Dlatego tak skacze z kwiatka na kwiatek,bo szukam tej jednej,jedynej,prawdziwej wiary,bo przecież nie moga byc wszystkie religie prawdziwe,tym bardziej, ze sobie nawzajem zaprzeczaja
Ja wiem,ze teraz panuje tolerancja i, że kazda religie trzeba uznać za prawde objawiona,bo jak nie to jest obraza majestatu,ale ja czuje to,że tylko jedna religia jest ta prawdziwa, ta od Boga Stwórcy
Tylko,ktora? Tyle tych wszystkich religii,jak juz sie zdecyduje to znowu w tej konkretnej religii jest pierdyliard denominacji.
Gdyby to bylo takie proste: Chrześcijaństwo, Judaizm,Islam,Buddyzm i Hinduizm,ale nie one sie dziela na jeszcze wiele innych religii i kazda ze sobą rywalizuje i uznaje sie za prawde najwyzsza
Ja jestem zagubiona w dzungli wiary
Wy myslicie,ze trolluje co jakis czas zmieniajac wiare,ale ja szukam,szukam tej Prawdy Jedynej
Wcześniej napisalam "że bede zyc wedlug Pisma Swietego",ale nawet tutaj okazuje się, ze Katolicy maja inna wersje Biblii,Protestanci inna,a nawet Prawoslawni inna wersje? To ktora wersja jest prawdziwa?
Czy człowiek nie ma wystarczajaco problemow w zyciu,by jeszcze sie mial zastanawiac czy w to co wierzy jest wlasciwa drogą do Boga?
Dlaczego ja nie umiem jak normalny ludz zdecydowac sie na jedna wiare I w niej tkwic tylko ciagle ja zmieniam co jakis czas?
Bo ja szukam Prawdy. Mnie nie wystarczy glupie gadanie "że wierzy się w to co rodzice albo jak się zostało wychowanym". No nie! Bo jeżeli rodzice błędnie wierzą i błądzą to za nimi całe kolejne pokolenie dzieci. Ja nie chce wierzyć,bo dziadek wierzył,bo ojciec, bo tak w Polsce wierza od wieków. Ja chce znaleźć Prawde. Te jedna,jedyna prawdziwa wiare.... gdzie ona jest ?
Czy ja znajde te Prawde ![]()