jaka wódka na wesele? :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » jaka wódka na wesele? :)

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 153 ]

1

Temat: jaka wódka na wesele? :)

witam smile

będe lada moment (w grudniu) świadkować na weselu przyjaciółki, a ona prosiła mnie o poradę dotyczącą wódki.
mam do was pytanie jaką wódkę kupujecie, żeby była w miarę niedroga, ale dobra?
na moim weselu piliśmy maximusa, niestety dobrze tej wódki nie wspominam. strasznie ciężko się ją piło, niedobra była po prostu, a goście nam się po niej pochorowali hmm
niestety a dużo doświadczeń w kwestii wódki nie mam, więc zdaję się na was smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jaka wódka na wesele? :)

mój syn żenił się w sierpniu..... i kupował "Pana Tadeusza" ..... ja nie znam się na alkoholu- ale goście chwalili wybór

Luksusowa albo Absolwent big_smile

4

aaaaa i synowa zrobiła na komputerze takie zawieszki - one były powieszone na  wstążeczkach z napisem...... wódka weselna ... niechaj wszyscy goście na zdrowie dziś piją a........ tu były imiona młodych ...... niechaj sto lat żyją....... i była data ślubu

5

Wszystko byle tanie... Wg mnie wódka nie ma smakować. Sam w domowym zaciszu rozrabiam spirytusik z jakimś soczkiem i jest świetne. Znakomicie wchodzi, a i moc ma. smile

6

Eeee...Gorzka żołądkowa jest the best, ale na wesele nijak sie nadaje.;)

7 Ostatnio edytowany przez lil_bit_devilish (2008-10-27 00:13:50)

Krzyś popieram tongue dla mnie kazda wodka jest obrzydliwa tongue po to z reszta sie ja popija big_smile Jedyna dobra w smaku wodka ktora pilam byl bulgarski Flirt jablkowy big_smile
A wracajac do tematu zawsze mozesz postawic kilka rodzaji wodek, ja niedawno bylam na weselu gdzie byla zubrowka, wodka czysta i (bodajze) Sobieski mandarynkowy (ladnie wchodzil tongue)

8

Krzysiu...... jasne- sama na swoim weselu miałam spirytus z "przypalanką" i było ok.... ale czasy się zmieniły -  Lil_ bit_devilish........ nic gorszego,niż kilka gatunków wódki.Jak pomieszają........ to dopiero jest ...kaszana.Syn prosił mnie o załatwienie na wesele piwa.Zastanawiałam się ...... czy dobrze zrobię- ale pomyślałam sobie,że zmieniła się kultura picia..... i ryzyk-fizyk. To była dobra decyzja- szczególnie młodzież piła głównie piwko .... i to z sokiem malinowym,który też  zapodałam.Piwko było z beczek.

Na wesele córki kupowałam bolsa,ale syn nie chciał.

9

U mojego brata też było duuuużo piwka i wile osób było wręcz zachwycona tym pomysłem;)))
Oczywiście wódeczka też była, nie pamiętam jaka...pamiętam za to cytrynówke, która piłam wyłacznie na weselu;DDD mój brat samodzielnie ze swoją jeszcze wtedy narzeczoną długo produkowali ten trunek w piwnicy ze spirytusu, cytryn i cukru;DDD  polecam;) ale w rozsądnych ilościach;P

10

Ale za to cytrynówka jest dość ciężko strawna;]
Jak dla mnie jedyna wódka którą przełknę to Finlandia żurawinowa i grejpfrutowa, ale czy nadaje się smakowa wódka na wesele to nie wiem...

11

Finlandia 'najsmaczniejsza', ale do tanich wódek nie należy.:/

12 Ostatnio edytowany przez lil_bit_devilish (2008-10-27 20:55:24)

Tez popieram Finladnie, szczegolnie grejphrutowa big_smile Hmmm...ja mysle, ze pomysl 'postawienia' kilku rodzajow wodek jest dobry, bo nie kazdy lubi 'czysta' i wtedy moze napic sie np jakiejs smakowej albo zubrowki, nikt nie musi ich mieszac wink Chociaz moj chlopak pil praktycznie wszystko co bylo i byl w bardzo dobrym stanie a wcale nie ma takiej mocnej glowy wink Ja mysle, ze piwa na weselu to tak jakos nie wypada, ale to moje osobiste wrazenie wink Ja za to przez cale wesele pilam praktycznie tylko winko wink I mysle, ze najlepszy zestaw to : pare rodzajow wodek, wino slodkie i wytrawne smile Rzadko sie raczej zdaza, zeby na weselu podawano piwo, chociaz bylam na takim weselu, tyle ze to bylo bardzo kameralne wesele dla najblizszych.

13

U mnie na weselu była wyborowa i wszyscy chwalili droga co prawda jednak na tym nie powinno się oszczędzac bo ludzie przychodzą na wesele nie po to by się struc warto również kupc pare butelek wina i ze dwie zgrzewki piwa bo jest wiele takich osub co nie pija wódki

14

Pan Tadeusz lub absolwent.A co do piwa....ja swiadkowałam w sobote, przewaznie kazdy pił wodke ale był tez taki mały barek gdzie moznabyło poprosic o piwko, winko czy jakis innny trunek, np.jakiegos drinka.W sumie nie głupi pomysł z tym barem, bo ja wole bronka od wodki.

15

Już mówię jak było z tym piwem.Kupiłam 2 beczki po 40l .Nalewak stał przed salą =gdzie siedzieli i bawili się goście.W trakcie wesela -poszło około 30l ale w poprawiny- cała reszta.Oczywiście wino- też było- bo przecież nie każdy smoli gorzałę.I wytrawne i słodkie- a napoje to zupełnie różnego kalibru - bo i soki,napoje gazowane,niegazowane,woda mineralna.Ponieważ mój syn z synową lubią colę- tej było najwięcej.

16

hehe smile jesteśmy z panną młodą właśnie po testowaniu kilku wódek no i chyba padnie wybór na luksusową. w sumie próbowałyśmy kilku: pan tadeusz był, nieszczęsny maximus, który został z mojego wesela jeszcze, absolut, absolwent i luksusowa właśnie... a i jeszcze wyborowa. niestety poza absolwentem i luksusową, nie dało się tego pić. całe kworum, które się na teście zebrało łącznie stwierdziło, że te dwie wódki są idealnie na wesele. wybór padł na luksusową, bo jest trochę tańsza. oj... chętnie bym więcej takich testów robiła smile może wybrać komuś wódkę na wesele? tongue

17

Moim zdaniem najlepsiejsza jest Luksusóweczka. Niby są wersje smakowe, ale piję w drinkach zwykłą czystą. Moze być też Soplica.

18

temat dosyć popularny, szczególnie na gazecie. Ale faktycznie wielu osobom sen z oczy spędza wybór alkoholu. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo nie może jej być, ale na pewno najlepsze wyjścia to alkohole troche droższe jak Pan Tadek itd., a z tańszych chyba najlepsza jest Luksusowa i tę wódkę wielu sobie chwali. Oprócz tego warto się zastanowić nad kącikiem z drinkami. To trochę kosztuje, ale furora na weselach murowana.

19

zasada jest jedna, byle dobrze sponiewierała.

20

My na weselu mieliśmy Wyborową. Goście byli zachwyceni, ale mi osobiście nie przypadła do gustu, bo jest zbyt ostra.

21

Też stoją przed tym dylematem. Próbowałem juz mnóstwo wynalazków: maximusy, tadeusze, pałacowe, nemiroffy, ale póki co najbardziej wszystkim do gustu przypadły 2 polskie wódeczki: Soplica i Wyborowa. Co klasyka to klasyka, poza tym w dobie kryzysy trzeba wspierać polską gospodarke. Chyba ostatecznie zdecyduję sie na Soplicę, ale Wyborowa to tez dobry wybór moim zdaniem.

22

BYLE by dała sie pić big_smile

23

A czy ktoś mial doświadczenia z nową wódka gorzką zoładkowa de luxe?

24

ja na swoim weselu miałam wódke soplica

25

jako wódkę polecam "Młoda Para" produkowana przez Wielkopolską wytwórnie wódek POLANIN

26

Jeśli kraść to miliony!
Jeśli pić to najlepsze!

27

A macie propozycje innych alkoholi na wesele (żeby nie była to wódka)??

28

zazwyczaj jest to wódka, no dla pań także winko, różne naleweczki
teraz coraz częściej moi znajomi dodają do menu piwko, bo nie każdy wódkę lubi
podane w delikatnych pokalach na nóżkach wygląda ,,dobrze'', no i wiadomo, że więcej jest smakoszy piwa niż wódki
ja osobiście polecam piwko, bo nie daje tak w głowę, a na weselu nie powinno się wyglądać jak po tygodniowej libacji
jednak to czyjeś wielkie święto, nie tylko popijawa smile smile smile
- wódka
- wina białe i czerwone do wyboru
- piwo ( oczywiście podawane w pokalach albo szklankach do piwa), bo butelki na stole weselnym nie wyglądają super smile

29

dziękuję za inspiracje smile

30

Na weselu mojego brata była taka drewniana beczka z piwem i każdy mógł sopbie nalać (albo kelner lał). I wyglądało to w miarę estetycznie. A tak poza tym to oczywiście wódka (przystrojona takimi kokardkami - można kupić takie gotowe), jakies winko. Poza tym na weselu mojej sisotry do obiadu (oprócz dzieci oczywiście) było takie winko deserowe.

31

Zakochana ja byłam na weselu gdzie wódka była podawana standardowo...ale był też szwecki stół gdzie można było się poczestować różnymi trunkami typu rózne wina i alkohole smile

Wydaje mi się iż jest to dobre rozwiązanie, bo nie każdy gustuje w czystej.

32

goście powinni mieć jakiś wybór smile

33

U mnie był Pan Tadeusz, ale to kameralne przyjęcie było. I winko do obiadu. A teraz mam być świadkiem na kosmicznym wiejskim weselu (prawie 160 osób). Jak to w ogóle wyliczyć kto i ile czego wypije? Bo dzieci to się chyba kompletnie odlicza, no nie?

34

możesz sobie tutaj obliczyć ile czego potrzeba na weselny stół, jeśli chodzi o trunki smile wyjatkoweokazje.pl

35

Pan Tadeusz albo Finlandia wink

36

wszystko tylko nie Soplica...

czasem ide na impreze i zdarza się, że wypiję tylko kieliszek wódki, bo znajomi namawiają. i tylko dwa razy było tak, że cały następny dzień brzuch mnie bolał.... za pierwszym razem - nalali mi Soplicy, a spróbowałam, bo nigdy jeszcze tej wódki nie piłam, więc co mi szkodzi? następnego dnia bardzo tego żałowałam. jakiś czas później, na jakiejś 18stce znowu była tylko Soplica. stwierdziłam, że może ostatnim razem trafiłam na feralną partie wódki i że pewnie wyolbrzymiam problem. też wypiłam jeden kieliszek. na następny dzień - stwierdziłam, że to wcale nie są moje wymysły i że żołądek to mnie chce zjeść od środka....

znam kilka osób, które mają tak samo jak ja i zawsze na imprezie zanim ktoś naleje im do kieliszka to pytają jaka to jest wódka.

37

tizi, dzięki za linka. Wysłałam już młodym, niech się nad PT zastanowią i może z konkursu skorzystają.
Strasznie dużo tej wódki wychodzi. Prawie 100 litrów, bo przecież trzeba mieć coś w zapasie...

38

Żołądkowa Gorzka de luxe

de luxe koniecznie. wink

39

Nie przepadam za żołądkową, nawet de luxe. Ale znawcą wódki nie jestem. Nawet w Panu Tadeuszu najbardziej podobają mi się te oszronione butelki smile

40 Ostatnio edytowany przez MortarChaos (2009-08-18 22:46:07)

Gorzka żołądkowa de luxe :d nie piłam bo nie piję alkoholu w ogóle, ale z moich okolic każdy ją kupuje i bardzo chwali smile

41

My robimy bez wódki, tylko szampan i wino

42

Wyborowa. to najlepszy wybór według mnie.

43 Ostatnio edytowany przez Andrea (2009-09-27 13:16:50)

hej! mam wesele za 2 tygodnie smile Wybraliśmy dość oryginalną wódkę (nie wiem czy znacie, jak coś będzie powód do spróbowania). Mianowicie: KRAKUS. Dobra wódeczka, ze średniej półeczki. Nie znam się zbytnio na wódkach, ale ta podobnoż jest dobrze wydestylowana i nie ma się takiego wałka póxniej w żołądku. Zobaczymy jak podpasuje gościom...
Myśleliśmy z narzeczonym nad bibmerkiem jakimś dobrym robionym przez znajomych (na jednym weselu go piliśmy i zrobił furorę!), ale niestety w naszej knajpie musimy mieć wódeczkę z atestem. Nie chcą odpowiadać za potrutych gości wink Mądrze z ich strony...

Mamy zamiar jeszcze dokupić wino... ale nie bardzo wiemy jakie i ile??? Będziemy mieć ok. 80 gości.

Jeśli chodzi o piwo, to zrezygnowaliśmy z niego. Może na poprawiny dopiero postawimy jakiegoś 'kega'. Teściowa uważa, że nie będzie młodzież mieszać... Wolę się nie sprzeciwiać ;P hehehe... Poza tym znając naszych gości, będą chętnie sięgali po wódkę weselną wink Zrobiłam śmieszne zawieszki na nie i mam nadzieję, że się spodoba.

P.s. Z mego doświadczenia jako gość - Wyborowa i Pan Tadeusz to dobry wybór!
Maximus... nie bardzo sad

44

my bedziemy miec krupnik(tylko z pierwszego rzutu bo teraz juz sie spierniczyła:(

45

U nas Stock bo w tym pułapie cenowym najlepsza smile

46

zakup wódki dopiero przed nami, ale że straszliwie uwielbiamy kwadratowe butelki luksusowej, więc na nią padł wybór smile chyba że w sklepie coś nam się odmieni

47

Delta my tez się nad tą luksusową zastanawiamy. Druga opcja to krupnik. A co kupimy to się okaże wink

48

Absolwent wink A na poprawinach była cytrynówka big_smile

49

Kyntia napisał/a:

Absolwent wink A na poprawinach była cytrynówka big_smile

No to chyba słabo ...

A co do krupniku - raczej uznawany jest za wódkę z niższej półki, a i w smaku jakiś cudowny nie jest. W sumie chyba nie ma co szukać oszczędności, bo w perspektywie całego wesela 200 zł w tę czy drugą nie robi aż takiej różnicy.

50

Ja rozdrobnionym spirytem tak się zatrułam, że na pogotowie musiałam jechać. hmm Nie polecam ze swojego doświadczenia. Luksusowa jest moim faworytem jeśli chodzi o wódkę. Dobrze "wchodzi" i jakoś nie miałam po niej żadnych żołądkowych sensacji a wręcz tylko miłe wspomnienia. smile

51

nie uwazam zeby krupnik byl z nizszej polki , ale o gustach sie eni dyskutuje, my byliosmy na 4 weselach na ktorych byl krupnik, teraz krupnik jest nie dobry , my kupilismy z ppierwszego rzutu który byl jeszcze dobry , w wybieralismy miedzy krupnikiem a stock

52

A u mnie będzie wódeczka Stock  (w przyzwoitej cenie)

53

Osobiście proponuję absolwenta lub luksusową - żadnego Chopina, Wyborowej itp.

54

Mnie smakował Krupnik - ale już się 'popsuł'.
Osobiście lubię Wyborową i Stocka - po ich wypiciu dobrze się czuję i łatwo 'wchodzą'.
Musimy tylko zdecydować która, bo Narzeczony też lubi te wódki.

55

My zastanawiamy się pomiędzy Stock, a Soplica jeszcze mamy chwilę na dokonanie wyboru.

56

My mięliśmy Stocka, całkiem dobra wódeczka i cenowo nie jest źle :-)

57

A my w końcu zdecydowaliśmy się na Sobieskiego i w zeszłym tygodniu już kupiliśmy.

My kupilismy 20 butelek Krupnika i 20 Polskiej.. nie pijemy wogóle, a tak doradził nam teściu. Czy dobrze - sie okaże. Każdemu nie dogodzisz, jedni wolą to, a inni co innego.

59

Absolwent ;)sprawdzona wódka!a liczy się ok 0,7 na głowę-licząc wszystkich gości...

60

ballia napisał/a:

witam smile

będe lada moment (w grudniu) świadkować na weselu przyjaciółki, a ona prosiła mnie o poradę dotyczącą wódki.
mam do was pytanie jaką wódkę kupujecie, żeby była w miarę niedroga, ale dobra?
na moim weselu piliśmy maximusa, niestety dobrze tej wódki nie wspominam. strasznie ciężko się ją piło, niedobra była po prostu, a goście nam się po niej pochorowali hmm
niestety a dużo doświadczeń w kwestii wódki nie mam, więc zdaję się na was smile

w duzych ilosciach dobra jest zolodkowa gorzka kazdy ja poleca nie choruje sie po niej wink

61

u mnie był krupnik

62

Najlepszy wybór to Wyborowa. Deluxe i Krupnik dobre były na początku, teraz sporo znajomych na nie narzeka.

63

U nas na weselu była Żubrówka, goście wydawali się być zadowoleni smile Były też różne drinki na bazie właśnie tej wódki. Osobiście nie jestem zwolenniczką alkoholu, ale Żubrówka wydaje się być nieco delikatniejsza od innych producentów wódki.

64

Zgadzam się, żubrówka jest bardzo dobra i w równie dobrej cenie smile my z narzeczonym kupujemy zwykłą, bizon grass i paloną, dla każdego się coś znajdzie smile

65

Wódka na wesele to czysta loteria. Wszystko zależy niestety od danej partii. Osobiście nigdy nie zawiodłam się na Nemiroffie czerwonym smile

Posty [ 1 do 65 z 153 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » jaka wódka na wesele? :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024