Jak zmienić swoje życie? Gdy są dni gdzie nigdzie nie wychodzę ani z nikim się nie widze, to nie mam ochoty wgl funkcjonować. Chciałabym mieć jakieś rutyny coś robić ze sobą a leże cały dzień w łóżku w piżamie a dokokoła syf. Kiedyś potrafiłam wstać ogarnąć się a teraz wyglądam jak taki brudny niezadbany menel. Jak nauczyć się dyscypliny i gdy wstanę z łóżka to już się do niego nie kłaść
2 2024-10-25 13:17:29 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2024-10-25 13:17:59)
Jak zmienić swoje życie? Gdy są dni gdzie nigdzie nie wychodzę ani z nikim się nie widze, to nie mam ochoty wgl funkcjonować. Chciałabym mieć jakieś rutyny coś robić ze sobą a leże cały dzień w łóżku w piżamie a dokokoła syf. Kiedyś potrafiłam wstać ogarnąć się a teraz wyglądam jak taki brudny niezadbany menel. Jak nauczyć się dyscypliny i gdy wstanę z łóżka to już się do niego nie kłaść
Dasz radę tylko małymi kroczkami.
Zacznij od kąpieli, przebrania się w czyste ciuchy, pościelenia łóżka.
I potem dalej, wyzbieraj i wynieś wszystkie śmieci z pokoju jak masz, zrób pranie, odkurz meble, podłogi.
Nie wszystko jednego dnia, działaj po trochu.
Moim zdaniem to się sprowadza do wyznaczenia sobie celów - wtedy masz do czego wstawać i działać. Jak nie masz celów no to nic dziwnego że leżysz i nic nie robisz...
Przede wszystkim pytanie w jakim jesteś wieku.
Mnie się wydaje, że masz jakiś poważniejszy problem i powinnaś skonsultować się z psychologiem lub psychiatrą.
Poza tym mogłabyś sobie zrobić listę rzeczy do zrobienia w tygodniu, które będziesz skreślała, jeśli je wykonasz.
No i weź też pod uwagę hipnozę regresyjna https://regresja.net/ Poczytaj sobie na stronie na czym ona polega.
Albo to objawy depresji (ale to musi zdiagnozowac specjalista) albo tymczasowa niemoc. Jak powiedziala GloriaSoul, male kroczki, dzialaj po trochu. Idz na spacer, zrob porzadki, powoli, nie spiesz sie. Stan przed lustrem i zadaj sobie pytanie: czy lubie tego kogos kogo widze w lustrze??? Jesli odpowiedz bedzie twierdzaca to wszystko z Toba ok., ale jesli nie to polecalbym specjaliste, ewentualnie glebokie przemyslenia na wlasny temat.
Jeszcze jedno. Kiedy ostatni raz usmiech pojawil sie na Twojej twarzy???
7 2024-10-25 19:49:02 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-10-25 19:49:40)
Pisz sobie kazdego dnia jedno Postanowienie i sie ich trzymaj nic tak nie motywuje do zycia i pomaga w depresji jak zycie z celami. Wstac isc do pracy wrocic posprzatac obejrzec film i spac i tak w kolko to by kazdemu sie zyc odechcialo