Witam kochane,
Mam problem otóz sama już nie wiem jaki proszek kupic. Zalezy mi na tanim a w miare dobrym proszku (nie jakims super najlepeszym, ale zeby sie rozpuszczal i w miare wypral rzeczy). Zastanawiałam sie ostatnio nad Rex-em z Biedronki ale mi go odradzono. Potem tez znalazalam takie proszki jak Pollena Enzymat 83 i Meteor. Czy ktos moze mi cos powiedziec o tych proszkach lub doradzic jakis inny?
Ja kupiłam ostatnio takie duże opakowanie proszku do kolorów, bo było na promocji w biedronce. Ogólnie to staram się korzystać z okazji, więc jeśli coś jest na promocji w rozsądnej cenie to często sięgam po takie produkty.
3 2012-04-22 16:07:22 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2012-04-22 16:10:57)
Ja używam tylko Rex jest to jeden chyba z Polskich proszków najlepszy . A dlaczego Ci ten proszek odradzono ? Ale zdcydowanie lubię żele do prania nie niszczą tak ubrań jak proszek. Mama moja używa z Kauflandu proszek Grand i chyba jest też dobry , bo jest zadowolona bo z drogerii Rossmann proszek demol nie sprawia egzaminu.
w lidlu ponoć jest jakiś dobry,koleżanka mi mówiła niestety nie pamiętam nazwy,ja używam różnych proszków,kupuje na promocjach zazwyczaj
Nie pamiętam jak nazywa się ten proszek ale z tego marketu jeden proszek wcale się nie rozpuszcza.
ja uzywam Vizir i do kolorow i do bialych i naprawde polecam:) co do innych to nie wiem, bo tak jak moja mama tak i ja jestem wierna vizirowi:)
Ja używam od lat proszek Bryza max 3 do białego i do koloru ale nie z biedronki pierze bardzo dobrze polecam.
Ja używam proszku z chemi niemieckiej marki waschkonig i naprawdę jest super jak i do białego jak i do koloru. Nie uczula, nie zabarwia ładnie pachnie a jest wydajny.
Jeśli tani to Lidlowy, jest niezły, ale nie oszukujmy się jest różnica między nim a np. Arielem
Ja używam proszku z chemi niemieckiej marki waschkonig i naprawdę jest super jak i do białego jak i do koloru. Nie uczula, nie zabarwia ładnie pachnie a jest wydajny.
To mnie zaciekawiło, bo lubię wynajdować "nieoczywiste", wartościowe produkty. Wyguglałam i okazało się, że ta marka ma dość szeroki katalog produktów piorących (nie sam proszek) i jest łatwo dostępna w Polsce za pośrednictwem różnych sklepów internetowych. Cenowo wygląda korzystnie, także z powodu wydajności. To może być naprawdę dobra alternatywa dla moich dotychczasowych proszków, jak to dobrze, że tu zajrzałam
"
"
Z Polskich , choc używam rzadko.. kupuje kapsulki
Polecam, bo zazwyczaj również używam chemię niemiecką , np. Persil , ale orginalny niemiecki.
Renatko, cytujesz wpis o Waschkonig, a następnie piszesz, że polecasz i wymieniasz też inną markę Czy w związku z tym używałaś również proszku Waschkonig? Jeśli tak, to czy coś mogłabyś o nim jeszcze napisać? Nie ukrywam, że wątek mnie zainteresował, zwłaszcza że powoli kończy mi się zapas dotychczasowego "zwykłego" proszku i być może warto byłoby się zastanowić nad zmianą, skoro ww. ma być taki dobry.
Nie przywiazuje się do jednej marki... testuje . Ogólnie polecam niemiecką chemię
Ja przeliczam sobie ile kosztuje mnie jedno pranie. Za każdym razem kupuję inny proszek i sprawdzam. Teraz kupiłam już 2 raz proszek z stoiska z chemią niemiecką dr coro. Cena za pranie wychodzi mi poniżej 40gr Pachnie ładnie, jakość dobra... Polecam też ten z szopem - ma długą niemiecką nazwę. Też fajnie wychodzi stosunej jakość/cena
Ja przesiadłam się z marketowych proszków na proszki dla hoteli i pensjonatów. Znajoma pracuje w pralnie jednego z większych 4* hoteli w trójmieście i poleciła mi proszki ADAKO. Cenowo wychodzi dość tanio za kilogram, a jakość jest naprawdę świetna. Ja dużo piorę, bo jest nas 6tka plus dwa psy, więc i tak musiałam co chwila kupować większe proszki, a tak zamawiam raz na dłuższy czas.