Wynajem długoterminowy samochodu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Wynajem długoterminowy samochodu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Wynajem długoterminowy samochodu

Sama zastanawiam się nad nowym autem. Muszę pożegnać się z moim starym bo niestety ale coraz trudniej się nim jeździ i z powodu licznych napraw jest to coraz bardziej kosztowne wink No i co jest lepsze:
leasing samochodu
a może najem długoterminowy?
Jestem totalnym laikiem w temacie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wynajem długoterminowy samochodu
rokazuna napisał/a:

Sama zastanawiam się nad nowym autem. Muszę pożegnać się z moim starym bo niestety ale coraz trudniej się nim jeździ i z powodu licznych napraw jest to coraz bardziej kosztowne wink No i co jest lepsze:
leasing samochodu

Najlepiej więc było zapytać na Forum Kobiet tongue Poza tym, my to się na reklamodawców nie dajemy nabierać.

3

rokazuna napisał/a:

leasing samochodu

Nie lubię używać rzeczy które nie należą do mnie. Nigdy nie "szłam" w kredyty, pożyczki i takie tam.. Uważam, że nawet jeśli ktoś widzi jakieś plusy najmu czy leasingu, to w efekcie zawsze na tym traci. Nie oszukujmy się; Nikt nie kupi żadnej rzeczy i nie odda jej innej osobie do używania, jeśli nie chce na tym zarobić.

Może na krótko, gdy jakieś życiowe peregrynacje nas do tego zmuszą, ale na dlużej? Nie.

4

Rozumiem, ze nie chcesz kupować używanego?

5

to tak jakby majtki pozyczyc dooobra tam oddasz kiedy bedziesz mogla

6

Nie ponieważ mam włąsną firmę, tak więc ratę będe mogła sobie wliczyć w koszty smile Tak więc leasing czy wynajem są dla mnie bardziej opłacalne pod kątem finansowym, ale tak jak piszę nie miałąm z tym nigdy doświadczenia, jestem totalnym laikiem i dlatego pytam się na forum.

7

Pamiętaj, ze rata leasingu może się wydawać niższa niż rata najmu, ale często są to jedynie pozory. W wielu przypadkach leasing oznacza zwiększone koszty ubezpieczenia auta - raz że leasing narzuca warunki na jakich ma być auto ubezpieczone, dwa towarzystwa za hasło leasing każą sobie dopłacić. W przypadku raty najmu masz w jednej racie wszstko, ubezpieczenie oraz inne opłąty tak wieć z góry wiesz ile będzie Cię to kosztowało (w przypadku leasingu jest wiele dodatkowych opłat). NIe wiem na jakie auto chcesz się zdecydować ale często najem jest bardziej opłacalny, zobacz sobie w Masterlease. Na stronie możesz zobaczyć sobie przykładowe opłaty za wynajem. I sama zdecydować czy Ci to odpowiada czy nie. Czy jesteś płatnikiem vat?

8

Tak, jestem smile

9

No to tym bardziej bym polecała najem długoterminowy. Nie wiem ile prowadzisz firmę, ale często w przypadku firm istniejących krócej niż rok jest problem z uzyskaniem leasingu. Umowa najmu długoterminowego jest zwykle łatwiej podpisywana.

10

Dużo czynników ma wpływ na wybór pomiędzy leasingiem a wynajmem. Jeśli po okresie leasingu chcesz auto wykupić i dalej użytkować, to Leasing. W leasingu trzeba pamiętać ze będzie konieczne wykupienie pełnego ubezpieczenia, w przypadku auta używanego dodatkowo wchodzą w grę koszty wyceny plus ograniczenie długości okresu leasingu w zależności od firmy.
Wynajem z kolei ogranicza Cię co do liczby kilometrów rocznie, ale za to nie interesuje Cię ubezpieczenie, masz w cenie serwis, opony itp. W wynajmie sprawdzają się najlepiej auta z wyższej półki, nowe.

11

Czy w przypadku najmu mozna zrezygnować w trakcie?

12

Jak najbardziej można, wszystko jest w umowie. Nie wiem na jaką firme się zdecydujesz ale jeśli na Masterlease to wszystko w umowie będzie przejrzyste i nie robią problemu z rezygnacją. Często jednak o wiele bardizej opłacalne jest wykonanie cesji najmu.

13

Dziękuję, zorientuję się. Jakie swoją drogą polecicie autka?

14

A to juz zależy od tego, jakie masz fundusze, jakiego samochodu potrzebujesz.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Wynajem długoterminowy samochodu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024