Czy ktoś doradziłby, jak coś sprzedać online bez konta w banku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Czy ktoś doradziłby, jak coś sprzedać online bez konta w banku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez Domella (2025-05-15 20:43:44)

Temat: Czy ktoś doradziłby, jak coś sprzedać online bez konta w banku?

J.w. Nie mam konta w banku i nie planuję mieć, nie będę się tłumaczyć dlaczego, ale przy moich zarobkach to po prostu bez sensu. Problem polega na tym, że chciałabym pilnie coś sprzedać online - nie wiem gdzie, na OLX, Vinted, Allegro, ale w zasadzie mi wszystko jedno.

Problem jest taki, że nigdy nic nie sprzedawałam tą drogą i nie mam zielonego pojęcia, jak to zrobić. Pytałam znajomych, ale oni wszyscy mają konta i nie umieli pomóc. Wstawiłam ogłoszenie z zaznaczonym odbiorem osobistym - nikt się nie zgłosił.

Sytuacja wygląda tak, że jestem w posiadaniu 12 książek, których tematyka zupełnie mnie nie interesuje i, których czytać na pewno nie będę. Książki są nowe, dotykałam je może trzy razy, ale leżą i zabierają mi miejsce na półce na coś, co mogłoby być dla mnie interesujące. To nieudany prezent, który w sumie znalazł się u mnie przypadkiem, od osoby, która myślała, że interesuje mnie coś zupełnie innego, niż faktycznie.

Czy ktoś kiedyś sprzedawał online bez konta? Czy są jakieś inne opcje oprócz odbioru osobistego? Dodam, że samemu zawieźć ich do innego miasta czy nawet na drugi koniec własnego też nie dam rady z różnych powodów. Czy ktoś mógłby opisać mi krok po kroku, jak to zrobić? Jestem zdesperowana, żeby pozbyć się tych książek ale to drogie pozycje - jedna z nich kosztowała ponad 60 zł, inne rzędu 30 - 40. Chciałabym coś z nich mieć, bo to głupota oddawać takie drogie książki i to jeszcze nowe ot tak sobie...

Zobacz podobne tematy :
Odp: Czy ktoś doradziłby, jak coś sprzedać online bez konta w banku?

To chyba tylko na marketplace Facebook i to lokalnie

3 Ostatnio edytowany przez bbasia (2025-05-15 21:14:58)

Jest taka opcja "za pobraniem" na poczcie. To znaczy chyba jeszcze jest, dawno nie korzystałam. Z tym, że to zawsze była najdroższa z opcji przesyłek, więc nie wiem czy komuś będzie na tyle zależało żeby nie tylko iść na pocztę ale i płacić drożej za przesyłkę. Ni jeszcze jest zwykły przekaz pocztowy... ale tu już wątpię, czy ktokolwiek skorzysta.
Ewentualnie dogadać się z kimś, żeby pieniądze poszły na jego konto a odebrać w gotówce.
A jakie masz książki do sprzedania?

4

bbasia napisał/a:

Jest taka opcja "za pobraniem" na poczcie. To znaczy chyba jeszcze jest, dawno nie korzystałam. Z tym, że to zawsze była najdroższa z opcji przesyłek, więc nie wiem czy komuś będzie na tyle zależało żeby nie tylko iść na pocztę ale i płacić drożej za przesyłkę. Ni jeszcze jest zwykły przekaz pocztowy... ale tu już wątpię, czy ktokolwiek skorzysta.
Ewentualnie dogadać się z kimś, żeby pieniądze poszły na jego konto a odebrać w gotówce.
A jakie masz książki do sprzedania?

Naukowe o II Wojnie Światowej, jakieś opracowania z historii dla szkół i jakieś poświęcone historii mojego regionu. Osoba, która mi to dała, usłyszała, że lubię historię i pojechała... no ale akurat takie książki nie są zupełnie dla mnie.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Czy ktoś doradziłby, jak coś sprzedać online bez konta w banku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024