylo sie to zalamaniem psychicznym i gleboka depresja .....
Od tego momentu wszystko sie zmienilo...
Przewartosciowalam swoje zycie,zaczelam je ukladac na nowo kawalek po kawalku...
Troche czasu mi to zajelo....

Dzis mam swoja firme,kocham swoja prace pomimo,iz nie zarabiam wiele,nie wyobrazam sobie by moc robic cos innego..
Spotykam sie ze znajomymi,ktorych zdobylam sobie "ciezka praca" nad soba i swoim zyciem..
                  A w sercu mam wielka pustke....pustke,ktorej nic ani chyba nikt nie bedzie potrafil zapelnic...
Jest to ogromne poczucie braku milosci, bezpieczenstwa,opieki...
Jestem ciagle wewnetrznie "malym dzieckiem" zebrzacym o milosc i zainteresowanie...
I ciagle obmyslam ,co powinnam jeszcze zrobic by zasluzyc na odrobine zainteresowania i milosci....

Ciezko mi z tym zyc.....

Dltego tez jestem ciagle samotna i niespelniona uczuciowo....:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moje wewnetrzne Duze Dziecko nie pozwala o sobie zapomniec....
jasmine_24 napisał/a:

A w sercu mam wielka pustke....pustke,ktorej nic ani chyba nikt nie bedzie potrafil zapelnic...
Jest to ogromne poczucie braku milosci, bezpieczenstwa,opieki...
Jestem ciagle wewnetrznie "malym dzieckiem" zebrzacym o milosc i zainteresowanie...
I ciagle obmyslam ,co powinnam jeszcze zrobic by zasluzyc na odrobine zainteresowania i milosci....

Ciezko mi z tym zyc.....

Dltego tez jestem ciagle samotna i niespelniona uczuciowo....:(

Obawiam się, że to mogą być symptomy "Kobiety kochającej za bardzo"
Tak bardzo chcesz uzyskać akceptację i miłość, a w ogóle nie kochasz siebie. Finał może być opłakany - możesz spotkać kogoś kto Cię wykorzysta, bo za tę akceptację oddasz duszę i całą siebie. A to szczęścia nie zapewnia.
Poczytaj może wątek "grupa wsparcia dla kobiet kochających za bardzo". Może to pomoże Ci inczej spojrzeć na sprawę, tak trochę z boku.

3

Odp: Moje wewnetrzne Duze Dziecko nie pozwala o sobie zapomniec....

Po pierwsze musisz pokochać samą siebie, docenić to, co już masz, co osiągnęłaś własną pracą. Zaakceptować to, jaka jesteś. Dopiero gdy to zrobisz, zajmij się życiem uczuciowym. Inaczej może się źle skończyć.
Samotność minie gdy tylko zobaczysz jak wiele jesteś warta smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Moje wewnetrzne Duze Dziecko nie pozwala o sobie zapomniec....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024