Jestem ateistą co sądzicie o takich ludziach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Jestem ateistą co sądzicie o takich ludziach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 44 ]

Temat: Jestem ateistą co sądzicie o takich ludziach

?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem ateistą co sądzicie o takich ludziach
Miklosza napisał/a:

?

A co tu myslec? Twoj cyrk twoje malpy. Kazdy ma swoje poglady i nie powinien narzucac ich innym. Jak szanujesz innych to tobie tez nalezy sie szacunek

3

Miklosza napisał/a:

?

O ateistach sądzę to, że mają ciężej od ludzi wierzących, bo w trudnych momentach nie mają jak zwrócić się do "wyższej instancji" po pomoc i łaskę. Też jestem ateistką, ale nie gryzę ludzi wierzących.

4

Nic.

5

Ze maja duzo ciezej, gdy traca bliskie osoby, bo dla nich smierc =koniec, wiec juz nie maja nadziei na zobaczenie bliskich z powrotem, wiec czesto zostaje sznurek albo odkrecony kurek.  Wiara w Boga duzo pomaga przy smierci bliskich,bo czlowiek wierzy i ma nadzieje po smierci spotkac bliskich, wiec to daje tez czlowiekowi powod do zycia,a nie do skakania z mostu z rozpaczy tym bardziej, ze samobojstwo to ciezki grzech

6

A jesteś pewny, że jesteś ateistą, a nie agnostykiem? Bo ludzie nagminnie te dwie rzeczy mieszają.

7 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-03 18:02:02)

Jack Sparrow napisał/a:

A jesteś pewny, że jesteś ateistą, a nie agnostykiem? Bo ludzie nagminnie te dwie rzeczy mieszają.

A czym to sie rozni, ze ateista na 100% nie wierzy w Boga i zycie po smierci, a agnostyk to sie cale zycie zastanawia czy ktos/cos tam moze istniec?

8

Miklosza napisał/a:

?

A co mamy myslec? Poganie pod topór

9

Jack Sparrow napisał/a:

Myślę że tak

10

Myśleć to jedno, a być pewnym to drugie.

11

Bert44 napisał/a:
Miklosza napisał/a:

?

Przeciez ateisci to nie sa poganie.

12

Znaczy się wiem że był ktoś taki jak Jezus w końcu musiał ktoś rozpocząć tą wiarę
Nie obraźcie się ale to byl oszust

13

Jeśli kogoś urazilem to przepraszam  smile

14

No to Miklosza ty pechowiec. Nie masz oka u kobiet i nie masz oka u Boga. Skoro nie otrzymałes daru wiary. smile

15

New Me napisał/a:
Bert44 napisał/a:
Miklosza napisał/a:

?

Przeciez ateisci to nie sa poganie.

Bez różnicy albo jestes z nami albo przeciw nam

16

Ja wierzę w kosmitów  big_smile

17

Miklosza napisał/a:

Jak praktykujesz swoja wiare? big_smile

18

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Tu mnie zagięłaś  sad

19

Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Tu mnie zagięłaś  sad

big_smile no jak obchodzisz jakies kosmiczne swieta? Planujesz wylot w kosmos?

20

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:

Tu mnie zagięłaś  sad

Np święto Olympus Mons

21

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:

Tu mnie zagięłaś  sad

Tak szczerze chciał bym zobaczyć ziemię z kosmosu  smile ty nie ?

22

Póki co to możesz pooglądać na YT, filmy lub na żywo.

23

Alessandro napisał/a:

Póki co to możesz pooglądać na YT, filmy lub na żywo.

A mam inne wyjście

24

Nie wiem, czy to oglądałeś już, ale mi bardzo podobają się te filmy lub relacje na żywo. Relacje na żywo mają to do siebie, że wszystko odbywa się w czasie rzeczywistym i dla wielu może być po prostu nudne i monotonne.

25

Alessandro napisał/a:

Nie wiem, czy to oglądałeś już, ale mi bardzo podobają się te filmy lub relacje na żywo. Relacje na żywo mają to do siebie, że wszystko odbywa się w czasie rzeczywistym i dla wielu może być po prostu nudne i monotonne.

Nie oglądałem i może zobaczę

26

Polecam, może to Ciebie zainteresuje.

27

Alessandro napisał/a:

Polecam, może to Ciebie zainteresuje.

smile

28

Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Tu mnie zagięłaś  sad

Ja zobacze jak bede w Niebie

29

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:

Myślał kogut o niedzieli... big_smile

30

Ostatnie slowa slawnych ateistow przed smiercia
THOMAS HOBBS – Filozof polityczny: „Powtarzam, gdybym miał cały świat do swojej dyspozycji, oddałbym go, żeby żył jeden dzień. Zamierzam skoczyć w ciemność”.

THOMAS PAYNE – Wiodący ateistyczny pisarz w koloniach amerykańskich: „Zostań ze mną, na miłość boską; nie mogę znieść samotności, o Panie, pomóż mi! O Boże, co takiego zrobiłem, że tak cierpię? Co się ze mną stanie w przyszłości? Oddałbym światy, gdybym je miał, żeby Wiek Rozumu nigdy nie został opublikowany. O Panie, pomóż mi! Chryste, pomóż mi! Nie, nie odchodź; zostań ze mną! Przyślij nawet dziecko, żeby zostało ze mną; bo jestem tutaj sam na skraju piekła. Jeśli kiedykolwiek Diabeł miał agenta, to ja nim byłem”.

SIR THOMAS SCOTT – Kanclerz Anglii: „Do tej chwili myślałem, że nie ma ani Boga, ani piekła. Teraz wiem i czuję, że są i jedno, i drugie, i jestem skazany na zagładę przez sprawiedliwy osąd Wszechmogącego”.

VOLTAIRE – Słynny antychrześcijański ateista: „…został opuszczony przez Boga i człowieka”. Powiedział do swojego lekarza, dr Fochina: „Dam ci połowę tego, co jestem wart, jeśli dasz mi sześć miesięcy życia”. Kiedy powiedziano mu, że to niemożliwe, powiedział: „Wtedy umrę i pójdę do piekła!”. Jego pielęgniarka powiedziała: „Za wszystkie pieniądze w Europie nie chciałbym widzieć śmierci kolejnego niewierzącego! Całą noc wołał o przebaczenie”.

ROBERT INGERSOLL – amerykański pisarz i mówca Złotego Wieku Wolnej Myśli: „O Boże, jeśli istnieje Bóg, zbaw moją duszę, jeśli mam duszę!” Albo niektórzy mówią: „O Boże, jeśli istnieje Bóg, zbaw moją duszę, jeśli mam duszę, od piekła, jeśli istnieje piekło!”

DAVID HUME – Filozof-ateista, znany ze swojego religijnego sceptycyzmu… Na łożu śmierci głośno wołał: „Płonę!”. Mówi się, że jego rozpacz była straszną sceną.

NAPOLEON BONAPARTE – francuski cesarz, który … przyniósł śmierć milionom, aby zaspokoić swoje … egoistyczne ambicje podboju świata. „Umieram przedwcześnie, a moje ciało zostanie zwrócone ziemi. Taki jest los tego, którego nazywano wielkim Napoleonem. Jakaż przepaść dzieli moją głęboką nędzę od wiecznego królestwa Chrystusa!”

SIR FRANCIS NEWPORT – Przewodniczący angielskiego klubu ateistycznego, do zgromadzonych wokół jego łoża śmierci: „Nie musicie mi mówić, że nie ma Boga, bo wiem, że jest jeden i że jestem w Jego obecności! Nie musicie mi mówić, że nie ma piekła. Czuję, że już się staczam. Nędznicy, przestańcie gadać o tym, że jest dla mnie nadzieja! Wiem, że jestem stracony na zawsze! O, ten ogień! O, nieznośne męki piekielne! O, gdybym mógł leżeć przez tysiąc lat w ogniu, który nigdy nie gaśnie, aby kupić łaskę Boga i ponownie się z Nim zjednoczyć. Ale to bezowocne życzenie. Miliony i miliony lat nie przybliżą mnie do końca moich mąk bardziej niż jedna biedna godzina. O, wieczność, wieczność na wieki wieków! O, nieznośne męki piekielne!”

KAROL IX – król Francji. Namawiany przez matkę, wydał rozkaz dokonania masakry francuskich hugenotów, w której 15 000 dusz zostało wymordowanych w samym Paryżu, a 100 000 w innych częściach Francji, i to tylko dlatego, że kochali Chrystusa. … W końcu umarł, skąpany w krwi tryskającej z jego żył. W ostatnich chwilach powiedział do swoich lekarzy: „We śnie czy na jawie, widzę poszarpane postacie hugenotów przechodzące przede mną. Padają krwią. Wskazują na swoje otwarte rany. Och! Gdybym oszczędził przynajmniej małe niemowlęta przy piersi! Jaka krew! Nie wiem, gdzie jestem. Jak to wszystko się skończy? Co mam zrobić? Jestem stracony na zawsze! Och, popełniłem błąd”. …

DAVID STRAUSS – czołowy przedstawiciel niemieckiego racjonalizmu, który całe życie poświęcił na wymazywanie wiary w Boga…: „Moja filozofia pozostawia mnie całkowicie opuszczonym! Czuję się jak ktoś złapany w bezlitosne szczęki automatycznej maszyny, nie wiedząc, kiedy jeden z jej potężnych młotów może mnie zmiażdżyć!”

JOSEF STALIN – radziecki rewolucjonista i polityk. W wywiadzie dla Newsweek Swietłana, jego córka, opowiedziała o jego śmierci: „Mój ojciec umarł trudną i straszną śmiercią… Bóg daje łatwą śmierć tylko sprawiedliwym. W tym, co wydawało się ostatnią chwilą, nagle otworzył oczy i rzucił spojrzenie na wszystkich w pokoju. To było straszne spojrzenie, szalone lub może wściekłe. Jego lewa ręka była uniesiona, jakby wskazywał na coś w górze i rzucał klątwę na nas wszystkich. Gest ten był pełen groźby… następnego ranka nie żył”.

ANTON LEVEY – autor satanistycznej Biblii i arcykapłan satanistycznej religii kultu. … Jego ostatnie słowa brzmiały: „O mój Boże, o mój Boże, co ja zrobiłem, coś jest bardzo nie tak”. – newzsteam. wordpress.com. 19 grudnia 2017 r., autor: Brian Butler

31

Boję się ciemności po śmierci  sad

32

Kto Ci powiedział, że tam jest ciemno?

33

Alessandro napisał/a:

Nikt mi nie powiedział tak myślę a może glupoty gadam

34

Miklosza napisał/a:
Alessandro napisał/a:

A to jednak wierzysz, ze cos jest po smierci big_smile. Przeciez ateisci jak umieraja to juz ich nie ma, wiec nie widza NIC wedlug ich filozofii sa nieistniejacy zupelnie jak dziecko w planach malzenstwa,ktore planuje starania o ciaze  za rok czasu.A teraz nagle sie ciemnosci boisz ? big_smile

35

Salomonka napisał/a:
New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Indyk

36

Bert44 napisał/a:
Salomonka napisał/a:
New Me napisał/a:

Indyk

Ta teraz sie beda klocic przez 20 stron czy to byl indyk czy kurak  big_smile

37

Salomonce w głowie jakis kogut. smile

38

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:
Alessandro napisał/a:

A to jednak wierzysz, ze cos jest po smierci big_smile. Przeciez ateisci jak umieraja to juz ich nie ma, wiec nie widza NIC wedlug ich filozofii sa nieistniejacy zupelnie jak dziecko w planach malzenstwa,ktore planuje starania o ciaze  za rok czasu.A teraz nagle sie ciemnosci boisz ? big_smile

Haha uśmiałem się nigdy nie lubiłem ciemnosci

39

Legat napisał/a:

Salomonce w głowie jakis kogut. smile

Fakt, to był chyba indyk big_smile

40

Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

No to bedziesz musial polubiec

41

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:

No chyba

42

Miklosza napisał/a:
New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:

No chyba

Tam jest strasznie.  Czytales wyzej co mowili ateisci jak umierali "ze ida do piekla" a to juz bylo za pozno pojdziesz do strasznych ciemnosci

43

Jak nic mus mieć ze sobą latarkę big_smile

44

Alessandro napisał/a:

Jak nic mus mieć ze sobą latarkę big_smile

Tam nie bedzie latarek ani nawet swieczki jednej nie dostanie bedzie ciemnosi i straszne potwory

Posty [ 44 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Jestem ateistą co sądzicie o takich ludziach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024