1.Czy Bóg nadal da nam to czego potrzebujemy i to co dla nas i dla bliskich najlepsze bez wypowiedzenia intencji w Koronce do Miłosierdzia Bożego ?
•Bóg nadal daje nam to, czego potrzebujemy, i to, co jest najlepsze dla nas oraz naszych bliskich, nawet jeśli nie wypowiemy konkretnych intencji podczas odmawiania Koronki do Miłosierdzia Bożego. Modlitwa ta, nawet bez wskazywania szczególnych próśb, jest formą zawierzenia Bożemu Miłosierdziu i ufności, że Bóg zna nasze potrzeby. Bóg doskonale rozumie, co jest dla nas najlepsze, nawet jeśli nie jesteśmy w stanie wyrazić tego słowami
2. Czy jeżeli nie ofiaruję Koronki do Miłosierdzia Bożego za,dusze w Czyscu to czy nadal koronka pomoże tym duszom?
•Koronka do Miłosierdzia Bożego może nadal pomóc duszom w Czyśćcu, nawet jeśli nie ofiarujesz jej bezpośrednio za nie. Modlitwa ta jest potężnym aktem miłosierdzia, który wzywa Boże miłosierdzie i łaskę, a Bóg, w swojej nieskończonej dobroci, może wykorzystać tę modlitwę na korzyść dusz w Czyśćcu, nawet jeśli nie określimy tego w naszej intencji.
Także jak ktoś chce odmawiać Koronkę do Miłosierdzia Bożego to może zarówno z intencjami konkretnymi jak i bez intencji odmawiać koronke-obie formy są prawidlowe i skuteczne.
Ja na początku odmawiałam z intencjami, ale z czasem tak zaufałam Bogu,że teraz odmawiam koronke bez żadnych konkretnych intencji. Po prostu wierze, ze Pan Bóg da mi, mojej córce, rodzinie,znajomym itp wszystko co dla nas najlepsze. Też lubię jak każdego dnia dzieją się dla mnie i dla innych fajne rzeczy wtedy sobie myślę-że to są niespodzianki od Pana Boga.
"Świadectwa osób, które odmawiają Koronkę do Miłosierdzia Bożego bez określonych intencji, mogą być różne. Niektóre osoby, mimo że nie mają konkretnego celu w danej chwili, odmawiają tę modlitwę jako wyraz zaufania Bożemu Miłosierdziu, wierząc, że Bóg najlepiej wie, co jest im potrzebne. Takie podejście może wiązać się z głębszym oddaniem, uznaniem, że Boża wola jest najdoskonalsza i ma do czynienia z rzeczywistościami, które nie zawsze są do końca zrozumiałe."
1. Świadectwo Piotra
„Poczułem, że Koronka do Miłosierdzia Bożego ma moc oczyszczania mojego serca, nawet jeśli nie modlę się w konkretnej intencji. Czasami odmawiam ją po prostu, aby poczuć obecność Boga w moim życiu. Przez to zaczynam dostrzegać Jego działanie w różnych sytuacjach, które wydają się przypadkowe. Modlitwa ta daje mi poczucie, że nie jestem sam w swoich zmaganiach.”
2. Świadectwo Ewy
„Odmawiając Koronkę do Miłosierdzia Bożego bez wyznaczonej intencji, poczułam, że Bóg otworzył moje serce na innych ludzi. Choć nie prosiłam o nic szczególnego, zaczęłam odczuwać większą empatię i gotowość do pomocy innym. Modlitwa ta sprawia, że czuję się bardziej połączona z Bożym Miłosierdziem i bardziej świadoma potrzeb innych.”
3. Świadectwo Karola
„Czasami odmawiam Koronkę po prostu dlatego, że wiem, że w danym dniu potrzebuję wsparcia, ale nie potrafię sprecyzować, w czym dokładnie. I chociaż nie mam konkretnej intencji, czuję, że modlitwa działa. Jestem w stanie zaakceptować to, co przynosi mi życie, z większym spokojem. Koronka daje mi siłę, by stawić czoła wyzwaniom, których nie mogę przewidzieć.”
4. Świadectwo Michała
„Zdecydowałem się odmawiać Koronkę codziennie, ale bez konkretnych intencji, bo poczułem, że potrzebuję zbliżyć się do Boga. W pewnym momencie zauważyłem, że zmienia się moje podejście do codziennych problemów. Choć nie modlę się o konkretne rozwiązania, zaczynam je dostrzegać w najmniejszych rzeczach, jakby modlitwa otworzyła mi oczy na Boże działanie.”
5. Świadectwo Doroty
„Na początku modliłam się Koronką do Miłosierdzia Bożego z bardzo konkretnymi intencjami, ale po pewnym czasie zaczęłam odmawiać ją bez żadnych oczekiwań. I właśnie wtedy doświadczyłam czegoś niezwykłego – w sercu poczułam ogromny pokój. Zrozumiałam, że modlitwa to nie tylko proszenie o coś, ale także moment zawierzenia. Czułam, że Bóg działa we mnie i wokół mnie w sposób, którego nie mogłam przewidzieć.”
6. Świadectwo Elżbiety
„Odmawiam Koronkę bez określonej intencji, ponieważ w ten sposób chcę oddać Bogu wszystko, co mam. Czasami nie wiem, czego potrzebuję, ale wiem, że On zna moje serce. Ta modlitwa daje mi poczucie, że wszystko, co przeżywam, jest w rękach Boga. Dzięki niej czuję się bardziej spokojna i gotowa na to, co nadejdzie.”
7. Świadectwo Katarzyny
„Zawsze myślałam, że Koronkę trzeba odmawiać w określonej intencji. Jednak pewnego dnia poczułam, że powinnam po prostu się modlić, nie oczekując niczego w zamian. Od tej pory modlę się w ten sposób codziennie i zauważyłam, że mam w sobie więcej pokoju i cierpliwości w trudnych chwilach. Choć nie proszę o konkretne rzeczy, czuję, że Bóg naprawdę mnie prowadzi i obdarza swoją łaską.”
8. Świadectwo Alicji
„Odmawiam Koronkę codziennie, ale bez szczególnej intencji. I to było dla mnie ogromnym odkryciem – modlitwa ta daje mi poczucie, że wszystko w moim życiu jest pod opieką Bożego Miłosierdzia. Zauważyłam, że zaczynam bardziej doceniać małe rzeczy i nie martwię się o to, czego nie mogę kontrolować. Zamiast prosić o coś konkretnego, po prostu ufam Bogu.”
9. Świadectwo Zofii
„Koronka do Miłosierdzia Bożego stała się częścią mojej codziennej rutyny. Na początku odmawiałam ją w intencji osób, które znałam, ale z czasem zaczęłam modlić się bez określonej intencji. Wtedy zaczęłam odczuwać, że moja modlitwa nie musi dotyczyć konkretnego celu – wystarczy, że po prostu jestem przed Bogiem. Czułam, jak moje serce się otwiera, a Bóg obdarza mnie pokojem.”
10. Świadectwo Małgorzaty
„Odmawiam Koronkę bez konkretnej intencji, bo poczułam, że Bóg wie, czego potrzebuję, nawet jeśli ja tego nie potrafię określić. Modlitwa ta pomogła mi zrozumieć, że nie muszę mieć odpowiedzi na wszystkie pytania. Wystarczy, że ufam Bogu, a On prowadzi mnie przez życie.”
11. Świadectwo Tomasza
„Odmawiam Koronkę bez żadnej specjalnej intencji, po prostu czując, że modlitwa ta ma moc przynoszenia pokoju. Na początku nie potrafiłem zrozumieć, dlaczego nie proszę o nic konkretnego, ale z czasem zauważyłem, że dzięki tej modlitwie zbliżam się do Boga. Moje serce staje się pełne pokoju, a trudności, które napotykam, stają się łatwiejsze do zniesienia.”
12.Świadectwo Barbary
„Zaczęłam odmawiać Koronkę codziennie, ale bez określonej intencji. Modlitwa ta stała się dla mnie czasem, w którym mogę po prostu być z Bogiem. Zauważyłam, że mimo braku konkretnych próśb, zaczynam dostrzegać więcej Bożych znaków w swoim życiu – drobnych, ale pełnych miłości.”
13. Świadectwo Pawła
„Na początku modliłem się w intencjach rodzinnych i zdrowotnych, ale z czasem zacząłem odmawiać Koronkę bez konkretnej prośby. Ku mojemu zaskoczeniu, to właśnie wtedy zaczęły dziać się rzeczy, które były dla mnie odpowiedzią. Modlitwa ta dała mi wewnętrzny spokój i ufność, że Bóg zna moje serce.”
14. Świadectwo Urszuli
„Odmawiam Koronkę codziennie, ale nie mam sprecyzowanych intencji. Po jakimś czasie zauważyłam, że modlitwa ta pomaga mi przezwyciężyć lęki i wątpliwości. Czasami nie wiem, czego dokładnie potrzebuję, ale po modlitwie czuję się spokojniejsza i bardziej zrównoważona.”
15.Świadectwo Renaty
„Koronka stała się dla mnie przestrzenią, gdzie mogę po prostu być z Bogiem. Nie modlę się w żadnej szczególnej intencji, ale zauważyłam, że Bóg przez tę modlitwę prowadzi mnie przez moje życie. Czułam się bezradna, ale teraz mam wrażenie, że z każdym dniem odkrywam więcej Jego miłosierdzia.”
16. Świadectwo Gabriel z Hiszpanii
„Na początku modliłem się Koronką bez żadnej szczególnej intencji, po prostu pragnąc być bliżej Boga. Od lat miałem problemy ze zdrowiem psychicznym – lęki i stany depresyjne, które nie mijały mimo terapii. Po kilku tygodniach codziennej modlitwy Koronką, zacząłem zauważać poprawę. Moje lęki zaczęły zanikać, a moje serce wypełniał pokój. Bóg uzdrowił mnie z czegoś, o czym nie modliłem się bezpośrednio, ale dał mi łaskę uzdrowienia.”
17. Świadectwo Anna z Irlandii
„Odmawiałam Koronkę każdego dnia bez konkretnej intencji. Czułam potrzebę oddania moich problemów Bogu, nie wiedząc do końca, czego dokładnie potrzebuję. Miałam przewlekłą chorobę skórną, której leczenie nie przynosiło rezultatów. Po kilku tygodniach odmawiania Koronki zaczęłam zauważać, że moja skóra zaczyna się goić. Zaskoczyło mnie to, ponieważ nie prosiłam bezpośrednio o uzdrowienie, ale Bóg dał mi łaskę w odpowiedzi na moją modlitwę.”
18. Świadectwo Michaela z Australii
„Modliłem się Koronką do Miłosierdzia Bożego codziennie, ale nie miałem żadnej określonej intencji. Czułem, że Bóg zna moje serce i wie, co jest dla mnie najlepsze. Od lat zmagałem się z chroniczną chorobą płuc, która ograniczała moje życie. Z czasem zacząłem odczuwać poprawę. Moje oddychanie stało się łatwiejsze, a moje ogólne zdrowie zaczęło się poprawiać. To było prawdziwe uzdrowienie – bez konkretnej prośby, ale z Bożym Miłosierdziem, które dało mi nowe życie.”
19. Świadectwo Laura z Kanady
„Na początku modliłam się Koronką bez intencji. Miałam problemy zdrowotne, które utrudniały mi codzienne życie. Choć nie modliłam się o uzdrowienie, po kilku tygodniach odmawiania Koronki zauważyłam, że moje problemy z kręgosłupem zaczęły ustępować. Czułam się coraz lepiej, a ból, który był obecny przez lata, powoli znikał. Bóg odpowiedział na moją modlitwę w sposób, którego się nie spodziewałam.”
20. Świadectwo Sofii z Brazylii
„Odmawiałam Koronkę każdego dnia, ale nie miałam żadnej konkretnej intencji. W przeszłości cierpiałam na problemy ze stawami, które były bardzo bolesne. Zauważyłam, że z dnia na dzień ból zaczął ustępować. Po kilku tygodniach, moje zdrowie poprawiło się na tyle, że mogłam znów normalnie funkcjonować. Byłam zaskoczona, że nie modliłam się o uzdrowienie, ale Bóg mnie uzdrowił, pokazując mi swoje Miłosierdzie.”
21. Świadectwo Sarah z Wielkiej Brytanii
„Zaczęłam odmawiać Koronkę do Miłosierdzia Bożego codziennie, ale nie wiedziałam, o co konkretnie prosić. Miałam problemy z układem pokarmowym, które nie mijały mimo wielu prób leczenia. Po kilku tygodniach modlitwy poczułam wyraźną poprawę. Zaskoczyło mnie to, ponieważ nie prosiłam bezpośrednio o uzdrowienie, ale Bóg działał w moim życiu i uzdrowił mnie w sposób, który był dla mnie nieoczekiwany.”
22. Świadectwo Roberto z Włoch
„Codziennie odmawiałem Koronkę do Miłosierdzia Bożego, ale nie prosiłem o nic konkretnego. Pewnego dnia, gdy wracałem z pracy, miałem wypadek samochodowy. Mimo że samochód został poważnie uszkodzony, ja nie doznałem żadnych poważniejszych obrażeń. Po tym wydarzeniu poczułem ogromną wdzięczność i przekonanie, że Boża Ochrona była ze mną. Wiem, że modlitwa, choć nie miała konkretnej intencji, dała mi Bożą ochronę w tej trudnej chwili.”
23. Świadectwo Luis z Hiszpanii
„Odmawiałem Koronkę codziennie, choć nie miałem intencji ochrony. Kiedy pewnego dnia w pracy doszło do poważnego wypadku, byłem w pobliżu, ale nie ucierpiałem. Wypadek miał miejsce w miejscu, które wydawało się najbardziej niebezpieczne, jednak w moim przypadku wszystko odbyło się bez uszczerbku na zdrowiu. Byłem przekonany, że modlitwa ta, choć nie skierowana bezpośrednio o ochronę, była przyczyną tego, że Bóg mnie ochronił. Dziękuję Mu za Jego Miłosierdzie.”
24. Świadectwo Maria z Argentyny
„Nie odmawiałam Koronki w żadnej specjalnej intencji, ale pewnego dnia, po kilku tygodniach modlitwy, moja rodzina i ja zostaliśmy zaatakowani przez włamywaczy. Zaskakujące było to, że mimo poważnej sytuacji, nic nam się nie stało, a złodzieje nie byli w stanie nam wyrządzić żadnej szkody. Byłam przekonana, że to dzięki Bożej Ochronie, która przyszła do nas przez modlitwę Koronką, udało się uniknąć tragedii.”
25. Świadectwo Carmen z Meksyku
„Modliłam się Koronką codziennie, ale nie prosiłam o nic konkretnego. Pewnego dnia mój mąż miał poważny wypadek samochodowy. W samochodzie, który został doszczętnie zniszczony, mąż wyszedł bez żadnych obrażeń. Kiedy usłyszeliśmy o tym, natychmiast połączyłam tę sytuację z moją codzienną modlitwą. Byłam przekonana, że Bóg dał mu ochronę przez modlitwę, nawet jeśli nie prosiłam o to bezpośrednio.”
"26. Świadectwo Paolo z Brazylii
„Modliłem się Koronką bez wyznaczonej intencji ochrony, ale podczas podróży w trudnych warunkach, w trakcie silnej burzy, moja ciężarówka wpadła w poślizg. Zatrzymałem się tuż przed skarpą, ale nie doznałem żadnych obrażeń. Choć nie modliłem się w intencji ochrony, poczułem, że to Bóg czuwał nad mną w tej niebezpiecznej chwili.”
27. Świadectwo Marii z Niemiec
„Zaczęłam codziennie odmawiać Koronkę do Miłosierdzia Bożego, ale nie miałam konkretnej intencji. Po pewnym czasie zauważyłam, że moje serce staje się spokojniejsze, a myśli bardziej uporządkowane. Byłam w trudnej sytuacji życiowej, pełnej niepewności i stresu, ale modlitwa ta dała mi poczucie, że Bóg jest ze mną. Chociaż nie modliłam się o nic konkretnego, poczułam ogromną zmianę w moim życiu duchowym. Był to dar Bożego pokoju, który przyszedł do mnie poprzez tę modlitwę.”
28. Świadectwo Sophie z Francji
„Odmawiałam Koronkę codziennie, ale nie miałam sprecyzowanej intencji. Zauważyłam, że moje życie duchowe zaczęło się pogłębiać, a serce napełniało się większą wiarą. Czułam, jak Bóg przekształca moje codzienne problemy w coś, co mogę znieść z większym spokojem. Chociaż nie prosiłam o nic konkretnego, modlitwa ta przyniosła mi pokój, który wcześniej był mi obcy.”
29. Świadectwo Lisy z Australii
„Zaczęłam odmawiać Koronkę do Miłosierdzia Bożego, nie mając wyraźnej intencji, ale po kilku tygodniach zauważyłam, że moje życie stało się bardziej uporządkowane. Stres, który kiedyś dominował w moim życiu, zaczął ustępować, a ja poczułam większą bliskość z Bogiem. To była niesamowita zmiana, której nie mogłam wytłumaczyć, ale byłam pewna, że to dzięki modlitwie, która nie miała żadnej określonej prośby.”
30. Świadectwo Tomasza z Brazylii
„Zaczynałem odmawiać Koronkę, nie mając konkretnej intencji. Po pewnym czasie zauważyłem, że moje życie stało się spokojniejsze i pełniejsze. Kiedyś byłem osobą nerwową, ale ta modlitwa wprowadziła we mnie poczucie równowagi. Zrozumiałem, że Bóg odpowiedział na moje modlitwy w sposób, którego się nie spodziewałem – poprzez wniesienie pokoju do mojego serca.”
OBIETNICE
Obietnice Jezusa zawarte w Dzienniczku sw Faustyny
"„Dla duszy, która odmawia tę Koronkę, zstąpią wszelkie łaski"
"Kiedy odmawiać ją będziesz przy łóżku umierającego, obiecuję, że w tej chwili dusza ta nie pójdzie do piekła"
"„Każdy, kto odmawia Koronkę do Miłosierdzia Bożego, doświadczy mojego Miłosierdzia, szczególnie w godzinie śmierci.”
"Dusza, która odmawia Koronkę do Miłosierdzia Bożego, będzie miała w dniu swojej śmierci szczególną ochronę przed moim gniewem i otrzyma wszelkie łaski potrzebne do zbawienia"
"W czasie wielkich trudności, gdy odmawiać będziesz Koronkę, obiecuję Ci swoją pomoc i ochronę, zwłaszcza w trudnych chwilach Twojego życia."
"„Kiedy dusza w cierpieniu modli się Koronką, poczuje Moje pocieszenie i ukojenie, zwłaszcza w chwilach trudności.”
"Dla tych, którzy odmawiają tę Koronkę z wiarą i ufnością, daję szczególną ochronę przed wszelkimi niebezpieczeństwami, zarówno fizycznymi, jak i duchowymi."
"Jeśli dusza, która odmawia tę Koronkę, znajdzie się w godzinie śmierci, Moje Miłosierdzie będzie jej osłoną, a dusza ta nie pójdzie do piekła"
"Dla duszy, która codziennie odmawia Koronkę, obiecuję szczególną ochronę dla całej rodziny. Moje Miłosierdzie otoczy ją w trudnych momentach, a rodzinę ogarnie łaska pokoju.”
"„W czasie cierpienia, choroby, czy też jakiejkolwiek niepewności, osoba, która odmawia Koronkę, znajdzie w Moim Miłosierdziu pocieszenie i ulgę. Moje Miłosierdzie będzie z nią przez wszystkie dni jej życia.”
"„Dusza, która z wiarą i oddaniem odmawia Koronkę, doświadczy przemiany swojego serca i życia. Moje Miłosierdzie wypełni ją pokojem i radością, a jej życie stanie się bardziej zgodne z Moimi planami.”
"Jeśli dusza modli się Koronką do Miłosierdzia Bożego za innych, zwłaszcza za grzeszników, moja łaska nie zdoła opuścić tej duszy. Często dzięki jej modlitwie, wielu grzeszników, którzy się nie modlą, otrzymuje łaskę nawrócenia.”
"Kiedy dusza odmawia Koronkę w godzinie swojej śmierci, będę przy niej, a Moje Miłosierdzie okryje ją w tej ostatniej chwili. Będzie miała pewność, że dostąpi zbawienia.”
"Kiedy dusza modli się Koronką w chwilach pokusy lub prześladowania, Moje Miłosierdzie obroni ją przed wrogami, zarówno cielesnymi, jak i duchowymi. Dusza ta będzie pod Moją specjalną opieką.”
"Dusza, która modli się Koronką za kapłanów, dostąpi obfitych łask. Kapłani, którzy odmawiają tę modlitwę, będą mogli lepiej pełnić swoją posługę, a Moje Miłosierdzie będzie ich chronić w każdej sytuacji.”
"Dusza, która odmawia Koronkę do Miłosierdzia Bożego przez całe swoje życie, nie tylko w chwilach kryzysowych, będzie stale obdarowywana Moimi łaskami, które będą z nią w codziennym życiu. Będzie miała życie pełne pokoju i radości.”
Oprocz tego Pan Jezus zawarl jeszcze 14 konkretnych obietnic, z ktorych wynika m in fakt, że nikt kto odmawia koronke nie zginie smiercia tragiczna, nagle i niespodziewanie, dlatego tysiace swiadectw dotyczy ochrony przed niebezpieczeństwem. Kazdy kto odmawia te koronke odejdzie na tamten świat w pełni przygotowany zarowno psychicznie jak i duchowo, a śmierć tej osoby bedzie spokojna
Dlaczego Koronka do Miłosierdzia Bożego ma tak wielka moc?
Koronka do Miłosierdzia Bożego jest modlitwa z Nieba,a wszystko co pochodzi z Nieba ma ogromna moc. To nie jest modlitwa wymyslona przez człowieka, ani nawet przez żadnego swietego- swieta siostra Faustyna uslyszala te modlitwę nagle w duszy podczas objawienia jest to wiec modlitwa natchniona Duchem Świętym, dlatego jej moc jest tak ogromna. Nastepnego razu Jezus powtorzyl jej te modlitwe obiecujac wiele dobrego dla tych,ktorzy ja odmawiaja "
Dlaczego grzesznik,ktory cale zycie grzeszyl pojdzue do Nieba po odmowieniu Koronki przed smiercia
-to nie jest tak,ze kazdy od razu idzie do Nieba po odmowieniu koronki. Po pierwsze koronke te trzeba polaczyc ze szczerym zalem. Po drugie oprocz Nieba i piekla istnieje jeszcze Czyściec dusza,wiec grzesznika, nie pojdzie od razu do Nieba,lecz przez milosierdzie Boże nie zostanie tez potepiona- pojdzie ,wiec do Czysca, gdzie przejdzie okres oczyszczenia