Proszek czy kapsulki? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Proszek czy kapsulki?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Proszek czy kapsulki?

Witam czy do prania używacie proszku czy kapsulki? Pytam bo cały czas używałam proszku, nie wiem jak sprawdza się kapsulki.. Proszę o poradę.. Dziękuję

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Proszek czy kapsulki?
ewcia 80 napisał/a:

Witam czy do prania używacie proszku czy kapsulki? Pytam bo cały czas używałam proszku, nie wiem jak sprawdza się kapsulki.. Proszę o poradę.. Dziękuję

Najlepiej jak sama kapsułkę wypróbujesz, na pewno nie do krótkiego prania, ale np. pościel spokojnie możesz prać. Chodzi o to żeby ją wykorzystać, powinna być pełna pralka i długie pranie.

3

Ja akurat za kapsułkami nie przepadam, zdarza się, że zostaje nierozpuszczona powłoczka, czy ślady na ubraniach. Zdecydowanie wolę żel do prania smile

4 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2025-04-13 20:29:18)

Ja tradycyjnie używam proszku. Kapsulki jakoś mi nie dopierają, zwłaszcza gdy są jakieś plamy np. na ściereczkach do naczyń, a mam na tym punkcie "kota" i nienawidzę gdy gdzieś są niedoprane. Proszek jakoś lepiej sobie z tym radzi.

5

Istotka6 napisał/a:

Ja akurat za kapsułkami nie przepadam, zdarza się, że zostaje nierozpuszczona powłoczka, czy ślady na ubraniach. Zdecydowanie wolę żel do prania smile

Ja również niemal zupełnie przestawiłam się na koncentraty do prania i póki co nie zamierzam z nich rezygnować.

6

Istotka6 napisał/a:

to prawda, niekiedy zostawi slady na ubraniach, ale chyba nie Ariel, dla mnie najlepszy zapach.
teraz mam weißer riese i niezbyt jestem zadowolona.

7

Salomonka napisał/a:

Ja tradycyjnie używam proszku. Kapsulki jakoś mi nie dopierają, zwłaszcza gdy są jakieś plamy np. na ściereczkach do naczyń, a mam na tym punkcie "kota" i nienawidzę gdy gdzieś są niedoprane. Proszek jakoś lepiej sobie z tym radzi.

Ja zauważyłam, że odwrotnie, nigdy nie miałam problemu z kapsułkami, żeby się nie rozpuściły czy przykleiły, ale słyszałam o takich przypadkach, to  zależy od ich jakości, czyli producenta.

8

wieka napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Ja zauważyłam, że odwrotnie, nigdy nie miałam problemu z kapsułkami, żeby się nie rozpuściły czy przykleiły, ale słyszałam o takich przypadkach, to  zależy od ich jakości, czyli producenta.

Nie napisałam, że się nie rozpuszczają, tylko że nie dopierają plam, niezależnie od tego ile kosztują. Próbowałam już chyba wszystkich dostępnych na rynku i najlepiej dopiera proszek. Jeśli pojawiło się coś nowego lepszego na rynku, to pewnie nie znam, bo od dlugiego czasu zrezygnowałam z kapsułek i po prostu ich nie kupuję.

9 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-05-10 00:49:12)

Kwestia upodobań. Ja wolę kapsułki, proszek zawsze gdzies mi się rozsypie po drodze, płyn rozleje... choćbym nie wiem jak uważała, więc nie dla mnie to smile Kapsułkę wrzucam do pralki i finito.

Ja zawsze przed praniem spożyję troszkę proszku, wtedy się ciekawiej pierze. Kapsułek nie próbowałem, nie wiem jak smakują sad

11

Nie widzę specjalnej różnicy. Jak tylko skutecznie spełnia swoje zadanie, to mogę równie dobrze używać, zarówno jednego, jak i drugiego. Warto tylko uważać, żeby nie sypać za dużo proszku smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Proszek czy kapsulki?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024