Wiecie,że poprzedniej nocy zasnęłam po 5 rano - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Wiecie,że poprzedniej nocy zasnęłam po 5 rano

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-10-05 11:13:51)

Temat: Wiecie,że poprzedniej nocy zasnęłam po 5 rano

A mnie kot obudził swoim miauczeniem.o 7 rano i od tej pory nie mogę zasnąć.  Dzisiaj zapewne przegnije w łóżku cały dzień  bo wogole nie mam energii. A wiecie czemu nie spałam, bo mnie sie wydawało,że ktoś mi chodzi po ogrodzie i w drzwi puka, a to się na koniec okazało,że to był silny wiatr i takie hałasy robił dziwne, no masakra jakaś przez własną głupote nie mogłam normalnie spać to teraz będę siedzieć bez energii. Sobie myślę jak te matki,ktore maja niemowlaki wstaja do nich po nocach ,a rano się jeszcze nimi zajmuja, ja bym juz nie dała rady normalnie funkcjonować i mieć nieprzespane noce.  Ja już po jednej takiej nocy czuje się jak.zombie. Jednak to prawda, żeby mieć dzieci wczesniej, bo pozniej im człowiek starszy tym więcej chorób itd, a kiedys to jak miałam 20 kilka lat to nie miałam problemów z nieprzespanymi nocami- teraz to tylko jedna noc sobie zawale i już mam np problemy z koncentracja. To jednak dobrze,że miałam córkę jak byłam . młoda, a teraz jak jestem stara to fajnie, że już ma 12 lat to jest dużo bardziej samodzielną

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wiecie,że poprzedniej nocy zasnęłam po 5 rano

Grovyle to dwunożny Pokémon w wyglądzie podobny do dinozaura-teropoda. Jest głównie zielony z czerwonym spodem. Na brzuchu ma zielony pasek podobny do pasa. Ręce Grovyle'a mają dwa szponiaste palce i potężne nogi z ptasimi stopami. Dzięki dobrze rozwiniętym mięśniom jest doskonałym wspinaczem i pozwala na szybkie przeskakiwanie z gałęzi na gałąź. Grovyle ma trzy długie liście na nadgarstkach, duży liść na czubku głowy i dwa ogony, które mają liściasty wygląd. Ten liściasty wygląd pozwala mu się zakamuflować w lasach, w których żyje. W Generacji III Ostrze Liścia był jego osobistym ruchem.

3

Sceptile to dwunożny, gadzi Pokémon. Jego szyja jest nieco długa, a na głowie ma dwa grzebienie. Ma półkoliste, żółte oczy z czerwonymi obwódkami. Jego dolna szczęka i pasek przypominający pasek w talii są również czerwone. Wzdłuż grzbietu ma dwie linie biegnące przez środek i dwa rzędy żółtych guzków, które są opisane jako nasiona. Jego ogon ma kształt podobny do gałęzi palmy. Oba jego długie ramiona mają dwa ostre, wydłużone liście i trzy pazury. W Generacji III Ostrze Liścia było jego osobistym ruchem.

Jako Mega Sceptile, grzebienie jego głowy stają się bardziej spiczaste, a pośrodku brakuje okrągłej części. Czerwone znamiona otaczają oczy, które stają się mniejsze i węższe. Żółte nasiona na grzbiecie stają się większe. Ostatnia para nasion zmienia kolor na czerwony, a para nad nią zmienia kolor na pomarańczowy. Czerwone paski otaczają podstawę ogona i biegną przez dolną część brzucha. Liście na jego nadgarstkach stają się bardziej spiczaste, a górne mają czerwone końcówki i półkola wycięte ze środka. Pierś i łopatki pokrywają liście podobne do tych, które tworzą ogon. Ogon Mega Sceptile'a wydłuża się i na jego końcu pojawia się czerwone żądło. Mega Sceptile może odciąć część swojego ogona, aby wystrzelić go jak pocisk w przeciwnika. Jego utracony ogon będzie się regenerował tak długo, jak długo będzie miał energię wymaganą do Mega Ewolucji.[1]

Sceptile jest dżunglowym Pokémonem. Nasiona zawierają składniki odżywcze, o których mówi się, że są w stanie ożywić drzewa. Jest w stanie swobodnie przeskakiwać z gałęzi na gałąź. Chociaż ma zdolność ścinania grubych drzew, wiadomo, że z miłością troszczy się o rośliny w lesie. Ten Pokémon reguluje temperaturę ciała, wygrzewając się w słońcu.

Palec Boga napisał/a:

Sceptile to dwunożny, gadzi Pokémon. Jego szyja jest nieco długa, a na głowie ma dwa grzebienie. Ma półkoliste, żółte oczy z czerwonymi obwódkami. Jego dolna szczęka i pasek przypominający pasek w talii są również czerwone. Wzdłuż grzbietu ma dwie linie biegnące przez środek i dwa rzędy żółtych guzków, które są opisane jako nasiona. Jego ogon ma kształt podobny do gałęzi palmy. Oba jego długie ramiona mają dwa ostre, wydłużone liście i trzy pazury. W Generacji III Ostrze Liścia było jego osobistym ruchem.

Jako Mega Sceptile, grzebienie jego głowy stają się bardziej spiczaste, a pośrodku brakuje okrągłej części. Czerwone znamiona otaczają oczy, które stają się mniejsze i węższe. Żółte nasiona na grzbiecie stają się większe. Ostatnia para nasion zmienia kolor na czerwony, a para nad nią zmienia kolor na pomarańczowy. Czerwone paski otaczają podstawę ogona i biegną przez dolną część brzucha. Liście na jego nadgarstkach stają się bardziej spiczaste, a górne mają czerwone końcówki i półkola wycięte ze środka. Pierś i łopatki pokrywają liście podobne do tych, które tworzą ogon. Ogon Mega Sceptile'a wydłuża się i na jego końcu pojawia się czerwone żądło. Mega Sceptile może odciąć część swojego ogona, aby wystrzelić go jak pocisk w przeciwnika. Jego utracony ogon będzie się regenerował tak długo, jak długo będzie miał energię wymaganą do Mega Ewolucji.[1]

Sceptile jest dżunglowym Pokémonem. Nasiona zawierają składniki odżywcze, o których mówi się, że są w stanie ożywić drzewa. Jest w stanie swobodnie przeskakiwać z gałęzi na gałąź. Chociaż ma zdolność ścinania grubych drzew, wiadomo, że z miłością troszczy się o rośliny w lesie. Ten Pokémon reguluje temperaturę ciała, wygrzewając się w słońcu.

NIE wysilaj się z pokemonami wszystko co chciałam napisać na dany temat napisalam już w tytule tematu.  A więc każdy i tak może przeczytać  big_smile

5

Julia life in UK napisał/a:
Palec Boga napisał/a:

NIE wysilaj się z pokemonami wszystko co chciałam napisać na dany temat napisalam już w tytule tematu.  A więc każdy i tak może przeczytać  big_smile

Torchic to mały, pisklęcy Pokémon z grubymi, puszystymi, żółtymi skrzydłami. Jego ciało pokryte jest pomarańczowymi piórami. Na głowie ma pomarańczowo-żółty grzebień przypominający płomień. Jego dwie cienkie nogi i krótki dziób są jasnobrązowożółte, a stopy mają trzy palce z przodu i jeden z tyłu. Samiec Torchica ma z tyłu małą czarną plamkę, która nie jest obecna u samic.

Gdzieś w swoim brzuchu ten Pokémon ma miejsce, w którym utrzymuje płomień. Ten wewnętrzny płomień powoduje, że Torchic jest ciepły kiedy się go przytuli. Zaatakowany, wystrzeliwuje kule ognia o temperaturze 1,800 °F (1,000 °C) w swoich wrogów, pozostawiając ich usmażonych na czarno. Nie lubi ciemności, bo nie widzi otoczenia. Torchic będzie podążał za Trenerem niepewnymi krokami. Chociaż Torchic jest rzadko spotykany na wolności, znany jest z tego, że zamieszkuje łąki.

6

Akurat wklejanie pokemonów nie wymaga wysiłku smile

o popatrz:

Combusken to dwunożny Pokémon podobny do kurczaka. Większość górnej części ciała Combuskena jest żółta, podczas gdy większość dolnej części ciała jest pomarańczowa. Pomarańczowy, spiczasty wzór zdobi środek talii na linii podziału dwóch kolorów. Ma pomarańczowe oczy i krótki, szeroki dziób. Na czubku głowy znajduje się grzebień z piórami z trzema pomarańczowymi punktami. Ten grzebień jest mniejszy u samicy Combuskena. Ogon jest krótki i spiczasty. Ma trzy ostre pazury na końcach długich ramion i łuskowate, szare nogi z dobrze rozwiniętymi udami pokrytymi kudłymi piórami. Dzięki treningowi Combusken, biegający przez swoje siedlisko na łące, jest w stanie wykonać serię kopnięć swoimi nogami. Podczas walki jest głośny i wydaje ostre okrzyki, które rozpraszają i onieśmielają przeciwnika.

Blaziken to dwunożny Pokémon podobny do kurczaka. Większość ciała Blazikena jest czerwona z akcentami beżu, żółci i szarości. Za głową ma beżowe, przypominające włosy pióra, które ciągną się w dół i otaczają klatkę piersiową i brzuch. Ma małą czerwoną buzię z grzebieniem w kształcie litery V na głowie. Niebieskie oczy Blazikena są półkoliste z żółtymi twardówkami, a usta przypominają haczykowaty dziób. Ma pozbawione piór, szare dłonie z trzema palcami i trzema szponiastymi palcami, które normalnie nie są widoczne ze względu na kudłate, żółte pióra na dole nóg. Samica ma krótszą maskę i włosy niż samiec.

Blaziken ma silne, muskularne nogi, które zapewniają mu dużą siłę dolnej części ciała. Ta dolna siła ciała pomaga w kopaniu i skakaniu. Nadgarstki Blazikena mają szare oznaczenia przypominające opaski, które mogą wytworzyć nad nimi kępkę ognia. Blaziken może również wywoływać płomienie z kostek. To pozwala mu zamaskować stopy lub pięści i wykorzystuje te umiejętności podczas uprawiania sztuk walki. W Generacji III Ognisty Kop był jego osobistym ruchem. Jego płomienie palą się intensywniej, gdy napotyka silniejszych przeciwników. Co kilka lat jego stare pióra wypalają się, a na swoje miejsce odrastają nowe, giętkie pióra. Chociaż Blaziken jest rzadko spotykany na wolności, wiadomo, że zamieszkuje łąki.

Jako Mega Blaziken traci żółte znaczenia i zyskuje czarne znaczenia na udach i klatce piersiowej. Jego przypominające włosy pióra przybierają kształt skrzydeł i są skierowane w górę, a część wokół klatki piersiowej jest szorstka na ramionach. Grzebień na jego głowie zmienia się w płaski róg, który wygina się do tyłu. Ogień, który tworzy na nadgarstkach, jest teraz również dłuższy. Kiedy Blaziken Mega Ewoluuje w Mega Blazikena, jeszcze bardziej wzmacnia siłę swoich kopnięć, co zawsze jest dla niego powodem do dumy. Gdy wyzwala lawinę dzikich kopnięć, jego nogi mogą zacząć się palić od tarcia otaczającej atmosfery. Wraz ze wzrostem temperatury ciała Mega Blazikena, jego moc i prędkość nadal rosną. [1]

Mudkip to mały, ziemnowodny, czworonożny Pokémon. Ma niebieski korpus z jasnoniebieskim spodem. Ma dużą głowę z niebieską płetwą na górze i jasnoniebieską płetwą ogonową. Ma czarne, paciorkowate oczy i pomarańczowe skrzela w kształcie gwiazdy na policzkach. Używając płetwy na głowie, Mudkip jest w stanie wykryć zmiany w prądach powietrza i wody, a także zbiorników wodnych. Jego płetwa może również wskazywać w określonym kierunku, jak widać w anime. Mudkip jest w stanie przesuwać lub kruszyć głazy większe od siebie. Jego duża płetwa ogonowa wprawia go w ruch w wodzie z dużym przyspieszeniem.

Zgodnie z wpisem Przeglądarki w Pokémon Ranger, Mudkip jest bardzo potulnym Pokémonem. Mudkip jest częściej spotykany w obecności Trenera, chociaż można go znaleźć na bagnach i innych mokradłach. Na wolności śpi zakopując się w ziemi na skraju wody.

7

Palec Boga napisał/a:

Akurat wklejanie pokemonów nie wymaga wysiłku smile

o popatrz:

Combusken to dwunożny Pokémon podobny do kurczaka. Większość górnej części ciała Combuskena jest żółta, podczas gdy większość dolnej części ciała jest pomarańczowa. Pomarańczowy, spiczasty wzór zdobi środek talii na linii podziału dwóch kolorów. Ma pomarańczowe oczy i krótki, szeroki dziób. Na czubku głowy znajduje się grzebień z piórami z trzema pomarańczowymi punktami. Ten grzebień jest mniejszy u samicy Combuskena. Ogon jest krótki i spiczasty. Ma trzy ostre pazury na końcach długich ramion i łuskowate, szare nogi z dobrze rozwiniętymi udami pokrytymi kudłymi piórami. Dzięki treningowi Combusken, biegający przez swoje siedlisko na łące, jest w stanie wykonać serię kopnięć swoimi nogami. Podczas walki jest głośny i wydaje ostre okrzyki, które rozpraszają i onieśmielają przeciwnika.

Blaziken to dwunożny Pokémon podobny do kurczaka. Większość ciała Blazikena jest czerwona z akcentami beżu, żółci i szarości. Za głową ma beżowe, przypominające włosy pióra, które ciągną się w dół i otaczają klatkę piersiową i brzuch. Ma małą czerwoną buzię z grzebieniem w kształcie litery V na głowie. Niebieskie oczy Blazikena są półkoliste z żółtymi twardówkami, a usta przypominają haczykowaty dziób. Ma pozbawione piór, szare dłonie z trzema palcami i trzema szponiastymi palcami, które normalnie nie są widoczne ze względu na kudłate, żółte pióra na dole nóg. Samica ma krótszą maskę i włosy niż samiec.

Blaziken ma silne, muskularne nogi, które zapewniają mu dużą siłę dolnej części ciała. Ta dolna siła ciała pomaga w kopaniu i skakaniu. Nadgarstki Blazikena mają szare oznaczenia przypominające opaski, które mogą wytworzyć nad nimi kępkę ognia. Blaziken może również wywoływać płomienie z kostek. To pozwala mu zamaskować stopy lub pięści i wykorzystuje te umiejętności podczas uprawiania sztuk walki. W Generacji III Ognisty Kop był jego osobistym ruchem. Jego płomienie palą się intensywniej, gdy napotyka silniejszych przeciwników. Co kilka lat jego stare pióra wypalają się, a na swoje miejsce odrastają nowe, giętkie pióra. Chociaż Blaziken jest rzadko spotykany na wolności, wiadomo, że zamieszkuje łąki.

Jako Mega Blaziken traci żółte znaczenia i zyskuje czarne znaczenia na udach i klatce piersiowej. Jego przypominające włosy pióra przybierają kształt skrzydeł i są skierowane w górę, a część wokół klatki piersiowej jest szorstka na ramionach. Grzebień na jego głowie zmienia się w płaski róg, który wygina się do tyłu. Ogień, który tworzy na nadgarstkach, jest teraz również dłuższy. Kiedy Blaziken Mega Ewoluuje w Mega Blazikena, jeszcze bardziej wzmacnia siłę swoich kopnięć, co zawsze jest dla niego powodem do dumy. Gdy wyzwala lawinę dzikich kopnięć, jego nogi mogą zacząć się palić od tarcia otaczającej atmosfery. Wraz ze wzrostem temperatury ciała Mega Blazikena, jego moc i prędkość nadal rosną. [1]

Mudkip to mały, ziemnowodny, czworonożny Pokémon. Ma niebieski korpus z jasnoniebieskim spodem. Ma dużą głowę z niebieską płetwą na górze i jasnoniebieską płetwą ogonową. Ma czarne, paciorkowate oczy i pomarańczowe skrzela w kształcie gwiazdy na policzkach. Używając płetwy na głowie, Mudkip jest w stanie wykryć zmiany w prądach powietrza i wody, a także zbiorników wodnych. Jego płetwa może również wskazywać w określonym kierunku, jak widać w anime. Mudkip jest w stanie przesuwać lub kruszyć głazy większe od siebie. Jego duża płetwa ogonowa wprawia go w ruch w wodzie z dużym przyspieszeniem.

Zgodnie z wpisem Przeglądarki w Pokémon Ranger, Mudkip jest bardzo potulnym Pokémonem. Mudkip jest częściej spotykany w obecności Trenera, chociaż można go znaleźć na bagnach i innych mokradłach. Na wolności śpi zakopując się w ziemi na skraju wody.

Ahhh!
Przepraszam!!
Mudkup już był

więc w zamian będą dwa nowe:

Marshtomp to ziemnowodny dwunożny Pokémon. Jego ciało jest głównie jasnoniebieskie z jaśniejszym odcieniem niebieskiego na spodzie i pomarańczowym brzuchu. Głowa Marshtompa ma kanciastą czarną płetwę, pomarańczowe oczy i pomarańczowe skrzela na końcach obu policzków. Ma długie ramiona z trzema palcami. Jego łapy mają trzy małe palce i dwie czarne płetwy zamiast ogonów. Ten Pokémon ma cienki, lepki śluz otaczający jego ciało, dzięki czemu może żyć na lądzie. Jego ciało słabnie, gdy skóra wysycha, więc podczas odpływu bawi się w błocie na plażach, aby uzupełnić płyny. Jest w stanie poruszać się szybciej w błocie niż w wodzie. Dzięki mocnym nogom dobrze stoi w błocie, co pozwala mu przezwyciężyć walczących przeciwników. W Generacji III Grzęzawisko było jego osobistym ruchem. Marshtomp żyje na bagnach i innych mokradłach.

Swampert to podobny do płaza Pokémon z masywną sylwetką i czterema grubymi kończynami, z których dwie dłuższe z przodu służą jako ramiona, podczas gdy krótsze kończyny zapewniają wsparcie stworzeniu, jeśli zdecyduje się stać prosto. Swampert jest półdwunożny. Może stać na swoich trójpalczastych stopach w zgarbionej postawie i podnosić lub chwytać przedmioty rękoma, ale podczas poruszania się ma tendencję do biegania na wszystkich czterech kończynach. Ma pomarańczowe stożkowe skrzela, które wystają z okrągłych łat po obu stronach twarzy. Dwie duże, przypominające wachlarze, czarne płetwy rozciągają się od czubka pomarańczowych oczu do tyłu głowy. Podobnie, czarna płetwa ogonowa przypominająca wachlarz rozciąga się w górę od zadu. Swampert jest przeważnie kobaltowy z białym brzuchem, pomarańczowymi skrzelami i podobnie pomarańczową wyściółką na wszystkich czterech kończynach.

Swampert szczyci się siłą fizyczną, dzięki której z łatwością przeciąga głaz ważący ponad tonę, powala przeciwników i pływa szybciej niż skuter wodny. Ma bystry wzrok, dzięki czemu widzi w mętnej wodzie. Swampert ma również zdolność przewidywania burz, wyczuwając subtelne różnice w dźwiękach fal i wiatrów pływowych za pomocą swoich płetw. Kiedy zbliża się burza, Swampert gromadzi głazy, aby chronić swoje gniazdo. Swoje gniazda zakłada na pięknych plażach. Powodem, dla którego Swampert pokrywa się błotem, jest to, że chce, aby jego skóra była wilgotna. W Generacji III Grzęzawisko było jego osobistmy ruchem.

Jako Mega Swampert, ten Pokémon zyskuje znaczną masę. Jego górna część ciała i ramiona stają się bardziej umięśnione, wypukłe w porównaniu do przysadzistej dolnej części ciała. Pomarańczowa wyściółka na udach Swamperta znika, ale zyskuje dwie dodatkowe łaty pomarańczowej wyściółki na każdym nadgarstku i kolejną łatę na każdym ramieniu. Ta wyściółka i jej skrzela przybierają ciemniejszy, bardziej czerwony odcień pomarańczy, podczas gdy skrzela są teraz większe i bulwiaste, z włóknami wystającymi poza pysk. Czarne płetwy na głowie są grubsze i sięgają teraz poniżej ramion. Czarna płetwa ogonowa nadal ma kształt skierowanego do góry wachlarza, ale teraz tworzy krótki grzbiet, który rozciąga się aż do czoła tego Pokémona, otoczony z obu stron przez wyżej wymienione płetwy głowy. Pokryte błoną palce na "rękach" Mega Swamperta mają czarny kolor i mają lepiej zdefiniowane artykulacje. Według anime, Mega Swampert wypełnia organy na plecach powietrzem zanim zanurzy się pod wodę lub walczy; używa tego ciśnienia aby zwiększyć siłę swoich ciosów pięścią.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Wiecie,że poprzedniej nocy zasnęłam po 5 rano

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024