Wyobraźcie sobie że nawet nie na imprezie ktoś was uśpi tylko wystarczy że zaśniesz w pociągu i da zastrzyk, wykorzysta i może jeszcze okradnie. No i są jeszcze autostopowicze no ale jeśli jest kobietą to lepiej niech jedzie. Niestety na tej chwili nie wiem jak szybko zaczyna działać zastrzyk gwałtu i czy da się stwierdzić że został użyty i ile ma się czasu by stwierdzić że zostałam użyty. Np w moim przypadku nie była bym w stanie stwierdzić że zostałam zgwałcona bo często boli mnie tu i ówdzie z powodu powtarzających się stanów zapalnych nerek itd.
1 2022-12-12 14:38:19 Ostatnio edytowany przez Tifia (2022-12-12 14:43:16)
Wyobraźcie sobie że nawet nie na imprezie ktoś was uśpi tylko wystarczy że zaśniesz w pociągu i da zastrzyk, wykorzysta i może jeszcze okradnie. No i są jeszcze autostopowicze no ale jeśli jest kobietą to lepiej niech jedzie. Niestety na tej chwili nie wiem jak szybko zaczyna działać zastrzyk gwałtu i czy da się stwierdzić że został użyty i ile ma się czasu by stwierdzić że zostałam użyty. Np w moim przypadku nie była bym w stanie stwierdzić że zostałam zgwałcona bo często boli mnie tu i ówdzie z powodu powtarzających się stanów zapalnych nerek itd.
Podasz wiarygodne źródło piszące o tych zastrzykach?
Loka, przeczytasz o tym w "Wysokich obcasach"https://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,163229,28273360,pigulka-gwaltu-te-substancje-nie-wystepuja-w-takiej-postaci.html?disableRedirects=true
Popatrzałem na autorki. Później na komentarze i później jeszcze raz na autorki.
W erze Tindera nikt by nie ryzykował
To tak dygresja.
Od strony praktycznej: ukłucie igłą się czuje, dlatego taki sposób podania jest wysoce ryzykowny i niepraktyczny.
Napastnik musiałby wykonać zastrzyk z zaskoczenia i przez co najmniej kilka minut nie pozwalać kobiecie wzywać pomocy.
To jest po prostu nierealne.
Jejku, jak ktoś chce kogoś odurzyć, to raczej robi to niespodziewanie, a pomysłowość ludzka nie zna granic, A ja nie wiem, co ma do tego Tinder.
Wysokie obcasy to takie same wiarygodne źródło informacji co wiadomości na jedynce
Wysokie obcasy to takie same wiarygodne źródło informacji co wiadomości na jedynce
A jakie jest wiarygodne źródło informacji, Twoim zdaniem?
Z całym szacunkiem ale czytając inne tematy Autorki na przestrzeni lat mozna zauważyć, że ma jakiś spory problem z tematem seksu, prokreacji itp. Każdy kolejny wątek to jakieś "sensacje" które pokazują strach Autorki i jakieś jednoczesne zafiksowanie w tym obszarze. Zamiast wyszukiwać newsy z cyklu" a wiecie ze ?" radziłabym jej wizytę u terapeuty bo za tym wszystkim kryją się jakieś nieprzepracowane problemy.
9 2022-12-13 10:10:00 Ostatnio edytowany przez Farmer (2022-12-13 10:12:14)
Zobacz komentarz i komentarze do tego:
Podanie substancji odurzającej przez zastrzyk w celu wykorzystania seksualnego jest super niepraktyczne. Była swego rodzaju "epidemia" tego zjawiska w Wielkiej Brytani jesienią 2021. Po kilka zgłoszeń dziennie. Po około trzech miesiącach przeanalizowano rezulaty naszej pracy i w moim regionie nie potwierdzono ani jednego przypadku tzn nie wykryto żadnych substancji z materiałow pobranych od pacjentek i pacjentów. W tym roku nie było ani jednego zgłoszenia o którym bym wiedział.
Sytuacja prawdopodobnie była tzw urban legend rozprzestrzenianym w social mediach.
DFSAs (Drug Facilitated Sexual Assaults) oczywiście się zdarzają , lecz najczęsciej we wcześniej opisane sposoby czyli głównie przez dodanie substancji w formie płynu, proszku do drinka. I nie należy tego lekceważyc.
Być może też ktoś próbował komuś coś wstrzyknąć ale śmiem wątpic żeby to coś dało. A potem w rozprzestrzenianiu tego zjawiska pomogły media.
I jeszcze jedno. Najczęsciej wykrywaną substancją psychoaktywną w DFSAs jest alkohol .Więc edukacja, edukacja i jeszcze raz edukacja.
A po tym spójrz na zdjęcia tych pań.
Takie rzeczy robią dla atencji, bo normalnie nie dostają żadnej.
Chcesz wiarygodne źródło informacji na ten temat - Policja prowadzi i publikuje statystyki i opisuje podobne zdarzenia.
10 2022-12-13 11:45:07 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2022-12-13 11:46:56)
Istotka6 napisał/a:Wysokie obcasy to takie same wiarygodne źródło informacji co wiadomości na jedynce
Chyba żadne. Wielokrotnie czytając wiadomości odnoszę mocne wrażenie "stronności". Czytam i analizuję wiele różnych źródeł by samej wypracować swoje zdanie
To tak ogólnie, bo w tym absurdalnym temacie nawet nie chciałam tracić na to czasu
11 2022-12-13 11:53:50 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-12-13 11:54:49)
Istotka6 napisał/a:Wysokie obcasy to takie same wiarygodne źródło informacji co wiadomości na jedynce
A serio kupujesz to, że ktoś biega po pociągach ze strzykawką i gwałci, bo zasnęłaś?
Ja tego nie kupuję. Gdyby tak było, to najlepiej z domu nie wychodzić, bo wszędzie mogą mi coś dosypać. To już było w filmach sensacyjnych, strzykawka w ramię w trakcie mijania kogoś i śmierć tylko w realu to wcale nie jest takie łatwe. Poza tym ślad po zastrzyku widać później, więc proste, że się idzie zorientować, co się stało. Ja mam ślady po pobraniu krwi sprzed miesiąca
to co, w plecy musieliby mi zrobić, żebym nie zasnęła.
Jak ktoś się martwi, to wystarczy jechać w wagonach bezprzedziałowych a do klubów chodzić z koleżankami. Bo raczej w środku dnia do kawy w kawiarni nikt nic nie wsypie.
Ja bym nie wpadała w paranoję.
No i nie kupuję tego, że Autorka by się nie zorientowała, że coś się stało, bo często bolą ją nerki...
Dlatego zapytałam o źródło. Dla mnie naukowym źrodłem byłyby artykuły policyjne i lekarskie dotyczące tego fenomenu, a nie grupa feministek z Onetu.
Tamiraa napisał/a:Istotka6 napisał/a:Wysokie obcasy to takie same wiarygodne źródło informacji co wiadomości na jedynce
A serio kupujesz to, że ktoś biega po pociągach ze strzykawką i gwałci, bo zasnęłaś?
.
Ja też nie wiem, co maja do tego nerki. No, nie da się uwierzyć, nie twierdzę, że wierzę, tylko, że o tym można przeczytać. To raczej temat na fabułę sensacyjnej powieści.
tylko, że o tym można przeczytać.
Jest wiele stron, gdzie twierdzą, że Ziemia jest płaska.
Też takie czytasz?
Tamiraa napisał/a:tylko, że o tym można przeczytać.
Jest wiele stron, gdzie twierdzą, że Ziemia jest płaska.
Też takie czytasz?
Trafiłeś na jeden z moich ulubionych tematów
Mirosław Hermaszewski zapytany czy rzeczywiście Ziemia jest kulą zawieszona w kosmosie, odpowiedział krótko: jest płaska
No widzisz
Nie szukaj sensacji tik-tokowych, bo tam siedzą julki.