Czuję, ze pojde do Nieba - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Czuję, ze pojde do Nieba

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Czuję, ze pojde do Nieba

Max za kilka lat się tam wybieram,  bo wątpię, czy dozyje starosci przy moich obecnych dolegliwosciach. Zreszta ja nie chce dozyc starosci, bo to cierpienie jest duzo chorób przychodzi na stare lata-wole byc szczęśliwa w Niebie. Ja to czuje,ze moj czas się powoli konczy na tym ziemskim padole dlatego postanowilam od dziś byc dobra jak aniolek i przestrzegac 10 Przykazan Bozych  to pojde do Nieba

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czuję, ze pojde do Nieba

A co z testamentem? Jest już czy będzie dopiero?

3

Alessandro napisał/a:

A co z testamentem? Jest już czy będzie dopiero?

Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy.... wink
Alessandro, serca nie masz. Julka prawie żegna się z tym światem, o sprawach duchowych najwyższej wagi rozmyśla, a Ty o gwizdkach i ścierkach kuchennych. No jak możesz, jak możesz big_smile

Julka, nie tak szybko, jeszcze nie skończyłaś swojego ziemskiego zadania. Obiad trzeba jutro córce zrobić, pranie w łazience czeka a Ty już głową w chmurach.

Przykro mi, z powodu Twoich dolegliwości. Nie mam doświadczenia z tym co opisujesz, nie będę Cię leczyć przez internet, dlatego nie podejmuję tematu. Dobrze, że robisz badania.

4

Julia life in UK napisał/a:

Max za kilka lat się tam wybieram,  bo wątpię, czy dozyje starosci przy moich obecnych dolegliwosciach. Zreszta ja nie chce dozyc starosci, bo to cierpienie jest duzo chorób przychodzi na stare lata-wole byc szczęśliwa w Niebie. Ja to czuje,ze moj czas się powoli konczy na tym ziemskim padole dlatego postanowilam od dziś byc dobra jak aniolek i przestrzegac 10 Przykazan Bozych  to pojde do Nieba

Pycha - moj ulubiony grzech powiedzial diabeł

Bert44 napisał/a:

To ciezki grzech jest. Ja wiem,że pojde do Nieba

6

Jak już pójdziesz do Nieba to chociaż jakąś widokówkę przyślij big_smile

Wogole sobie mysle,ze zakonnica to wygląda tak trochę jak Muzulmanka co nie? W dodatku ma ciągle to samo ubranie max 2 różne rodzaje,no i ten welon taki na głowie co Muzulmanka tyle,że inaczej założony. Ciekawe jaki ja strój zakonnicy dostanę. Taki jeden mnie się podobał taka długa niebieska sukienka no i czarne nakrycie głowy do tego z białym dodatkiem to by mnie sie podobał taki strój wogole faktycznie jak Muzulmanka się będę czuć w takim stroju zakonnicy zauwazyliscie, że zakonnice w ubiorze przypominają Muzulmanki? Jejku ja się nie mogę doczekać aż pojde do zakonu, a później do Nieba

8

Wogole sobie mysle,ze zakonnica to wygląda tak trochę jak Muzulmanka co nie? W dodatku ma ciągle to samo ubranie max 2 różne rodzaje,no i ten welon taki na głowie co Muzulmanka tyle,że inaczej założony. Ciekawe jaki ja strój zakonnicy dostanę. Taki jeden mnie się podobał taka długa niebieska sukienka no i czarne nakrycie głowy do tego z białym dodatkiem to by mnie sie podobał taki strój wogole faktycznie jak Muzulmanka się będę czuć w takim stroju zakonnicy zauwazyliscie, że zakonnice w ubiorze przypominają Muzulmanki? Jejku ja się nie mogę doczekać aż pojde do zakonu, a później do Nieba

oj Julka juz powatpiewa tongue

9

Najpierw pójdziesz do czyśćca, o ile istnieje.
Nagrzeszyłaś w życiu tak wiele, że to by było niesprawiedliwe wobec innych ludzi abyś nie musiała za swoje grzechy pokutować.

GloriaSoul napisał/a:

Najpierw pójdziesz do czyśćca, o ile istnieje.
Nagrzeszyłaś w życiu tak wiele, że to by było niesprawiedliwe wobec innych ludzi abyś nie musiała za swoje grzechy pokutować.

A skąd wiesz ile ja nagrzeszylam? A co powiesz o dobrym lotrze? On byl 10 razy  gorszy ode mnie , kto wie może nawet kogos zabil jako zlodziej, bo wtedy przy napadaniu na ludzi  i okradaniu ich to bylo czeste. A w Rzymie śmierć na krzyżu to byla kara za najcięższe przewinienia,a nie za drobnostki i co taki lotr sobie troche pozalowal i Pan Jezus mu powiedzial "dzis bedziesz ze mna w Raju " czyli w Niebie. Gdybys znała katolicka nauke to dopoki człowiek żyje to ma zawsze szanse na zal za grzechy, postanowienie poprawy/poprawę tutaj na ziemi, poza tym zadoscuczynic tez mam szanse tutaj na ziemii i tez odpokutowac tutaj na ziemii,wiec nadal mam duza szanse ,ze po smierci pojde od razu do Nieba. Fizjologom.sie nawet nie snilo to ile bylo grzeszników,ktorzy albo poszli od razu do Nieba albo przez Czysciec do Nieba, a ile bylo dobrych ludzi,ktorzy w czasie cierpienia lub nieszczescia zbuntowali się Bogu, zaczęłi bluznic Bogu za nieszczescia i zostali potepieni. Niezbadane sa wyroki Boże

11

A skąd wiadomo, że ci, o których mówisz, że poszli do Nieba, naprawdę prostą drogą tam trafili bez żadnego Czyśćca?

12 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-03-12 18:46:02)

Alessandro napisał/a:

A skąd wiadomo, że ci, o których mówisz, że poszli do Nieba, naprawdę prostą drogą tam trafili bez żadnego Czyśćca?

Niewiadomo. Ponoc wielu swietych najpierw bylo w Czyśćcu,zanim poszli do Nieba.  Natomiast co do dobrego lotra to Pan Jezus powiedzial "DZISIAJ" a nie np za 50 lat, wiec wnioskuje,ze poszedl do Nieba od razu" . Zbawienie jest z laski, nie z uczynkow.  Dobre uczynki sa efektem zbawienia. Widocznie ten dobry lotr mial czas na zal doskonały,  niewiadomo ile czasu zalowal, ile się modlil, co czul w sercu-wszystko to sprawilo, ze Bog odpuscil mu grzechy i przyjal od razu do Nieba. Natomiast wiem,ze sa ludzie,ktorzy celowo grzesza powolujac się na dobrego lotra,ze skoro tylko trochę pozaluja przed smiercia to pojda do Nieba. No nie-w tym wypadku to jest grzech przeciwko Duchowi Swietemu grzeszyc zuchwale w nadziei miłosierdzia bożego. Dobry lotr byl inaczej potraktowany, poniewaz on nie mial takiego rozeznania w Chrzescijanstwie,jakie my mamy teraz

13 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-03-12 19:27:10)

Czytacie Pismo Swiete? Ja tak i zawsze akurat trafie na taki rozdział,ktory pasuje do mojej sytuacji zyciowej. Tez tak macie? Dzisiaj czytalam o tym jak Pan Bog chcial zniszczyc Niniwe, ale nie zrobil tego, ponieważ mieszkancy miasta się nawrocili. Tak Pan Bóg okazał im miłosierdzie. Ja tez się nawrocilam. A lekcja tej historii jest taka,ze Pan Bóg okazuje milosiedzie tym,ktorzy się  nawracają

14 Ostatnio edytowany przez Motocyklistka (2025-03-18 15:45:44)

Bert44 napisał/a:

za każdym razem, gdy z taką pewnością piszesz o pójściu do nieba popełniasz grzech pychy.

"W Kościele katolickim pycha (łac. superbia) należy do siedmiu grzechów głównych. Nadmierna wiara w siebie, swoje możliwości, stanowi obrazę Boga i jego łaski."

Motocyklistka napisał/a:
Bert44 napisał/a:

za każdym razem, gdy z taką pewnością piszesz o pójściu do nieba popełniasz grzech pychy.

"W Kościele katolickim pycha (łac. superbia) należy do siedmiu grzechów głównych. Nadmierna wiara w siebie, swoje możliwości, stanowi obrazę Boga i jego łaski."

Pewnosc Nieba czyli zbawienia jest nawet biblijna.  To nie to samo co grzech pychy. Pycha to wynoszenie się nad innych.  Nawet swiety Pawel pisal ,co czeka go po śmierci.

16

Alessandro napisał/a:

O, ja też chcę big_smile.

KoralinaJones napisał/a:
Alessandro napisał/a:

O, ja też chcę big_smile.

Przysle wam big_smile

.

19 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-04 10:01:48)

Chcialam wam przypomniec,że modlitwa jest bardzo ważna w życiu-nawet jeżeli to są podstawowe modlitwy to zawsze mają wielką wartość u Boga jeżeli są wypowiadane z wiara i miłością.
Pamiętajcie o aktach strzelistych tych podstawowych oraz do modlitwy do Najświętszej Maryi Panny, bo modlitwa,która chwali Boga(który jest Jeden w Trójcy Swietej),a więc chwaląc Boga automatycznie też chwalimy Trójcę Świętą połączona z modlitwa do Maryi jest bardzo potężna modlitwa. Dlatego też m in modlitwa Trzech Zdrowaś Maryjo zawiera w sobie tę dwa połączenia- Trójcy Świętej i Matki Bozej, niektore inne modlitwy tez. Proste modlitwy są najlepsze

Jakie są korzysci łączenia modlitwy do Boga(czyli też Trójcy Świętej) z Pozdrowieniem Anielskim
*może to być jakakolwiek modlitwa np Trzy Zdrowaś Maryjo lub 4 Akty Strzeliste plus Zdrowaś Maryjo lub inna podobna 

Po pierwsze(1) jest to pogłębienie więzi z Bogiem. Przez regularne odmawianie tego rodzaju modlitwy nasza więź duchowa z Bogiem wzmacnia się z dnia na dzień

Oto przykład takiej modlitwy
Akt wiary
Wierzę w Ciebie, Boże żywy,
W Trójcy jedyny, prawdziwy.
Wierzę, coś objawił Boże,
Twe słowo mylić nie może.
Akt nadziei
Ufam Tobie, boś Ty wierny,
Wszechmocny i miłosierny.
Dasz mi grzechów odpuszczenie,
Łaskę i wieczne zbawienie.
Akt miłości
Boże, choć Cię nie pojmuję,
Jednak nad wszystko miłuję.
Nad wszystko, co jest stworzone,
Boś Ty dobro nieskończone!
Akt żalu
Ach, żałuję za me złości,
Jedynie dla Twej miłości.
Bądź miłościw mnie grzesznemu,
Do poprawy dążącemu.

Zdrowaś Maryjo, łaski pełna, Pan z Tobą, błogosławionaś Ty między niewiastami, i błogosławiony owoc żywota Twojego, Jezus. Święta Maryjo, Matko Boża, módl się za nami grzesznymi teraz i w godzinę śmierci naszej. Amen.

Czyli połączenie modlitwy do Boga(akty strzeliste, gdzie w wierze wymienia się  tez Trojce Święta)z Pozrowieniem Anielskim

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Czuję, ze pojde do Nieba

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024