kobiece oświadczyny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kobiece oświadczyny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: kobiece oświadczyny

Nietypowe i dla wielu dziwne. Według niektórych świadczące o desperacji kobiety, według innych hańbiące mężczyznę i odbierające mu to "coś". Niemal zupełnie niespotykane w naszym kręgu kulturowym i obawiam się, że w ogóle na świecie.
Gdyby oświadczyła się kobieta...
Co w takiej sytuacji przeżywaliby panowie forumowicze?
I co sądzicie o tym wy, dziewczyny?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kobiece oświadczyny

Ja osobiście wówczas czułabym niedosyt, że całe życie wyobrażałam sobie scenę niczym z bajki... i sama zniwelowałam to nie mogąc się doczekać etc. Wiadomo nie zawsze są to takie wymarzone zaręczyny ale ja lubię niespodzianki i może w tej materii jestem tradycjonalistką smile Podobnie źle czułabym się gdybym na swoim ukochanym wywierała presje mówiąc mu codziennie "kiedy mi się oświadczysz" itp. bo i takie dziewczyny bywają.
Na szczęście nie musiałam wychodzić z inicjatywą mój M. sam zaaranżował wszystko smile no i do 23 lipca coraz coraz bliżej wink

Dance Me to the End of Love

Tymon, ur. 20.11.2012r. smile

3

taaa tradycja to tradycja , kwiaty pierścionek i na kolana big_smile

btw. jak kobiety się oświadczają to tez trzeba na kolana i pierścionek ? tongue

4

Gratulacje akvamaryna smile
Z tym pierścionkiem to chyba tak, tyle że wręczasz go dla siebie... ale z kolan bym zrezygnowała stanowczo wink
Może to kwestia nieortodoksyjnego wychowania (córka leśnika) a może zbyt krótkiej fryzury, ale naprawdę nie widziałabym nic dziwnego w tym, że  kobieta pyta swojego mężczyznę, czy nie zechciałby spędzić z nią reszty życia.
Nadmiar niekobiecej pewności siebie?

5

Hmm. Sama bym tak nie chciała. Czułam niesmak nawet po tym, jak wykazywałam inicjatywę w takich rzeczach jak pierwszy pocałunek, czy 'proponowanie chodzenia'. I to niesmak na tyle, że większość związków, które powstały z mojej inicjatywy, umierały bardzo szybko.

Nauczyłam się, że mnie potrzebny jest zdecydowany, stanowczy facet, który wie, czego chce, i najlepiej, żeby chciał mnie.
Więc u mnie ten scenariusz odpada. Umarłabym z frustracji!

W taki dzień jak ten Marco Polo wyruszył do Chin.
Jakie są Twoje plany na dzisiaj?

6

zostawmy to facetom, to oni są od tego ;p

7

Dziękuję dziękuję smile
Czyli uważasz, że masz dużo męskich cech i zachowań i dlatego też nie jest dla Ciebie problemem oświadczyć się? Czy też może taka teza dlatego, iż dążysz do małżeństwa a partner z inicjatywą nie wychodzi?

Dance Me to the End of Love

Tymon, ur. 20.11.2012r. smile

8

A ja sądzę, że to niegłupi pomysł. Przecież kto pyta- nie błądzi wink Nie ma nic złego w oświadczeniu się mężczyźnie- byleby była to przemyślana decyzja, nie wynikająca z desperacji.
Tylko z drugiej strony czy mężczyzna przyjąłby to wyznanie całkiem serio...

Jeśli chodzi o kobiety, większość mężczyzn żałuje, że nie urodziło się kotami.

9

Ja uważam że to nie jest zły pomysł, kwestia indywidualna. Każda kobieta marzy o romantycznej scenerii, kwiatach, pierścionku, ale nie zawsze nasz facet jest taki pomysłowy. Mój były mąż praktycznie wcale mi się nie oświadczył, a do kupna pierścionka właściwie sama go namówiłam, w ogóle był dziwnym człowiekiem.
Ale tak sobie myślę, jest  ktoś w moim życiu, kocham go a on strasznie nie zdecydowany i nie jesteśmy oficjalnie parą, co wy na to jakbym mu się oświadczyła? (pewnie by zaczął się śmiać).

Nie krzywdź, a nie będziesz krzywdzony..
Szanuj innych, jak siebie samego...

10

Już tłumaczę o co mi tak naprawdę chodzi: większość z nas ma zakodowane w głowach, że to facet wychodzi z inicjatywą w kwestiach związku (nawet pocałunków) i jeżeli my mamy przejąć inicjatywę, to coś jest nie tak - albo my za mało kobiece (czyli za mało bierne?), albo facet za mało męski. Dla większości kobiet tak sytuacja jest nie do pomyślenia!
A ja bardzo chciałabym poprosić swego chłopaka ''o rękę", z tym że nie bardzo wiem, jak to może być odebrane; całe życie przekonuję się, że mam umysł lekko socjopatyczny, co oznacza, że nie zawsze rozumiem, co jest społecznie akceptowane. Po prosty za dużo we mnie niezależnego myślenia i sądzę, że w tak ważnej sprawie lepiej zasięgnąć rady innych istot ludzkich wink więc piszcie co myślicie i to szczerze!
I przydałby się głos męski wink

11

wedlug mnie to robota facetow tongue
nie slyszalam jeszcze o odwrotnym przypadku...

kiedy smieje sie dziecko smieje sie caly swiat smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kobiece oświadczyny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021