Czy będę miała z tego powodu jakieś problemy ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy będę miała z tego powodu jakieś problemy ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Czy będę miała z tego powodu jakieś problemy ?

Chciałabym was zapytać o jedną rzecz. Mianowicie jutro mam umówioną na 1,5h wizytę u dentysty. Tak długa wizyta jest spowodowana leczeniem kanałowym. Moim głównym problemem jest dentofobia. O ile pokonałam pewne lęki i dałam sobie zaplombować zęby bez usypiania (z wielkim trudem) O tyle wiem, że 1,5h jeszcze leczenia w kanale, czyli tak głęboko że nawet po mimo znieczulenia zaboli nie wyobrażam sobie. Wstępnie potwierdziłam wizytę, ale obawiam się, że strach mnie tak zeżre, że najprawdopodobniej nie pojawię się tam. Czy w razie czego jak się nie pojawię na potwierdzonej przez siebie wizycie to czy groża mi za to jakieś konsekwencje ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy będę miała z tego powodu jakieś problemy ?

Powinnaś dzisiaj odwołać tę wizytę, żeby mógł z tego terminu skorzystać ktoś inny.
Nie ma konsekwencji ale już w tej placówce mogę cię nie umówić następny termin jak będziesz sobie tak lekceważyła.

Wcale nie jest powiedziane, że ta wizyta będzie taka długa bo leczenie trwa do granicy bólu, jeśli będzie bolało dentysta przerywa, wkłada lekarstwo i umawia się na następną wizytę.
Odłożenie tego w czasie niczym ci nie pomoże.

3

Miałam kanałowe parę miesięcy temu. Fakt że długo trwa, bo jakąś godzinę, ale nie boli NIC. Też się boję dentysty, ale prawie zasnęłam na fotelu.
Naprawdę nie zabolało nawet przez ułamek sekundy.

A jak nie chcesz iść, to przynajmniej odwołaj wizytę, żeby na Twoje miejsce mógł przyjść ktoś inny.

4

Przy dzisiejszej technologii Nie może Cię boleć,, popros o masc znieczukajacą przed podaniem znieczulenia. I powiesz o tej dentofobii.
Jest okazja to przelamać
idź i sam sprawdź.

5 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-30 22:21:26)

Ja sie boje znieczulenia serio juz dwa razy mialam po tym nieprawidlowe bicie serca plus cisnienie za wysokie. Musialam w szpitalu przeczekac az sie uregulowalo. Teraz to sie bardziej boje komplikacji po znieczuleniu niz bolu  big_smile

6

madoja napisał/a:

Miałam kanałowe parę miesięcy temu. Fakt że długo trwa, bo jakąś godzinę, ale nie boli NIC. Też się boję dentysty, ale prawie zasnęłam na fotelu.

A jak nie chcesz iść, to przynajmniej odwołaj wizytę, żeby na Twoje miejsce mógł przyjść ktoś inny.

Ja wiem jak dziala panika, mysle ze autorka ma wlasnie AZ taki problem, nie tylko strach.

Nie jest latwe to obejsc, ale trzeba sie przygotowac psychicznie, co i tak niekoniecznie da sie pokonac.

Ja zawsze powtarzam sobie, ze dam rade, uda sie, to nic takiego. I jak juz tam jestem staram sie panowac nad oddechem i skupiac mysli na czyms innym smile

Trzymam kciuki. smile

7

Gosiawie napisał/a:
madoja napisał/a:

Ja wiem jak dziala panika, mysle ze autorka ma wlasnie AZ taki problem, nie tylko strach.

Nie jest latwe to obejsc, ale trzeba sie przygotowac psychicznie, co i tak niekoniecznie da sie pokonac.

Ja zawsze powtarzam sobie, ze dam rade, uda sie, to nic takiego. I jak juz tam jestem staram sie panowac nad oddechem i skupiac mysli na czyms innym smile

Trzymam kciuki. smile

Atak paniki to nie tylko strach. To tez aktualne symptomy. Jak mam atak hipoglikemii to czesto ma takie same objawy co atak paniki. Roznica tylko polega na tym,ze mnie pomaga glukoza, a przy ataku paniki to cukier nie pomoze

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy będę miała z tego powodu jakieś problemy ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024