Dlaczego mój mężczyzna ukrywa wszystko przede mną? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego mój mężczyzna ukrywa wszystko przede mną?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez adelajda.mondeo (2018-12-30 19:23:01)

Temat: Dlaczego mój mężczyzna ukrywa wszystko przede mną?

Cześć, nazywam się Adelajda i mam 25 lat, a mój facio ma 26. Jesteśmy razem rok czasu.
Moim problemem jest to, że on jest cichy i żyje swoim życiem, jakby mnie nie było. Na przykład chcę zalukać na jego fona, to zabiera lub patrzę, co tam on wypisuje, to zasłania ekran telefonu. Było mi przykro.
Również nie mogę patrzeć, co on ogląda na komputerze. Od razu mam wątpliwości i podejrzenia o zdradę.
Pisze ze swoją przyjaciółką zawsze, nawet więcej czasu spędza z nią niż ze mną, ciągle wychodzi z koleżankami i kolegami.

Jaką radę macie dla mnie? Od dłuższego czasu jestem załamana. I próbowałam o tym rozmawiać z nim, ale on zbywa mnie. Mówi tylko, że jestem ciągle zazdrosna o niego.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Dlaczego mój mężczyzna ukrywa wszystko przede mną?

Nie trolluj, jak nie umiesz wymyślić czegoś ciekawszego.

3

Ja mam radę.
Odpiernicz się od jego telefonu i od jego komputera. Jak mu nie umiesz zaufać, to z nim zerwij. Związek nie polega na tym, że patrzysz, co on pisze do innych.

adelajda.mondeo napisał/a:

Jesteśmy razem rok czasu.

Wygląda na to, że nie jesteście razem.........jesteście obok siebie......

5

Lady Loka napisał/a:

Ja mam radę.
Odpiernicz się od jego telefonu i od jego komputera. Jak mu nie umiesz zaufać, to z nim zerwij. Związek nie polega na tym, że patrzysz, co on pisze do innych.

Sorry, ale jak ja nie cierpię takich postów.
Związek nie polega na ślepym zaufaniu. Chłopak ewidentnie nie jest z nią szczery.

Oczywiście należy związek zakończyć, jeśli się nic nie zmieni.

6

adelajda.mondeo napisał/a:

Pisze ze swoją przyjaciółką zawsze, nawet więcej czasu spędza z nią niż ze mną, ciągle wychodzi z koleżankami i kolegami.

Jaką radę macie dla mnie? Od dłuższego czasu jestem załamana. I próbowałam o tym rozmawiać z nim, ale on zbywa mnie. Mówi tylko, że jestem ciągle zazdrosna o niego.

Po co Ci związek w którym jesteś załamana i nieszczęśliwa? Po co trzymasz się na siłę "facia", który woli towarzystwo kolegów, koleżanek, a zwłaszcza ulubionej przyjaciółki, niż Twoje?
Co do lukania w czyjś telefon, czy komputer, to większość ludzi tego nie lubi, zwłaszcza, gdy prowadzi prywatną korespondencję.

7

santapietruszka napisał/a:

Ktoś tu romanse przeżywał będąc w związku;).

Burzowy napisał/a:

Serio nawet po nicku nie widzicie, że to troll?

9

Arkadiusz Ar napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ja mam radę.

Związek nie polega na ślepym zaufaniu. Chłopak ewidentnie nie jest z nią szczery.

A czy ja mówię o ślepym zaufaniu?
Związek polega na tym, że druga osoba ma swoją prywatność i tyle.
Jeżeli widać po zachowaniu drugiej strony, że coś jest nie tak, to się o tym rozmawia. Jak rozmowa nie pomaga i ciągle jesteśmy nieszczęśliwi to się zrywa. Można spokojnie ominąć etap wgapiania się w czyjś telefon.
Jak nie ufa się komuś po roku, to i nie zaufa się po 20 latach, więc ten związek, jeżeli jest prawdziwy, i tak jest skazany na porażkę.

10 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2018-12-30 20:03:58)

Burzowy napisał/a:

Serio nawet po nicku nie widzicie, że to troll?

Widać, że to troll. Zgadza się, jestem nawet rozczarowany, że nic o dupie, kupie i takich tam nie ma. Aczkolwiek czasem ludzie mają podobne problemy, wpisują coś w google i paradoksalnie z takiego tematu mogliby coś wynieść, jeżeli ktoś by odpowiedział na serio.

Edit: Cholera, chciałem zacytować Lady, a nie Ciebie Pietruszko. Pomyłka!

11 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2018-12-30 20:21:19)

Burzowy - w sensie, że chciałeś mi sugerować, że z racji moich "romansów" doradzam odczepienie się od telefonu? big_smile
no nie tongue nie udało się. Nie zdradzam i nie zamierzam. Natomiast uważam kontrolowanie czyichś wiadomości za absolutnie niedopuszczalne w żadnej relacji.
Ja mam dostęp do telefonów i kont praktycznie całej mojej najbliższej rodziny + mojego faceta, bo mamy zeszyty z hasłami na wypadek, gdyby coś się komuś stało. Z wszystkimi hasłami, łącznie do kont bankowych. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś miał to wykorzystywać przeciw mnie. Tak samo jak ja nie wyobrażam sobie wejść na messengera mojego ojca i sprawdzić, czy nie ma kochanki.

Byłam w sytuacji po drugiej stronie, mój facet mnie zdradzał.
Ale moim zdaniem to i tak nie usprawiedliwia wgapiania się komuś w telefon. Jak napisałam wyżej - oddalenie emocjonalne można wyłapać na inne sposoby. A tak naprawdę jakby facet Autorkę miał zdradzać, to by nie pisał przy niej tylko poszedł np. zamknąć się w łazience wink No chyba, że jest skrajnie głupi.

W przypadku takim jak Autorki zamiast zalukania w jego telefon doradziłabym porozmawiać o tym, żeby ze sobą spędzali więcej czasu i tyle. Nie zadziała? No to sayonara. Nie ten to inny.

12

Przeglądanie telefonu na chama nie, ale gdy partner właśnie z kimś pisze nie widzę nic złego by sobie tak niby dla żartu zerknąć. Chociaż ja też odruchowo uciekam z telefonem, a nie miałem nic do ukrycia nigdy.

13 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2018-12-30 20:32:37)

Arkadiusz Ar napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ja mam radę.

Dlaczego? Post jak najbardziej Ok dla mnie. Styl pisania autorki wątku kwalifikuje się na taką odpowiedź. Szczerość szczerością ale jest coś takiego jak sfera prywatności do którego nikt inny nie powinien wkraczać. Też bym się wkurłił jakby mi ktoś telefon sprawdzał albo siedział za plecami i filował co ja tam ciekawego piszę. Myślę że po ewentualnym ślubie dopiero zaczęła by się kontrola, totalna inwigilacja: telefon, komputer, laptop, maile a i kieszenie pasowało by od czasu do czasu przetrzepać. Mylisz pojęcia szczerości i prywatności.

Burzowy napisał/a:

Przeglądanie telefonu na chama nie, ale gdy partner właśnie z kimś pisze nie widzę nic złego by sobie tak niby dla żartu zerknąć. Chociaż ja też odruchowo uciekam z telefonem, a nie miałem nic do ukrycia nigdy.

Skarbie, jak spałeś to dla żartu telefon Ci przewaliłam..aha..i kieszenie w kurtce i spodniach czy czasami prezerwatyw nie nosisz.

14

Nie lubię gdy ktoś mi czyta gazetę przez ramię, nie cierpię, gdy ktoś mi zagląda, co piszę na kompie, na telefon mam założone hasło. To są moje prywatne osobiste sprawy. Mój mąż także ma swoje rzeczy pozabezpieczane, chociaż wiadomo, że mu nie będę w nich grzebać.
On nie jest Twoim pantoflem, żebyś ciągle go kontrolowała. Ma swoich znajomych, swoich kolegów, przed którymi nie chce pewnie być nazywany "faciem".

Wg mnie to troll.

15

Burzowy napisał/a:

Dla żartu to spoko smile ja nie mam nic do ukrycia przed moim facetem, ale on sam woli się odsunąć jak coś komuś piszę, chociaż sama mu mówiłam, że nie musi smile

16

Ludzie wszystko robią z jakiegoś powodu. On zasłania telefon bo nie chce abyś przeczytała co pisze. A nie chce abyś czytała abyś nie była zazdrosna i nie robiła scen. Nie ufa Ci że zrozumiesz i źle tego nie odbierzesz.

On ma przyjaciółkę i woli z nią spędzać czas bo nawet jeśli między nimi nic nie ma to ona nie robi mu scen zazdrości tylko miło spędzają czas na pisaniu.

Zastanawiające jest że mimo że wie że jesteś zazdrosna to pozwala sobie na pisanie z inną przy Tobie. Tak jakby się z Tobą nudził albo jak byście nie robili angażujących go rzeczy. Gdyby był zapatrzony w Ciebie jak w obrazek to nawet by nie zauważył że ktoś do niego napisał.

Jego zachowanie sprawia że czujesz zazdrość bo też mu nie ufasz. Czemu się przejmujesz że on coś tam pisze? Bo czujesz się tym zagrożona że Cie zostawi /zdradzi. Myślisz że jak byś wiedziała co on tam pisze i o czym rozmawia z innymi to byś była szczęśliwsza ? Nie była byś nie dąż do tego aby wszystko wiedzieć tylko ufaj. Zaufanie daje szczęście. Jeśli nie potrafisz mu ufać to odejdź bo pewnie masz powody i i tak nic z tego waszego związku w dłuższej perspektywie nie będzie.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dlaczego mój mężczyzna ukrywa wszystko przede mną?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024