Myślę, że każdy wierzący Chrzescijanin zna Rodzial 1 Księgi Rodzaju czyli opis stworzenia świata. Jeżeli ktoś jest ciekawy to może sobie Biblie (w tym ten rozdział) przeczytać online. Dlatego postanowiłam nie wklejac tutaj tego rozdzialu, ponieważ jest on dostepny dla każdego.
Idąc za poradami św Hildegardy wybralam sobie swoją drogę życiowa do Boga i będę jej przestrzegac, a więc będę żyć według swojego ulubionego rozdzialu 1 Księgi Rodzaju.
Wbrew pozorom można się nauczyć i praktykować bardzo wiele rzeczy związanych z tym rozdziałem- to nie jest tylko nudny opis stworzenia świata i nic po za tym jak pewnie większość myśli. Ja w każdym wersie znajduje wieksza wiedzę, wartosc i rady jak praktykować.
Tutaj więc będę pisać jak praktykuje w życiu każdy werset Księgi Rodzaju 1. Kto ciekawy niech czyta.
A może napiszecie jaki jest wasz ulubiony rozdział Biblii i dlaczego?
1 2025-04-06 18:23:42 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-06 18:24:15)
2 2025-04-06 21:58:35 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-06 21:59:42)
Od jutra 7 kwietnia zaczynam żyć według mojego ulubionego rozdziału Pisma Świętego czyli Księgi Rodzaju 1. A teraz myślę jakie piękne pomysły mogła bym wyciągnąć z tego rozdziału póki co wymyslilam m in codzienną modlitwę do Pana Boga dziekczynna za dar życia i za piękny świat,ktory stworzył, dbanie o przyrodę, dbanie o zdrowie oraz wybieranie dobra zamiast zla. To takie przykladowe sa pomysly. Jeszcze duzo myślę nad nimi i nad cala reszta pomyslow.
Od jutra(7 kwietnia zaczynam).
Dzisiaj zaczęłam moje nowe życie z Księga Rodzaju 1-moim ulubionym rozdziałem Biblii.
A więc zaczynam od wersetu 1
"Na początku Bóg stworzył niebo i ziemię".
Jak mogę praktykowac w życiu ten werset?
Postanowilam zacząć od tego, że każdego dnia będę dziękować Bogu w modlitwie za dar życia dla siebie oraz dla swoich bliskich, ponieważ ten werset jest początkiem życia wszystkiego
Miałam zacząć od dzis ,ale z ważnych powodow przenosze dzien na jutro 8 kwietnia juz na 100%. Wszystko juz mam gotowe mnóstwo pomyslow jak praktykowac Ksiege Rodzaju 1 oraz nowy notes, gdzie bede je zapisywac. Czuje ,ze moje zycie od jutra bedzie piękne
Zycze ci tego ci tego u mnie będzie tylko co raz gorzej
Wiecie co ja odkrylam. Pamiętacie jak pisałam "ze gdyby wszyscy ludzie zyli by wedlug 10 Przykazan Bozych to by na ziemii bylo jak w Niebie"
Otoz Pan Bog dal nam te przykazania ,zebysmy mieli życie i świat takie jak On stworzyl na poczatku odkrylam to analizujac Ksiege Rodzaju 1 ,dlatego wiec postanowilam zyc wedlug 10 Przykazan Bożych, poniewaz wiem, ze tylko to przyniesie mi radość i szczęście nie tylko w Niebie,ale tez juz tu na ziemi,bo caly stan pierwotny stworzenia swiata opieral się na miłości i dobru Boga i to jest podstawa wszystkich Przykazan Bozych
A może napiszecie jaki jest wasz ulubiony rozdział Biblii i dlaczego?
Julio, to zupełnie dla mnie niezwykłe i fascynujące, ze przełożyłaś swoje Nowe Życie z wczoraj na dziś.
Ja mam ulubione księgi a nie rozdziały. Kiedyś to były księgi mądrościowe.
Obecnie to: "Pieśń nad pieśniami" i "Księga Daniela".
Julia life in UK napisał/a:A może napiszecie jaki jest wasz ulubiony rozdział Biblii i dlaczego?
Julio, to zupełnie dla mnie niezwykłe i fascynujące, ze przełożyłaś swoje Nowe Życie z wczoraj na dziś.
Ja mam ulubione księgi a nie rozdziały. Kiedyś to były księgi mądrościowe.
Obecnie to: "Pieśń nad pieśniami" i "Księga Daniela".
Ja ogolnie to kazdego dnia czytam Pismo Swiete dzis czytalam m in o tym jak zrobili weza miedzianego i Izraelici zostali uzdrowieni kto na niego spojrzal.