Wiecie,ze... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

1 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-01 23:52:12)

Temat: Wiecie,ze...

1. Przez wieki ludzie jedli tylko dwa razy dziennie(mieli tez okresy postu). Nawet sam Jezus zyjacy w kulturze zydowskiej jadl wedlug tamtejszej tradycji  dwa razy dziennie. Pierwszy posilek byl jedzony ok poludnia i byl to posilek lekki.  Teraz nas sie klamie, ze sniadanie musi byc najbardziej obfite.  Po co to ? Poniewaz po obfitym jedzeniu czlowiek jest ociezaly i bardziej leniwy. Lekki posilek zapewnia wiecej energii do bycia aktywnym w ciagu dnia. Drugi posilek jedzono ok wieczoru i ten byl juz posilkiem bardziej obfitym. A co robia teraz? Kaza jesc lekki posilek przed spaniem.  Po co? A po to,zeby czlowiek byl glodny po nocach i szukal jedzenia w srodku nocy. Najwieksze jednak klamstwo wymyslili z 5 posilkami. Im wiecej czlowiek je tym wiecej zuzywa enzymow trawiennych, a to skraca zycie dlatego wymyslili wieksza ilosc posilkow dla szybszego wyczerpywania enzymow. Dodatkowo posilki dwa razy dziennie doskonale zapobiegaja grzechowi nieumiarkowania w jedzeniu i piciu-jedzac czesciej czesto to umiarkowanie przekraczamy.  Dietetycy nauczyli ludzi ,ze doba kreci sie wokol zarcia czlowiek zje sniadanie juz mysli o przeksce i obiedzie -sprawy wyzsze duchowe, rozwoj, czas wolny itp poszly bardziej w odstawke. Zycie to teraz jest zarcie i kuchnia dla wielu ludzi na swiecie, nawet bedac w pracy patrza na zegarek kiedy bedzie lunch. Zycie ludzkie to nic tylko jedzenie jedzenie i jeszcze raz jedzenie wlasnie przez to klamstwo jedzenia 5 posilkow dziennie, a niektorzy juz calkiem upadli na mozgi bo twierdza, ze miedzy tymi posilkami trzeba jesc jeszcze przekaski. W dawnych czasach ludzie byli bardziej uduchowieni blizej Boga, doswiadczali wielu cudow, poniewaz ich potrzeby byly inne- a doba nie skupiala sie wylacznie przy staniu przy garach
Ja juz probowalam jesc dwa razy dziennie super sie czulam niewiem czemu zrezygnowalam przez glupote ot co
Natomiast wiem z roznych zrodel, ze Pan Jezus jadl.dwa razy dziennie,a wiec dla mnie to jest logiczne ,ze Zbawiciel dal nam wzor najlepszej metody jedzenia, a wiec
-dwa posilki dziennie
-pierwszy lekki ok poludnia
-drugi obfitszy czyli po prostu obiad ok wieczoru
Dietetycy i pseudo lekarze oklamali ludzi. Ja czesto nie jem.rano sniadania tylko zjem cos lekkiego w poludnie i to sa dni kiedy nie mam ataku hipoglikemii, ale no przez lenistwo czesto zaniedbuje, ale od jutra znow jem dwa posilki dziennie,metoda jaka jadl Pan Jezus,bo On jest najlepszym wzorem do nasladowania

2

Odp: Wiecie,ze...

Ja też się staram jesc 2 posilki dziennie ale nie dlatego że Jezus tak  jadł tylko że by schudnac  smile

3

Miklosza napisał/a:

Ja też się staram jesc 2 posilki dziennie ale nie dlatego że Jezus tak  jadł tylko że by schudnac  smile

To bardzo dobrze.  Czytalam,ze dzieki tej metodzie szybko mozna schudnac oczywiscie tez to co jemy sie liczy. Przede wszystkim duzo zdrowie poprawia

4

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

To bardzo dobrze.  Czytalam,ze dzieki tej metodzie szybko mozna schudnac oczywiscie tez to co jemy sie liczy. Przede wszystkim duzo zdrowie poprawia

Czasami nie jadam zdrowo ale male ilości

5

Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

To dobrze, male ilosci sa ok

6

Miklosza napisał/a:

Jadasz małe ilości tego co niezdrowe czy w ogóle?

7

Dzis moj pierwszy dzien dwoch posilkow dziennie

8

New Me napisał/a:

Jakie to posiłki?

9

GloriaSoul napisał/a:
New Me napisał/a:

Jakie to posiłki?

Pierwszy to lekkie sniadanie jedzone ok poludnia,  drugi to obiad jedzony ok wieczoru. Akurat jestem po pierwszym posilku i juz sie duzo lepiej czuje niz gdybym miala zjesc obfite sniadanie wczesnie rano.  Ataku hipoglikemii jeszcze dzis nie mialam i mam nadzieje miec nie bede

10 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-01-02 19:22:31)

Jeśli rano wstajesz i do południa nic nie jesz to jesteś wytrzymała, nieźle.

11

New Me napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:
New Me napisał/a:

Jakie to posiłki?

Pierwszy to lekkie sniadanie jedzone ok poludnia,  drugi to obiad jedzony ok wieczoru. Akurat jestem po pierwszym posilku i juz sie duzo lepiej czuje niz gdybym miala zjesc obfite sniadanie wczesnie rano.  Ataku hipoglikemii jeszcze dzis nie mialam i mam nadzieje miec nie bede

Chodzi mi o konkrety. Jakie produkty spożyłaś dzisiejszego dnia.
A nie, ze śniadanie i obiadokolację.
Lunch czy tam brunch

12 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-02 21:00:59)

GloriaSoul napisał/a:
New Me napisał/a:
GloriaSoul napisał/a:

Jakie to posiłki?

Chodzi mi o konkrety. Jakie produkty spożyłaś dzisiejszego dnia.
A nie, ze śniadanie i obiadokolację.
Lunch czy tam brunch

Na pierwszy posilek salatke jarzynowa gotowa ze sklepu plus dwa cukierki, bo bez slodyczy nie przezyjem big_smile... teraz bede jesc zapiekanke ziemniaczana z miesem drobiowym  zamowiona gotowa- to wszystko

13

1. rano kanapka mała
2. Ryba z patelni ziemniaki i ogórek kiszony

14

Miklosza napisał/a:

1. rano kanapka mała

Bardzo dobrze niedlugo schudniesz smile

15

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

1. rano kanapka mała

Taaaa... Schudniesz, a niedługo potem się rozchorujesz.
Julka, zanim zaczniesz komuś w tych tematach doradzać, najpierw ogarnij swoją dietę, bo już dawno zostało stwierdzone, że jest fatalna. Dopiero jak już się wyedukujesz, to ewentualnie bierz się za poradnictwo.

16

Priscilla napisał/a:
New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

1. rano kanapka mała

Taaaa... Schudniesz, a niedługo potem się rozchorujesz.
Julka, zanim zaczniesz komuś w tych tematach doradzać, najpierw ogarnij swoją dietę, bo już dawno zostało stwierdzone, że jest fatalna. Dopiero jak już się wyedukujesz, to ewentualnie bierz się za poradnictwo.

A dlaczego mialby zachorowac? Przeciez dwa posilki dziennie to ludzie przez wieki jedli, a teraz tez sa tacy co jedza i sa zdrowi przez dlugie lata

17

New Me napisał/a:

A dlaczego mialby zachorowac? Przeciez dwa posilki dziennie to ludzie przez wieki jedli, a teraz tez sa tacy co jedza i sa zdrowi przez dlugie lata

Przecież nie chodzi o ilość posiłków, ale o to, że one muszą dostarczać do organizmu wystarczającą ilość składników niezbędną do jego prawidłowego funkcjonowania.

18

Są w sprzedaży w internecie i stacjonarnie w sklepach z odżywkami różne odżywki

19

Miklosza napisał/a:

Są w sprzedaży w internecie i stacjonarnie w sklepach z odżywkami różne odżywki

Sa,ale ja zadnych nie stosuje-sama chemia

20

Lepiej skupić się na naturalnych i świeżych składnikach. Jedno wtedy będzie pewne, że wyjdą na zdrowie.

21

Alessandro napisał/a:

Lepiej skupić się na naturalnych i świeżych składnikach. Jedno wtedy będzie pewne, że wyjdą na zdrowie.

Nie wszystkie naturalne skladniki sa zdrowe. Natomiast sa lepsze niz przetworzone

22

Wiem co jem powinno być podstawową zasadą.

23

Alessandro napisał/a:

Wiem co jem powinno być podstawową zasadą.

No przeciez kazdy wie co je big_smile

24

Jesteś pewna? Są producenci, którzy fałszują żywność i jeszcze na tym zarabiają. Wiele było tego rodzaju afer.

25

Alessandro napisał/a:

Jesteś pewna? Są producenci, którzy fałszują żywność i jeszcze na tym zarabiają. Wiele było tego rodzaju afer.

To prawda niestety

26

Alessandro napisał/a:

Dodałabym do tego, że trzeba też umieć czytać etykiety, czyli zwracać uwagę na to co się kupuje oraz wybierać świadomie, a przy tym umieć przynajmniej orientacyjnie wyliczyć swoje zapotrzebowanie na podstawowe składniki itd.

27

Dokładnie tak. Zakupy powinno robić się z głową, szczególnie kiedy jest sporo różnych promocji. Zauważyłem, że sporo ludzi zwraca uwagę na procenty, tj. jaki jest upust na danym produkcie. 20-30% może robić wrażenie. Jednak jeśli przyjrzymy się cenie to okazuje się, że ten cenowy upust wynosi przykładowo 1-2 zł. Ale ludzie widzą te 20-30% i to jest dla nich ważne.
Pomijam zakupoholików, bo to materiał na zupełnie odrębny wątek.

28

Alessandro napisał/a:

Dokładnie tak. Zakupy powinno robić się z głową, szczególnie kiedy jest sporo różnych promocji. Zauważyłem, że sporo ludzi zwraca uwagę na procenty, tj. jaki jest upust na danym produkcie. 20-30% może robić wrażenie. Jednak jeśli przyjrzymy się cenie to okazuje się, że ten cenowy upust wynosi przykładowo 1-2 zł. Ale ludzie widzą te 20-30% i to jest dla nich ważne.
Pomijam zakupoholików, bo to materiał na zupełnie odrębny wątek.

Ja wlasnie musze isc do sklepu ,ale pozniej pojde big_smile

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024