Staże - problem na rynku pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Staże - problem na rynku pracy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Staże - problem na rynku pracy

Tak wyszło, że na umowę pracowałam 2,5 roku, a pozostałe miejsca to staże. Najgorsze, że nie miałam tam wielu konkretnych obowiązków i one kompletnie nic nie wnoszą. Pracodawcy na rozmowach  dziwią się, że stanowiska na tych stażach są podobne i nie rozumieją po co w nich uczestniczyłam skoro takich obowiązków można się nauczyć nawet w tydzień. Szczerze to sama nie rozumiem i gdybym miała cofnąć czas to na dwa z tych czterech nigdy bym nie poszła, lub szybko zrezygnowała, bo do niczego mi się nie przydały. Nie wiem teraz jak z tego wybrnąć. Najchętniej bym to wywaliła z CV ale wtedy zostałoby tylko kilka miejsc i luki w CV. Co byście zrobili na moim miejscu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Staże - problem na rynku pracy

Pozostawili luki w CV.

CV pisze się pod konkretne ogłoszenia. W razie pytań zawsze możesz odpowiedzieć wymijająco w stylu:

"Jestem lojalnym pracownikiem i mam w zwyczaju mówić albo dobrze, albo wcale o poprzednich miejscach pracy/odbywanych staży. Więc jeśli firma X, Y, czy Z swoją działalnością lub bezpośrednio wobec mnie nie pozwala na choć jedno dobre słowo, to wolę nie wpisywać ich w swoje CV. Po prostu nie chcę się z takimi firmami identyfikować w przeciwieństwie do Państwa Firmy, którą (będąc mądrzejsza o doświadczenie) wybrałam w pełni świadomie, bo też chciałabym być częścią waszej zawodowej rodziny, bo macie opinię profesjonalistów z pasją. I to jest coś wspaniałego, czego szukam i co chcę współtworzyć."

I tu możesz błysnąć wartościami danej firmy, które pewnie gdzieś tam stronie internetowej przeczytasz.

3

Odp: Staże - problem na rynku pracy

Kłamstwo ma krótkie nóżki, możesz jedynie mieć wytłumaczenie na te staże... trafisz na takiego pracodawcę, dla ktorego nie będzie to tak istotne, a to co teraz potrafisz i jak wypadniesz na rozmowie kwalifikacyjnej.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Staże - problem na rynku pracy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024