Cześć,
W skrócie i do rzeczy, ukradziono mi pieniądze z konta, sprawa zgłoszona na policję, odzyskano środki przez pocztę polską, sprawa umorzona bo nie znaleziono sprawcy. Sąd a raczej prokuratura odesłała oświadczenie na którym musiałem podać numer konta do wypłaty z depozytu, mijają trzy tygodnie i cisza, brak pisma z sądu, brak wypłaty środków z depozytu. Pytanie do osób, które mają wiedzę prawną w tym temacie, ile zazwyczaj trwa taka procedura?
2 2026-03-10 18:16:58 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-03-10 18:17:23)
Procedura w sądzie/sekretariacie trwa zwykle 2–6 tygodni, czasami dłużej
Tak swoja droga ciekawe, że bank nie udzielil policji danych z karty bankomatowej oszusta z danymi
Procedura w sądzie/sekretariacie trwa zwykle 2–6 tygodni, czasami dłużej
Tak swoja droga ciekawe, że bank nie udzielil policji danych z karty bankomatowej oszusta z danymi
W pierwszym liście, były podane dane osoby, Ukraińca, następnie za rok przyszedł kolejny list, że sprawa umorzona, przypadek? Nie sądzę, teraz znowu cisza, temat ciągnie się od prawie dwóch lat.
W każdym mieście czy gminie jest punkt porad prawnych. To bezpłatna inicjatywa, więc zorientuj się, gdzie w Twoim miejscu zamieszkania mieści się taki punkt i wybierz się do niego. Zabierz ze sobą wszystkie dokumenty dotyczące tej sprawy i dowiesz się o co kaman, co możesz jeszcze zrobić.
W każdym mieście czy gminie jest punkt porad prawnych. To bezpłatna inicjatywa, więc zorientuj się, gdzie w Twoim miejscu zamieszkania mieści się taki punkt i wybierz się do niego. Zabierz ze sobą wszystkie dokumenty dotyczące tej sprawy i dowiesz się o co kaman, co możesz jeszcze zrobić.
O tym nie wiedziałem, pięknie dziękuję Ci za radę, za chwilę zrobię reserch i wybiorę się do takowego punktu, przyziemna sprawa ciągnie się latami.