Uwielbiam dania z bobem :D - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Uwielbiam dania z bobem :D

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Alice1 (2025-07-04 03:05:56)

Temat: Uwielbiam dania z bobem :D

Takie duze zielone fasole , gdy rok temu bylam w Polsce ciezko to bylo kupic , tu gdzie jestem wlasnie latwo jest to dostepne i zamrozone bez skorek i zamrozone ze skorkami a nawet swieze takie zielone maselko , ktore rozpuszcza sie w ustach uwielbiam to kocham <3 napiszcie z czym to jadacie bo ja samo uwielbiam smile ale tez z roznymi kolorami papryk i np z pieprzem i kurkuma uwielbiam wink pozdrawiam Was smile Napiszcie jak robicie bob smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Uwielbiam dania z bobem :D

Musze znikac mam strasznie duzo pracy pozdrawiam

3

Bób to wspomnienie mojego dzieciństwa na wsi.
O takiej właśnie porze, wakacje na początku lipca.
Babcia gotowała prostą zupę z młodych buraczków z nacią.
Na kawałku jakiejś kości, woda, sól, do tego buraki, kawałki jeszcze kwaśnych jabłek papierówek, koperek,  wiejska śmietana.
I chyba tyle.
W metalowe, emaliowane miski nakładała nam wielką chochlę gotowanego osobno bobu, zalewała tym barszczem.
Jakież to było pyszne.
Resztę tego gotowanego bobu z dużego gara braliśmy sobie w woreczki po soli albo w plastikowe pudełeczka po maśle roślinnym i biegło się bawić do koleżanek.
W momencie gdy człowiek stawał się głodny była to nieoceniona przekąska. Nie było wtedy czipsów, chrupek, czekolada na kartki.

4

Alice1 napisał/a:

Takie duze zielone fasole , gdy rok temu bylam w Polsce ciezko to bylo kupic , tu gdzie jestem wlasnie latwo jest to dostepne i zamrozone bez skorek i zamrozone ze skorkami a nawet swieze takie zielone maselko , ktore rozpuszcza sie w ustach uwielbiam to kocham <3 napiszcie z czym to jadacie bo ja samo uwielbiam smile ale tez z roznymi kolorami papryk i np z pieprzem i kurkuma uwielbiam wink pozdrawiam Was smile Napiszcie jak robicie bob smile

Akceptuje każda wersję. Od surowej (sol, pieprz) po tuningowane (oliwa, czosnek, pietruszka itd)

5

Buongiorno, bambini big_smile
Ja Wam proponuje Fèves aux trois poivrons et sauce tomate légère ( kuchnia francuska poludniowo prowansalska ) do tego wino côtes de provence rosé
albo kuchnia hiszpanska ,, katalonska lub andaluzyjska ,, habas con pimientos i do tego wino niemieckie trocken
albo kuchnia wloska sycylia , kalabaria bob z warzywami i ziolami lub bardziej z mieta i pecorino to wloska wiejska kuchnia cucina contadina i do tego wloskie wino  vermentino lub riesling z alzacji smacznego i pozdrawiaam wink

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Uwielbiam dania z bobem :D

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024