Nabożeństwo Trzech Zdrowaś Maryjo.
Oto modlitwa
Nabożeństwo Trzech „Zdrowaś Maryjo”
(rano i wieczorem)
Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za Potęgę udzieloną Najświętszej Maryi Pannie.
– Zdrowaś Maryjo …
Maryjo, moja dobra Matko, zachowaj mnie dziś (albo: tej nocy) od grzechu śmiertelnego.
Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za Mądrość udzieloną Najświętszej Maryi Pannie.
– Zdrowaś Maryjo …
Maryjo, moja dobra Matko, zachowaj mnie dziś (albo: tej nocy) od grzechu śmiertelnego.
Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za Słodycz i Miłosierdzie udzielone Najświętszej Maryi Pannie.
– Zdrowaś Maryjo …
Maryjo, moja dobra Matko, zachowaj mnie dziś (albo: tej nocy) od grzechu śmiertelnego. Amen
Najświętsza Maryja objawiła te krótka, ale bardzo skuteczna modlitwe, bo pochodząca z Nieba od samej Trójcy Świętej Św Mechtyldzie i Św Gertrudzie i obiecała dwie największe łaski,które są też nazywane łaskami zbawienia tym ,którzy odmawiają te modlitwe
Pierwsza to.laska wytrwania w dobrym i pomoc w unikaniu grzechu śmiertelnego
Druga to łaską dobrej smierci-czyli smierci w lasce uswiecajacej, by przejść do życia wiecznego. Dobra śmierć to nie jest to samo co smierc bez bólu i cierpienia-w końcu wielu Świętych Meczennikow cierpiało ból przed smiercia-mieli oni jednak łaskę dobrej smierci, ponieważ umarli w stanie łaski uswiecajacej. Także ważne jest by nie mylić bolesnej smierci z brakiem łaski uswiecajacej, bo smierc w fizycznym cierpieniu wcale nie oznacza,że człowiek umiera bez łaski dobrej śmierci ,czyli bez łaski uswiecajacej
Oprócz tych dwóch konkretnych obietnic modlitwa ta jest niezwykle skuteczna w różnych innych intencjach. Możemy też modlić się bez wypowiadania konkretnych intencji Bóg w Trójcy Świętej zna nasze potrzeby nawet jeżeli ich nie wypowiemy. Modlitwa ta skupią się na Trójcy Świętej oraz na Matce Bożej, która jest po Trójcy Świętej najwyższa w hierarchii Nieba i otrzymała wielką moc od Boga wypraszania nam różnych lask i pomocy w potrzebie.
Modlitwa była praktykowana przez wielu świętych, zalecana przez papieży, którzy widzieli jej skuteczność.
Modlitwa ta choć krótka zajmuje kilka minut,a już napewno mniej niż 10 minut jest bardzo potężna i skuteczna. Odmawiać się ją powinno każdego dnia rano i wieczorem.
Ja te modlitwe postanowilam.odmawiac, ponieważ mój stan zdrowia czyli silne zmęczenie nie pozwala mi narazie na długie modlitwy np Różaniec czy Koronki, a dla mnie modlitwa jest bardzo ważna, często też lepiej modlić się krótkimi modlitwami, ale sumiennie i regularnie niz rzucac się na głęboką wode z dlugimi modlitwami a pozniej wnich nie wytrwac ,bo np stan zdrowia itp nie pozwalaja, dlatego szukalam i znów znalazłam-Modlitwa Trzech Zdrowaś Maryjo zwana też nabozenstwem Trzech Zdrowaś Maryjo. Piękna modlitwa bardzo szybko ja polubilam. Wam też polecam.