Moja nowa, piękna modlitwa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Moja nowa, piękna modlitwa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44 ]

1 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-02 13:31:28)

Temat: Moja nowa, piękna modlitwa

Nabożeństwo Trzech Zdrowaś Maryjo.
Oto modlitwa
Nabożeństwo Trzech „Zdrowaś Maryjo”
(rano i wieczorem)

Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za Potęgę udzieloną Najświętszej Maryi Pannie.
– Zdrowaś Maryjo …
Maryjo, moja dobra Matko, zachowaj mnie dziś (albo: tej nocy) od grzechu śmiertelnego.
Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za Mądrość udzieloną Najświętszej Maryi Pannie. 
– Zdrowaś Maryjo …
Maryjo, moja dobra Matko, zachowaj mnie dziś (albo: tej nocy) od grzechu śmiertelnego.
Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za Słodycz i Miłosierdzie udzielone Najświętszej Maryi Pannie.
– Zdrowaś Maryjo …
Maryjo, moja dobra Matko, zachowaj mnie dziś (albo: tej nocy) od grzechu śmiertelnego. Amen

Najświętsza Maryja objawiła te krótka, ale bardzo skuteczna modlitwe, bo pochodząca z Nieba od samej Trójcy Świętej Św Mechtyldzie i Św Gertrudzie i obiecała dwie największe łaski,które są też nazywane łaskami zbawienia tym ,którzy odmawiają te modlitwe
Pierwsza to.laska wytrwania w dobrym i pomoc w unikaniu grzechu śmiertelnego
Druga to łaską dobrej smierci-czyli smierci w lasce uswiecajacej, by przejść do życia wiecznego. Dobra śmierć to nie jest to samo co smierc bez bólu i cierpienia-w końcu wielu Świętych Meczennikow cierpiało ból przed smiercia-mieli oni jednak łaskę dobrej smierci, ponieważ umarli w stanie łaski uswiecajacej. Także ważne jest by nie mylić bolesnej smierci z brakiem łaski uswiecajacej, bo smierc w fizycznym cierpieniu wcale nie oznacza,że człowiek umiera bez łaski dobrej śmierci ,czyli bez łaski uswiecajacej
Oprócz tych dwóch konkretnych obietnic modlitwa ta jest niezwykle skuteczna w różnych innych intencjach. Możemy też modlić się bez wypowiadania konkretnych intencji Bóg w Trójcy Świętej zna nasze potrzeby nawet jeżeli ich nie wypowiemy. Modlitwa ta skupią się na Trójcy Świętej oraz na Matce Bożej, która jest po Trójcy Świętej najwyższa w hierarchii Nieba i otrzymała wielką moc od Boga wypraszania nam różnych lask i pomocy w potrzebie.
Modlitwa była praktykowana przez wielu świętych, zalecana przez papieży, którzy widzieli jej skuteczność.
Modlitwa ta choć krótka zajmuje kilka minut,a już napewno mniej niż 10 minut jest bardzo potężna i skuteczna. Odmawiać się ją powinno każdego dnia rano i wieczorem.
Ja te modlitwe postanowilam.odmawiac, ponieważ mój stan zdrowia czyli silne zmęczenie nie pozwala mi narazie na długie modlitwy np Różaniec czy Koronki, a dla mnie modlitwa jest bardzo ważna, często też lepiej  modlić się krótkimi modlitwami, ale sumiennie i regularnie  niz rzucac się  na głęboką wode z dlugimi modlitwami a pozniej wnich nie wytrwac ,bo np stan zdrowia itp nie pozwalaja, dlatego szukalam i znów znalazłam-Modlitwa Trzech Zdrowaś Maryjo zwana też nabozenstwem Trzech Zdrowaś Maryjo. Piękna modlitwa bardzo szybko ja polubilam. Wam też polecam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moja nowa, piękna modlitwa

W niecałe 2 miesiące ponad 20 wątków. smile

3

Ale ściemniasz Julcia.
Stan zdrowia nie pozwala Ci na długie modlitwy?
Ale klepać w klawiaturę to masz siłę.
Modlić można się na siedząco i na leżąco nawet jak się nie ma siły, jest się chorym.
Nie musisz na kolanach.

GloriaSoul napisał/a:

Ale ściemniasz Julcia.
Stan zdrowia nie pozwala Ci na długie modlitwy?
Ale klepać w klawiaturę to masz siłę.
Modlić można się na siedząco i na leżąco nawet jak się nie ma siły, jest się chorym.
Nie musisz na kolanach.

Można, ale ja się zle czuje modląc sie byle jak, juz wolę sie krocej pomodlić, a porządnie.  Po za tym przez moje zmęczenie brakuje mi dobrej koncetracji,a ta jest bardzo wazna np przy rozancu,poniewaz oprocz odmawiania zdrowasiek trzeba tez  skupic się na danych tajemnicach,ktore odmawiamy. Dlatego poki co nie moge.  Dla mnie modlitwa jest bardzo wazna i jak mam sie modlić dlugo i byle jak to wole krocej, ale porzadnie w koncu w modlitwie rozmawiam z Bogiem

Oprócz obietnicy dwoch najwiekszych łask potrzebnych do zbawienia modlitwa Trzech Zdrowaś Maryjo ma wiele innych skutecznych korzysci. Ja wymienie narazie tylko 10 z nich:
1. Regularne odmawianie tej modlitwy pogłębia relację z Matką Bożą
2. Modlitwa o ochronę przed grzechem śmiertelnym daje poczucie bezpieczeństwa duchowego, ponieważ prosi o Bożą pomoc w unikaniu niebezpieczeństw grzechu, co może prowadzić do wewnętrznej harmonii i pokoju.
3. Odmawianie tej modlitwy może być źródłem pocieszenia i duchowej siły w trudnych momentach
4. Regularne odmawianie tej modlitwy kształtuje nawyk codziennej modlitwy, co sprzyja wzrostowi życia duchowego i osobistej więzi z Bogiem.
5. Prośba o ochronę przed grzechem śmiertelnym pomaga w wytrwałości w walce z pokusami i negatywnymi wpływami, wspierając w dążeniu do świętości.
6. Modlitwa skierowana do Trójcy Świętej i Maryi może prowadzić do głębszego zrozumienia i refleksji nad tajemnicami wiary, co sprzyja duchowemu wzrostowi
7. Modlitwa może stanowić spokojny początek dnia lub przygotowanie do nocy, pomagając w rozpoczęciu lub zakończeniu dnia z myślą o Bożej obecności i opiece, co wpływa na pozytywny stan umysłu i serca.
8. Modlitwa pomaga w rozwijaniu głębszej miłości i oddania do Najświętszej Maryi Panny.
9. Modlitwa o zachowanie od grzechu śmiertelnego może pomóc w ochronie przed złymi wpływami zewnętrznymi, które mogą prowadzić do duchowego zagubienia.
10. Odmawianie tej modlitwy codziennie pozwala na wejście w stan wewnętrznego pokoju, który pomaga w radzeniu sobie ze stresem

I to tylko niektore z nich,a jest ich o wiele wiecej. Warto odmawiac te modlitwe.  Ja wiem teraz sama po sobie,ze nie kazdy jest w stanie odmawiac dlugich modlitw jak różaniec, koronki czy nowenny i to nie przez lenistwo tylko po prostu z roznych przyczyn np zły stan zdrowia,dużo obowiązków zawodowych,wazna podróż itd. Dlatego też ta modlitwa choc krótka, bo trwajaca mniej niz 10 minut czasu (nawet odmawiana bez pośpiechu, na spokojnie) jest wielka pomocą dla takich ludzi.
Modlitwe te odmawia się rano i wieczorem. Jest prosta i moga ja odmawiać nawet dzieci,które znaja Pozdrowienie Anielskie

6

Julka przestań spamować tymi zjebanymi modlitwami.

7 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-02 17:54:52)

UserNew napisał/a:

Julka przestań spamować tymi zjebanymi modlitwami.

To sa piekne modlitwy, wielu ludziom pomogly i tez niektorym tu moga sie przydac tym bardziej,ze siedzi tu tez pelno gosci  ktorzy sa wierzący. Nie macie obowiązku czytać moich postow. Spamowac? Chyba przesadzasz na stronie glownej widze 2 lub 3 moje tematy, a reszty tematow masz od wyboru do koloru. Mozesz sobie wybierać do woli

8

A temat z modlitwami który to już? 20?

UserNew napisał/a:

A temat z modlitwami który to już? 20?

Niewiem nie liczylam. Natomiast napewno nie spamuje, poniewaz na stronie głównej jest cale stado tematow, na ktore możesz wejsc i, które nie sa moje.

10 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-04-02 21:24:20)

Przed chwilą zrobiłam zrzut wątków znajdujących się w tym dziale. To tak w temacie rzekomego niespamowania:

http://puu.sh/Kr7lo/813f0f6d75.png

Poniżej mam reklamę, dwa wątki Tamiry i co najmniej drugie tyle co na zrzucie tematów założonych z konta New Me roll

W dziale "Emigracja i życie za granicą" wygląda to mniej więcej tak samo, przy czym tam mamy jeszcze tematy nijakiej JuliiUK33 wink

Priscilla napisał/a:

Przed chwilą zrobiłam zrzut wątków znajdujących się w tym dziale. To tak w temacie rzekomego niespamowania:

http://puu.sh/Kr7lo/813f0f6d75.png

Poniżej mam reklamę, dwa wątki Tamiry i co najmniej drugie tyle co na zrzucie tematów założonych z konta New Me roll

W dziale "Emigracja i życie za granicą" wygląda to mniej więcej tak samo, przy czym tam mamy jeszcze tematy nijakiej JuliiUK33 wink

Mnie chodzilo o strone glowna tematow.  To dzialu religia nikt wam nie kaze zagladac. A po glowne po to kazdy założył sobie konto ,zeby moc zakładac tematy.  To,ze niektorzy z was maja po dwa tematy na rok albo wcale ich nie maja to nie znaczy, ze inni tez tak będą robic. Jak bede chciala to zaloze jeszcze 20 tematow a wy nie musicie w nie wchodzic

12

Julia life in UK napisał/a:

musicie w nie wchodzic

Będę wchodził dobrowolnie wedle własnego humoru i widzimisię tongue big_smile

paslawek napisał/a:

musicie w nie wchodzic

Będę wchodził dobrowolnie wedle własnego humoru i widzimisię tongue big_smile

To wchodz big_smile

14 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-03 12:43:21)

Ja dzisiaj rano odmowilam modlitwe Trzech Zdrowas Maryjo i nigdy przy zadnej modlitwie nie czulam później tak dlugo tyle wewnętrznego spokoju nawet po różańcu tak nie mialam, dzisiaj ten stan trwał wyjątkowo dlugo, wogole czuje często jakby obecność Matki Bozej blisko mnie tak jakby ktoś był obecny blisko mnie i to mi daje taki spokój wewnętrzny
Wiecie każdy ma swoją modlitwe tak samo jak mieli ja swieci np św Faustyna miała Koronkę do Miłosierdzia Bożego, sw Lucja z Fatimy-Rozaniec Swiety,  św Getruda miala Tajemnice Szczęścia, św Teresa akty strzeliste itd każdy swiety mial swoją modlitwe,  czasem od razu ja znajdowali, a często Duch Święty ich prowadził przez różne inne modlitwy aż w końcu dotarli do swojej tej jedynej modlitwy, która duchowo do nich pasowala tak było że św Mechdylda, która się modliła roznymi modlitwami dopóki nie objawiła jej się Matka Boża i nie przekazała jej Modlitwy Trzech Zdrowaś Maryjo-od tamtego czasu św Mechdylda odmawiała te modlitwe do końca swojego życia. Wiecie mnie sie tez wydawało,że Koronka do Miłosierdzia Bożego jest moja modlitwa, bo bardzo ja lubilam i lubię nadal, ale później czułam duchowo  że powinnam ja zmienić na inną modlitwe więc zmieniłam na Rozaniec po kilku dniach poczułam, że to jednak nie to,więc sprobowalam Koronki do Ran Jezusa było wszystko ok,ale później Wiecie znów czułam, że jednak nie to-ze to nie jest moja duchową modlitwa. I w końcu ja znalazlam zaczęłam odmawiać Modlitwe Trzech Zdrowaś Maryjo i czuje duchowo,że to jest to. Sobie mysle, ze mam zupełnie tak jak miała św Mechdylda ona też probowala rozmych modlitw aż trafiła na właściwą która odmawiala cały czas. Każde te modlitwy: Rozaniec, koronki, akty strzeliste,tajemnicę szczescia itp wreszcie Trzech Zdrowaś Maryjo pochodzą z Nieba i każda z nich zawiera różne obietnice i łaski potrzebne dla danego człowieka i każdy człowiek będzie duchowo przywiązany do innej formy modlitwy-jedni ja znajdą od razu ,a inni będą szukać poprzez inne modlitwy.
Ja jestem na 100% przekonana,że Modlitwa Trzech Zdrowaś Maryjo jest moja życiowa duchowo modlitwa,ponieważ jeszcze nigdy nie czułam tak dużego spokoju i obecności Maryi, że jest blisko mnie. Tak czuję, że w końcu znalazłam swoją drogę modlitewna

A jeszcze dodam,że Maryja naprawde chroni przed grzechem smiertelnym to naprawde działa.

Codzienne odmawianie Trzech Zdrowaś Maryjo rano i wieczorem ku czci wielkich przywilejów Matki Bożej – Potęgi, Mądrości i Miłosierdzia – przynosi nam obfitość łask. To nabożeństwo nie tylko umożliwia nam wytrwanie w dobrym aż do końca naszego życia, w tym najważniejszą z łask, jaką jest dobra śmierć(czyli śmierć w stanie łaski uswiecajacej), ale także pomaga w utrzymaniu czystości, rozwijaniu cnót i uzyskaniu innych potrzebnych łask. To odmawianie Trzech Zdrowaś Maryjo przynosi liczne łaski nawrócenia, odzyskania zdrowia i wiele innych, które płyną z miłości Matki Bożej.
Kościół Święty obdarzył to codzienne nabożeństwo Trzech Zdrowaś Maryjo odpustami. Wierzący, którzy pobożnie odmawiają Trzy Zdrowaś Maryjo przed obrazem Najświętszej Maryi Panny, otrzymują odpust cząstkowy. Natomiast odpust zupełny przysługuje pod zwykłymi warunkami, jeżeli przez cały miesiąc regularnie odmawiamy Trzy Zdrowaś Maryjo.

Jest to modlitwa, która łączy uwielbienie Trójcy Świętej oraz modlitwę do Matki Bożej o wstawiennictwo do Trójcy Świętej
św. Gertruda śpiewała ze swymi Siostrami Zdrowaś Maryjo i równocześnie miała widzenie Trzech Osób Boskich, jak od każdej z Nich spłewał promień do Serca Maryi i usłyszała te słowa: „Po Potędze Ojca, Mądrości Syna i Miłości pełnej miłosierdzia Ducha Świętego, pierwsza jest Potęga, Mądrość i Miłosierdzie Maryi”.

Św. Gertruda poprzez to objawienie poznała, że to powtarza się zawsze, ilekroć dusza odmawia pobożnie Zdrowaś Maryjo. Nadto w duszy osoby modlącej się Pozdrowieniem Anielskim wzrastają skarby duchowe, jakimi Wcielenie Syna Bożego ubogaciło Maryję. Jakże muszą być miłe Trójcy Przenajświętszej i Matce Bożej te Trzy Zdrowaś Maryjo

17 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-03 15:44:53)

Ta prosta a wzniosła praktyka odmawiania Trzech Zdrowaś Maryjo była spełniana z pobożnością przez największych Świętych

A to jedno swiadectwo:
"...Pewnego dnia spędziwszy większą część czasu na polowaniu wraz ze swym przyjacielem, który był głównym sprawcą jego niecnego życia, zaskoczeni straszną burzą, schronili się do pobliskiej oberży. Towarzysz zmęczony rzucił się na łóżko i zasnął, toż samo uczynił i młody człowiek, odmówiwszy pierwej z większą bojaźnią i wstydem niż kiedykolwiek modlitwę zwyczajną do Najświętszej Panny.

Zaledwie zasnął, uczuł się przeniesionym przed straszny sąd Boga – Człowieka, Jezusa Chrystusa. Widział duszę przyjaciela swego już skazaną na wieczne potępienie. Nadszedł sąd i jego… ujrzał matkę swą, leżącą u stóp rozgniewanego Sędziego, błagającą o przebaczenie dla syna, którego tak po chrześcijańsku wychowywała. Widział, jak szatan rzuca na wagę jego grzechy, zbrodnie… i szala przechyla się ku przepaści. Na ten widok zasmuceni aniołowie okryli się skrzydłami, jęknęła biedna matka, a szatan tryumfował…

W tej chwili ukazała się Najświętsza Panna Maryja w koronie z dwunastu gwiazd, a pod Jej stopami widniał srebrzysty księżyc. Uklękła obok matki sądzonego, w błagalnej postawie położyła na szalę wagi próżną trzy „Zdrowaś Maryjo” odmawiane wiernie przez syna marnotrawnego, a potem wzniósłszy swe najczystsze oczy na Boskiego Sędziego, westchnęła… Szala ze „Zdrowaś Maryjo” natychmiast poszła w górę – ocalony…

W tym samym momencie huk piorunu obudził młodzieńca i – oczom jego przedstawił się straszny widok… Obok na ziemi ujrzał przyjaciela swego, zabitego piorunem we śnie, czarnego jak węgiel."

To tylko jedno z wielu świadectw

Musze to napisac moje pierwsze świadectwo, ale jestem szczęśliwa. Wiecie ostatnio w Anglii zaczęli się brać za ludzi zasilki i sprawdzają im konta bankowe itp. Ja im wszystko wyslalam, wyciągi z banku itp. Nie powiem trochę mnie to stresowalo, bo na facebooku czytalam "ze dużo ludzi traci zasilki". Dzisiaj się pomodliłam w intencji "pomyślnego przebiegu rozmowy telefonicznej z urzedem" odmawiajac modlitwę Trzech Zdrowaś Maryjo i co się okazalo jakoś dzisiaj byłam bardziej o to spokojniejsza
-zadzwonił bardzo miły facet, nie jakiś gbur co o wszystko jest podejrzliwy, zadał mi tylko dwa pytania dotyczące dwóch moich wydatkow o nic więcej nie pytał, tylko tam podstawy potwierdz swoje imię, swój adres,czy mam inne konta bankowe itp-takie tylko podstawy
-rozmowa miała trwać pół godziny,a trwała mniej niż 10 minut

Na koniec mi ten facet powiedzial"ze wysla mi wiadomość jakie jeszcze potrzebują dokumenty "
Wchodzę niedlugo pozniej na moje konto ,a tam"dziekujemy interwencja przebiegła pomyślnie. Nie nastąpi zadna zmiana w platnosci zasilkow"  no czyli nie stracę zasilkow, a dodatkowo już nic nie muszę im wysyłać żadnych więcej dokumentów.  Myslicie,że nagle ten facet się rozmyślił i stwierdził "ze jednak nie muszę im dostarczac więcej dokumentów ".

19

Mnie chodzilo o strone glowna tematow.  To dzialu religia nikt wam nie kaze zagladac. A po glowne po to kazdy założył sobie konto ,zeby moc zakładac tematy.  To,ze niektorzy z was maja po dwa tematy na rok albo wcale ich nie maja to nie znaczy, ze inni tez tak będą robic. Jak bede chciala to zaloze jeszcze 20 tematow a wy nie musicie w nie wchodzic

Nieważne o co Ci tym razem chodziło, bo to nie zmienia faktu, że spamujesz.

Priscilla napisał/a:

Nieważne o co Ci tym razem chodziło, bo to nie zmienia faktu, że spamujesz.

Spamujesz i trollujesz to teraz Ty próbując zmienić temat dyskusji.  W tym temacie piszemy o mojej pięknej modlitwie Trzech Zdrowaś Maryjo,a nie o czymś innym . Jak chcesz pisać o moim spamowaniu lub trolliwaniu to załóż sobie osobny temat,bo za chwilę się wywiąże dyskusja na 50 stron o moim spamowaniu

21 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-04-04 12:24:46)

Spamujesz i trollujesz to teraz Ty próbując zmienić temat dyskusji.  W tym temacie piszemy o mojej pięknej modlitwie Trzech Zdrowaś Maryjo,a nie o czymś innym . Jak chcesz pisać o moim spamowaniu lub trolliwaniu to załóż sobie osobny temat,bo za chwilę się wywiąże dyskusja na 50 stron o moim spamowaniu

Skoro Ty możesz, to ja także. Bo niby czym różni się Twoje spamowanie albo trollowanie od mojego?
Pomijam przy tym, że jest tu grono osób, notabene z Tobą na czele, które uważa, że takie zachowanie jest zupełnie w porządku, więc o co Ci teraz chodzi? Jakieś podwójne standardy, moralność Kalego? Jak Ty komuś to dobrze, ale jak ktoś Tobie to źle?

22 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-04 12:37:06)

Priscilla napisał/a:

Skoro Ty możesz, to ja także. Bo niby czym różni się Twoje spamowanie albo trollowanie od mojego?
Pomijam przy tym, że jest tu grono osób, notabene z Tobą na czele, które uważa, że takie zachowanie jest zupełnie w porządku, więc o co Ci teraz chodzi? Jakieś podwójne standardy, moralność Kalego? Jak Ty komuś to dobrze, ale jak ktoś Tobie to źle?

Napisze  Ci czym się to różni. 
Ja- zakładam swoje tematy i pod moimi tematami sobie pisze o moich modlitwach,wierze itp. Nie wchodzę np na tematy innych osób tutaj i nie pisze pod ich tematami np modlitw, nauk Kościoła itp

Ty oraz inni-wchodzicie na moje tematy i spamujecie próbojac  zmienić moje tematy
A to,że wy pod tematami innych osób zaczynacie o mnie pisać jest faktem ile razy tak było,że ktoś założył temat o czymś innym ,a dyskusja zeszła na moj temat ,tylko po to,że jak się tylko zacznę udzielac w dyskusji, gdzie widze,że jest ona na mój temat to zaraz będziecie twierdzic "ze rozwalam czyjś wątek "

Wchodzisz na wszystkie wątki i rozpierdalasz tatuaże swoimi teoriami o robakach w jajkach

Priscilla napisał/a:

Ja- zakładam swoje tematy i pod moimi tematami sobie pisze o moich modlitwach,wierze itp. Nie wchodzę np na tematy innych osób tutaj i nie pisze pod ich tematami np modlitw, nauk Kościoła itp

Ty oraz inni-wchodzicie na moje tematy i spamujecie próbojac  zmienić moje tematy
A to,że wy pod tematami innych osób zaczynacie o mnie pisać jest faktem ile razy tak było,że ktoś założył temat o czymś innym ,a dyskusja zeszła na mnie tylko po to,że jak się tylko zacznę udzielac w dyskusji, gdzie widze,że jest ona na mój temat to zaraz będziecie twierdzic "ze rozwalam czyjś wątek "

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Wchodzisz na wszystkie wątki i rozpierdalasz tatuaże swoimi teoriami o robakach w jajkach

Priscilla napisał/a:

A to,że wy pod tematami innych osób zaczynacie o mnie pisać jest faktem ile razy tak było,że ktoś założył temat o czymś innym ,a dyskusja zeszła na mnie tylko po to,że jak się tylko zacznę udzielac w dyskusji, gdzie widze,że jest ona na mój temat to zaraz będziecie twierdzic "ze rozwalam czyjś wątek "

Nie kłam ! Zresztą każdy widzi,że to nieprawda big_smile . Nigdy tak nie robię,żebym np weszła w cudzy temat i pisala o wierze itp. Do tego,że założyłam dużo swoich tematów to się przyznaje, ale napewno nie do tego,że rozwalam cudze tematy

25 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-04-04 13:22:31)

A to,że wy pod tematami innych osób zaczynacie o mnie pisać jest faktem ile razy tak było,że ktoś założył temat o czymś innym ,a dyskusja zeszła na moj temat ,tylko po to,że jak się tylko zacznę udzielac w dyskusji, gdzie widze,że jest ona na mój temat to zaraz będziecie twierdzic "ze rozwalam czyjś wątek "

Tyle tylko, że teraz nie o tym jest mowa, a o tym, że w dziesiątkach innych wątków radośnie rozwalasz dyskusję odciągając uwagę od problemu, dla którego wątek został założony. Wchodzisz wrzucając od czapy swoje trzy grosze albo przekomarzając się z innymi, którzy jak Ty uważają, że to jest zupełnie w porządku.

Kłamiesz także w innej kwestii, bo kolejność jest dokładnie odwrotna. To najpierw Ty włazisz z butami do czyjegoś wątku, a kiedy zwraca Ci się na to uwagę, wtedy z kolei zaczynasz robić z siebie ofiarę i tworzyć książkowy off top.

P.S.
Właśnie zauważyłam, że nawet dziś Tamira zwróciła uwagę na to, że rozwaliliście jej wątek.

26 Ostatnio edytowany przez paslawek (2025-04-04 13:40:37)

Napisze  Ci

Julka Julka
inna bądź
nie mów pacierza
ucz się kląć
zadowolisz swoje fanki
jak użyjesz
pierwszej czytanki
przestaniesz tworzyć nowe wątki
zrobisz wyjątki
fanki będą słodko spały
zaznają wielkiej chwały
że Ciebie stąd pognały
nie zadawaj pytań i się nie witaj
nic nie pisz i nie czytaj
będzie grzecznie i poprawnie
ale nudno i nie zabawnie
fanki będą mogły mądrze radzić
krytykować ,słodzić, czadzić
aż do woli
Julka ich już nie zaboli 
< paraboliczny sarkazm z odrobiną ironii >

paslawek napisał/a:

Napisze  Ci

Julka Julka
inna bądź
nie mów pacierza
ucz się kląć
zadowolisz swoje fanki
jak użyjesz
pierwszej czytanki
przestaniesz tworzyć nowe wątki
zrobisz wyjątki
fanki będą słodko spały
zaznają wielkiej chwały
że Ciebie stąd pognały
nie zadawaj pytań i się nie witaj
nic nie pisz i nie czytaj
będzie grzecznie i poprawnie
ale nudno i nie zabawnie
fanki będą mogły mądrze radzić
krytykować ,słodzić, czadzić
aż do woli
Julka ich już nie zaboli 
< paraboliczny sarkazm z odrobiną ironii >

Dokładnie wierszyk pasuje do całej sytuacji big_smile

28

Nie no, jasne, najlepiej udawać, że się nie rozumie. Typowe.

Dzisiaj czytalam Pismo Święte m in o tym jak chceli złapac Pana Jezusa,ale im się to nie udało, bo było Swieto Namiotów i Jezus też na nie przyszedl pod ukryciem,ale później Go poznali i chcieli Go złapac, ale im się nie udalo, bo Pan Jezus powiedział, że "godzina Jego jeszcze nie nadeszła"

30 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-16 11:25:23)

Kolejna wysłuchana prośba dziś miałam rano iść do urzędu pracy, ale moja corka rano źle się czuła.Poinfomowalam o tym.Najpierw dostałam wiadomość "ze nie zjawiłam się na wizycie". Failed to attend apoitment i moglam miec zredukowane zasilki. Odmowilam wcześniej 3 Zdrowaś Maryjo i nagle przyszła wiadomość "ze akceptują czemu mnie dziś nie bylo". Mało tego nie muszę też przychodzić na następną wizyte, tylko po prostu do mnie zadzwonią.  Ta modlitwa jest cudowna. Muszę ją zaczac odmawiać regularnie . Ja to mam szczęście big_smile

31 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK. (2025-04-21 13:03:05)

Stonka ziemniaczana (Leptinotarsa decemlineata) – chrząszcz z rodziny stonkowatych, kosmopolityczny gatunek zawleczony do Europy. Pospolity szkodnik upraw ziemniaków. Przedplecze ma barwę żółtą i charakterystyczny rysunek z czarnych plam. Pokrywy skrzydeł mają barwę kremową z 10 czarnymi paskami. Ciało tego owada jest owalne, o wypukłym wierzchu i płaskim spodzie. Czułki są średniej długości i masywne. Oczy o budowie złożonej znajdują się po bokach głowy.

32

Priscilla napisał/a:

Tyle tylko, że teraz nie o tym jest mowa, a o tym, że w dziesiątkach innych wątków radośnie rozwalasz dyskusję odciągając uwagę od problemu, dla którego wątek został założony. Wchodzisz wrzucając od czapy swoje trzy grosze albo przekomarzając się z innymi, którzy jak Ty uważają, że to jest zupełnie w porządku.

Kłamiesz także w innej kwestii, bo kolejność jest dokładnie odwrotna. To najpierw Ty włazisz z butami do czyjegoś wątku, a kiedy zwraca Ci się na to uwagę, wtedy z kolei zaczynasz robić z siebie ofiarę i tworzyć książkowy off top.

P.S.
Właśnie zauważyłam, że nawet dziś Tamira zwróciła uwagę na to, że rozwaliliście jej wątek.

Tak, bo piszę o trollach i moderacji. Ale paradoksalnie wątki zyskały na popularności i każdy może sobie przeczytać dlaczego forum upada.

33

Widzę, Julka, że obie Panie nadal dostają na Twój widok rozwolnienia big_smile.

Legat napisał/a:

W niecałe 2 miesiące ponad 20 wątków. smile

I będzie jeszcze więcej jeżeli podszyw będzie mi robic syf pod tematami . A ,że tyle tematów no i co z tego? Obowiązuje jakiś limit? Każdy po 3 tematy na rok czy co? To że niektórzy wcale nie zakładają tematów tylko odpisuja innym to nie znaczy, że zakładanie tematów jest tu nie na miejscu,dzięki nowym tematom to forum istnieje.

Ale jaki podszyw?

Julia life in UK. napisał/a:

Ale jaki podszyw?

Każdy może wejść podszywie na twoj profil zobaczyć datę rejestracji big_smile

37 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2025-04-23 00:11:42)

KoralinaJones napisał/a:

Na szczęście, co widać na załączonym obrazku, wszystko się w przyrodzie wyrównuje wink
Swoją drogą jeśli już, to nie nazwałabym tego rozwolnieniem, znam bardziej trafne określenie.

38

To że niektórzy wcale nie zakładają tematów tylko odpisuja innym to nie znaczy, że zakładanie tematów jest tu nie na miejscu,dzięki nowym tematom to forum istnieje.

Oooo.... to, to....

Dawno już pisałam o tym, że ktoś ci płaci, żeby to forum się kręciło, bo z normalnymi, ludzkimi problemami już tu prawie nikt nie pisze. Forum bez moderacji po prostu przestaje istnieć, a kasa musi się zgadzać więc takie "nakręcanie" jest jak najbardziej potrzebne.

Tylko ten kij ma aż dwa końce, Julka big_smile Niedługo zostaniesz tu tylko ty i twoje alter ego big_smile

39 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2025-04-23 11:03:11)

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Na szczęście, co widać na załączonym obrazku, wszystko się w przyrodzie wyrównuje wink
Swoją drogą jeśli już, to nie nazwałabym tego rozwolnieniem, znam bardziej trafne określenie.

Nudy. Tu się już nic nie dzieje. Jedynie jeszcze Julka produkuje swoje tematy inaczej nie miałybyście się gdzie wypowiadać big_smile.
A tylko czekacie żeby coś napisać w jakimś jej nowym temacie big_smile.

KoralinaJones napisał/a:
Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nudy. Tu się już nic nie dzieje. Jedynie jeszcze Julka produkuje swoje tematy inaczej nie miałybyście się gdzie wypowiadać big_smile.
A tylko czekacie żeby coś napisać w jakimś jej nowym temacie big_smile.

To prawda albo wywalaja moje stare tematy na wierzch.  Robią to celowo,żeby później pokazac, że strona główna jest zalana moimi tematami

41

Widzę, że z tych nudów same produkujecie teorie spiskowe big_smile

Nie, Julka, ja za Tobą nigdzie nie chodzę, po prostu większość aktywnych tematów jest Twoich i nawet jakby człowiek nie chciał, to na nie w końcu natrafi.

Priscilla napisał/a:

Widzę, że z tych nudów same produkujecie teorie spiskowe big_smile

Nie, Julka, ja za Tobą nigdzie nie chodzę, po prostu większość aktywnych tematów jest Twoich i nawet jakby człowiek nie chciał, to na nie w końcu natrafi.

O tak Ty akurat za mną chodzisz widze Cię w prawie każdym moim temacie  big_smile

43

Priscilla napisał/a:

O tak Ty akurat za mną chodzisz widze Cię w prawie każdym moim temacie  big_smile

Jak umiesz czytać ze zrozumieniem, to to zrób. Czy koniecznie musisz prowokować? Też z nudów jak sądzę.

44

KoralinaJones napisał/a:

Masz bogatą wyobraźnię. Udzielasz się na portalach literackich?

Posty [ 44 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Moja nowa, piękna modlitwa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024