Chłopak mnie ukrywa? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak mnie ukrywa?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Chłopak mnie ukrywa?

Od ponad 3 miesięcy jestem z chłopakiem którego znam już znacznie dłużej.
Jestem starsza od niego o 6 lat, ja 32 on 26.
Jego rodzice nie są zadowoleni, że ze mną jest. Są zamożni, ja raczej przeciętna.
Jeśli chodzi o wygląd to jestem atrakcyjna i często mi to powtarza. Na codzień wyznaje mi miłość kilka razy w ciągu dnia, przytula, całuję, mamy udany seks. Odnosze jednak wrażenie, że się mnie wstydzi. Raczej niechętnie mówi o mnie znajomym, nie wychodzimy też wspólnie bo mówi, że nie ma potrzeby wychodzić z moimi znajomymi, on ma swoich kolegów z którymi ja też nie przebywam. Ostatnio prosil, żebym zaczekała w wiatrołapie jak wychodziłam, żeby sprawdzić czy sąsiad nie stoi na drodze.
Czasem wrzuca jakieś relacje na IG i ostatnio chciałam żeby wrzucił ze mną to powiedział, że jak gdzieś pojedziemy to wrzuci, bo z codzienności nie chce. Powiedział, że jak ja wrzucę to nie udostępni u siebie, bo taka ma zasadę. Jak mówię o wspólnym mieszkaniu (znamy się długo i myślę, że moglibyśmy spróbować bardziej poważnie) to podkresla, ze powoli bo nie ma się co spieszyć. Zaczęłam być podejrzliwa, dlaczego tak bardzo - jak twierdzi- chroni swoją prywatność. Próbuje to szanować, ale zaczyna mnie to niepokoic. Nie oczekuje od niego afiszowania się związkiem, jednak powoli zaczynam myśleć, ze on mnie ukrywa.
Jak zaczynam z nim rozmawiać to często kończy się kłótnią, zarzuca mi że jestem męcząca, ciągle się czepiam, że z nikim nigdy nie miał takich "problemów". To prawda, że często poruszam trudne tematy, ale zawsze tłumaczę mu że chce po prostu żebyśmy się lepiej rozumieli, znali swoje potrzeby, obawy itd.
Wewnętrzny głos podpowiada mi, że to nie wygląda dobrze, ale może powinnam przekierunkować myślenie i jednak spojrzeć na to z innej perspektywy. Może liczy się to co czuje i że okazuje mi uczucie gdy jesteśmy razem? Może usilne tłumaczenie mu co czuję, odpycha go? A może jestem zbyt drobiazgowa? Czuję się już głupia na tej karuzeli. Do tej pory inaczej rozumiałam związek.
Pewnie padnie pytanie czy byłam już w związku. Tak, prawie 6-letnim więc nie zerwałam się z emocjonalnej choinki i oprócz chwilowo niskiego poczucia własnej wartości mam jeszcze resztki rozsądku, które podpowiadają mi że temat wymaga konsultacji z kimś, zaczęłam od forum.
Pozdrawiam, M.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chłopak mnie ukrywa?

I ty masz ponad 30 lat tak?

Po pierwsze, większość z tych rzeczy jesteś w stanie zweryfikować sama przeglądając jego sociale. Jak wrzucał jakieś rzeczy z innymi dupami, to wiesz, że kłamie. Jak nigdy takich rzeczy nie robił - odpuść.

Sąsiad - to samo. Skoro się znacie dłużej to powinnaś ich kojarzyć tak czy siak. Niektórzy potrafią być upiorni. Jeśli to nie jest jakiś pomiot szatana z piekła rodem - czerwona lampka zapala się słusznie.

Jeśli jakimś cudem wszystko jest ok, to ten pierwszy okres związku u wielu tak właśnie wygląda, że ludzie chcą się nacieszyć sobą, seksić jak para katolickich króliczków w skarpecie, a o związku zaczynają mówić otwarciej wśród rodziny i znajomych dopiero kiedy okrzepnie po fazie fascynacji.

3 Ostatnio edytowany przez Legat (2025-01-12 11:49:43)

Obawiam sie, że jesteście na innych etapach życiowych. Ty chcesz zakładać rodzinę. A on ledwo stał się męzczyzną.
32 lata to dla kobiety kłopotliwy wiek. Poprzedni związek nie wyszedł. Trzeba szukac kogoś do związku, trafiło na niedojrzałego jeszcze do takich decyzji.

4 Ostatnio edytowany przez Klaryssa (2025-01-12 12:36:16)

Ja jestem w tych kwestiach niedojrzała emocjonalnie wiec na pewno bym podobnie jak Ty po jakimś czasie tez zaczęła myślec, ze może chce mnie 'ukrywać' by nadal chociażby w Social Mediach był postrzegany jako wolny i nie przegapił okazji kiedy na horyzoncie pojawi się 'lepsza' dziewczyna. Z drugiej strony znam chłopaków którzy i wiele lat po rozstaniu nadal maja zdjęcia ze swoimi byłymi w galeriach na np. fb (nie updatuja/nie usuwają ich). Moj były udostępniał ze mną zdjęcia z wakacji a i tak mnie zostawił dla innej wiec nie ma reguły. Nie przywiązywałabym do tego aż tak dużej wagi.

Co do propozycji wspólnego mieszkania to po 3 miesiącach bycia razem uważam, ze ma prawo czuć ze to za wcześnie.

5

Coś jest na rzeczy z tym ukrywaniem, obawia się braku akceptacji rodziny dlatego ukrywa przed nimi, że jesteście razem i znajomi nie donieśli, że jednak z tobą jest. Tylko nie wiem na co on liczy.
To prawda, jesteście na innym etapie życiowym i nie wróżę wam powodzenia.

6 Ostatnio edytowany przez Szeptuch (2025-01-12 14:23:07)

W tam inny etap życiowy.
Jak się jest zadowolonym i szczęśliwym ze swoim partnerem to chce się go pokazywać, chwalić się nim.
A tutaj facet ma problem żeby cię sąsiad zobaczył.
Albo jest jakiś mocno zaburzony ( twój facet nie sąsiad ) albo się nie tyle wstydzi l, co nie chce słuchać uwag otoczenia " a co się stało z tamtą dziewczyna " gdy już mu się  z nudzisz i przyprowadził by następną.

Tak czy siak nie licz na cokolwiek poważnego, dla niego jesteś tylko miłym czasoumilaczem.
Jak mu się z nudzisz za parę tygodni to zostawi cię bez żalu i bez smrodu tłumaczenia się znajomym

Jeżeli chcesz tracić na niego czas, twoją sprawa

7

Ukrywa. Ale niekoniecznie dlatego że traktuje niepoważnie.
Daj jemu czas i sobie.
Ty też nie wiesz, czy to ten jedyny.
Przyglądacie się sobie.
Sąsiad może hyc plotkarzem,  albo inne sprawy.

8

Według mnie możliwości są takie:

1. Nie jesteś tak atrakcyjna jak sądzisz/ jak Ci mówi.
2. Ma kogoś.
3. Nie ma nikogo, ale szuka, dlatego chce być postrzegany jako wolny.

Jak dla mnie słabe są wyjaśnienia że np. boi się mamy, bo dobrze wiem, że jak ludzie są zakochani to sprzeciwiają się rodzicom.
Nie jest też na pewno powodem, ze naciskasz na poważne rozmowy, bo to nie ma nic wspólnego z tym że Cię ukrywa.

A chodzicie do publicznych knajp? Chodzicie po ulicy za rękę?

9

Ten zwiazek nie ma szans. Wstydzic sie osoby z ktora sie jest. To na co on z Toba jest?

10 Ostatnio edytowany przez Marthe (2025-01-12 16:46:24)

Moim zdaniem chce byc postrzegany jako wolny. Może ma jakieś inne opcje i gdyby cię pokazał to one mu poznikają. Może chce aby była do niego wróciła a ty jesteś na przeczekanie. Brak zgody na to oznacza, że nie jest zbyt zaangażowany i dla niego to tymczasowy situationship a nie relacja. Ci którzy mają dobre zamiary nie ukrywają nic.

11

Nie wypowiem się w tytule wątku, ale co do jednego to na pewno masz rację:

Matyylda77 napisał/a:

Może usilne tłumaczenie mu co czuję, odpycha go? .

12 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-01-12 23:46:50)

Czy nie jest atrakcyjna dla niego?.
Wątpię
Dlaczego? Bo mężczyźni nigdy nie wchodzą w dłuższe niż 1 noc relacje z kobietami, które nie są dla nich atrakcyjne:
Czy ona się czuje atrakcyjna naprawdę? Niekoniecznie, skoro dopuszcza możliwość że nie jest dla niego wystarczająca.
Po 3 miesiacach On dziewczyny, wybaczcie, ma prawo nie być pewny czy to ra na całe zycie, zwłaszcza jeśli miał inne relacje które nie wypalily.
Co to za chłopak, autorko, jest młodszy, czymś to nadrabia jako przyszły partner na życie?
Że tak o niego walczysz, tak bardzo chcesz go zaklepać?
Nie da się. 
Zluzuj trochę.
Daj wam czas, czasem spójrz na innego mężczyznę też.
Bo za chwilę wpadniesz w schemat 30 latki, której zegar tyka.
On ma 27 lat, jemu na pewno jie tyka nic, Tobie zresztą też nie  big_smile
Bardziej
będzie patrzył na to, jak się przy Tobie czuje.
Nie przyjmuj postawy: Jak Ci zależy, to mi to udowodnij, teraz, natychmiast.
Baaardzo to się nie opłaci.
Czy chce być spostrzegany jako wolny?
Na tym etapie pewnie chce i to zaakceptuj..
I co dalej? Warto dla niego wykazać cierpliwosc, przyglądać się relacji, czy się rozwija?
Kobiety niepotrzebnie się spinają.
Lepiej oddać inicjatywę mężczyźnie w tym względzie,  by rozwiać swoje wątpliwości, obserwować go.
Zastanawiać się, czy jest Ci z nim dobrze więcej, a mniej nad tym, kim dla niego jestem?
A kim jesteś: okaże się.

13

Yyyy powiem tak.. Moim zdaniem chłopak chce byc postrzegany jako wolny, bo ma świadomość że to może nie wypalić.
Ta akcja z sąsiadem też jakaś dziwna. Chyba że naprawdę jakiś dziwak albo wścibski, ale raczej wcześniej by Ci o nim wspomniał.

Ja też mało dodaje na socjale, ale jakoś nie wierzę w jego tłumaczenia...

14

Ale z drugiej strony, rodzicom pokazał....

15 Ostatnio edytowany przez madoja (2025-01-13 10:56:42)

Ela210 napisał/a:

Czy chce być spostrzegany jako wolny?
Na tym etapie pewnie chce i to zaakceptuj.

Nie no, nie żartuj sobie.
Po 3 miesiącach związku jest właśnie największy szał, pożądanie, zakochanie, zazdrość. Jeśli po 3 miesiącach związku on chce być widziany jako wolny to zawsze będzie chciał.

Nawet po 3 DNIACH oficjalnego związku byłoby nie do przyjęcia że on chce być widziany jako wolny.

Kurde, jak można sobie pozwolić na to, by akceptować, że facet po paru miesiącach chce być postrzegany jako wolny?
Mam nadzieję że nikt na poważnie nie weźmie tej rady. sad

16 Ostatnio edytowany przez Marthe (2025-01-13 11:52:06)

Autorka wątku ma potrzeby bliskości, których ten chłopak nie jest w stanie wypełnić bo nie jest zaangażowany i zapewne nie stanie się taki za dotknięciem magicznej różdżki. Zawsze coś stoi za takim zachowaniem. Co to za problem się pokazać wspólnie. Nie widzę żadnego. Być może on jest takim typem osoby która nie jest w stanie się głęboko angażować i niezależnie od partnerki problem będzie wracał.

17

Poczekam na odpowiedź autorki, czy faktycznie przemykają się oplotkami i po ciemku, czy chodzi jej o tego sąsiada i Instagram.
A co miałam do napisania, podtrzymuję jak najbardziej serio.

18

madoja napisał/a:

Po 3 miesiącach związku jest właśnie największy szał, pożądanie, zakochanie, zazdrość. (

Jak się ma 16 lat, to tak.

Bliżej 30 to już raczej człowiek wie, że sygnały emocjonalne mogą być fałszywe i na poziomie racjonalnym musi być rezerwa.

19

Co ma potrzeba bliskości do tego? To jest osobny temat w ogóle. Można wcale nie być blisko i afiszować się na prawo i lewo jako zakochana para.

20

Matyylda77 napisał/a:

Może liczy się to co czuje i że okazuje mi uczucie gdy jesteśmy razem? Może usilne tłumaczenie mu co czuję, odpycha go? A może jestem zbyt drobiazgowa? Czuję się już głupia na tej karuzeli. Do tej pory inaczej rozumiałam związek.
Pewnie padnie pytanie czy byłam już w związku. Tak, prawie 6-letnim więc nie zerwałam się z emocjonalnej choinki i oprócz chwilowo niskiego poczucia własnej wartości mam jeszcze resztki rozsądku, które podpowiadają mi że temat wymaga konsultacji z kimś, zaczęłam od forum.
Pozdrawiam, M.

Może może może. Może jesteś o sześć lat od niego starsza i nie masz własnego zdania na ten temat...
Tak, chłopak cię ukrywa, przynajmniej ja czułabym się tak samo jak ty. On nie myśli o tobie poważnie, zresztą nie wiem, czy w tym wieku większość myślałaby o kimkolwiek poważnie.

21 Ostatnio edytowany przez ammon (2025-01-13 23:52:12)

Co do mieszkania to mu się nie dziwię, 3 miesiące to nie jest jakoś długo.
Natomiast odnośnie zdjęć to już chyba pokazuje, że coś jest nie tak. Może gość się wstydzi, ze jesteś 6 lat starsza i nie chce chwalić się tą relacją ale bardziej prawdopodobne moim zdaniem, że nie zależy mu na tobie.
Nie znam waszej relacji, nie znam dokładnie kontekstu ale gdybym miał w ciemno postawić na coś to postawiłbym na to, że po prostu nie uważa Cię za materiał na LTR, a kontynuuje relacje bo nie ma "nic lepszego" do wyboru.
Jak coś się trafi to spora szansa, że szybko polecisz.
To, że wrzuci jak gdzieś pojedziecie to może po prostu być gra na czas, żeby korzystać z sytuacji.

Wiesz, ja nie chce osądzać, po prostu strzelam w ciemno. Zweryfikuj to, weźcie się wybierzecie gdzieś(to nie muszą być wakacje, może jakieś lokalne atrakcje odwiedzić), zróbcie fotkę i zobacz czy wrzuci.
Pamiętaj, że jeśli gościowi nie zależy a jest zdesperowany to może to niechętnie wrzucić, więc obserwuj jego reakcje.

Generalnie, rynek matrymonialny dla nas(facetów) jest ciężki, kobiety które naturalnie są jego targetem(tj 22-26lat) są wybredne/kapryśne/księżniczkowate. To powoduje, że niektórzy biorą co jest w desperacji i czekają na lepszą okazje.
Brutalne ale tak jest. Panowie są często odrzucani, są źle traktowani to się w końcu uczą, że ta gra bywa brutalna i zaczynają grać nieczysto. Ale jak mówiłem, mogę się mylić a sprawdzenie tego Cię nie kosztuje zbyt wiele.

22

ammon napisał/a:

Zweryfikuj to, weźcie się wybierzecie gdzieś(to nie muszą być wakacje, może jakieś lokalne atrakcje odwiedzić), zróbcie fotkę i zobacz czy wrzuci.
Pamiętaj, że jeśli gościowi nie zależy a jest zdesperowany to może to niechętnie wrzucić, więc obserwuj jego reakcje.

Tak dla pewności jeszcze zadbałbym o to, żeby to on zrobił zdjęcie swoim telefonem. Żeby nie było tłumaczeń że jak Ty mu prześlesz to popsuje jakość itp.
On zrobi i niech on doda.
A jak zacznie marudzić to powiedz mu wprost jak to wygląda z Twojej perspektywy.

23 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2025-01-14 20:07:29)

Wg mnie takie porady są bez sensu, szalone po tak krótkiej znajomości planowanie mieszkania razem.
Jeśli coś fajnego ma szansę być,  to takim naciskaniem można tylko to rozdeptać.
Różnica wieku niby niewielka, a jednak jakąś widoczna w tym układzie może być. Mentalnie głównie.
Może też jego zauroczenie Tobą kłóci mu się z wizją tego, że kobieta ma być mlodsza i albo to oswoi, albo do widzenia.
Być może ma jakieś zatargi , niezałatwione sprawy z byłą, i boi się, że Ona się z  Tobą skontaktuje.
Tylko to bez sensu, że chcesz to wszystko mieć odhaczone przy tak krótkiej znajomości,  bo wczesniejszy czas jako kumple jest bez znaczenia.
Ci do desperacji, nie zgodzę się.
Znajomości wielu 30 latków i wiem że bez problemu znajdą się 20 latki chętne na seks, a chyba chłopak jest atrakcyjny?

24

Facet po 3 miesiącach związku ma z Tobą zamieszkać? Litości. Początek związku to najfajniejsze chwile. Najwięcej emocji i ekscytacji. Mieszkanie ze sobą to rutyna. Dobre jak wasz związek się rozwinie ale nie na początku. Tym bardziej, że facet ma 26 lat, więc dlaczego miałby mieszkać razem. Jemu do prime time jeszcze brakuje. Ty jesteś w innej sytuacji. Spieszysz się bo zegar tyka.

25

Robsonpl napisał/a:

Facet po 3 miesiącach związku ma z Tobą zamieszkać? Litości. Początek związku to najfajniejsze chwile. Najwięcej emocji i ekscytacji. Mieszkanie ze sobą to rutyna. Dobre jak wasz związek się rozwinie ale nie na początku. Tym bardziej, że facet ma 26 lat, więc dlaczego miałby mieszkać razem. Jemu do prime time jeszcze brakuje. Ty jesteś w innej sytuacji. Spieszysz się bo zegar tyka.

co widać i odstrasza...

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak mnie ukrywa?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024