A GDYBY TAK SIĘ SPOTKAĆ W LUBLINIE ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » A GDYBY TAK SIĘ SPOTKAĆ W LUBLINIE !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: A GDYBY TAK SIĘ SPOTKAĆ W LUBLINIE !

Cześć dziewczyny ! Wpadłem na znakomity pomysł aczkolwiek wymagający odwagi. A gdyby tak pod tym postem zebrać rzeszę ludzi z Lublina - ludzi samotnych, którym zależy by kogoś poznać i nawiązać jakieś relacje, choćby przyjacielskie. Nie nudzić się i dać sobie szansę na coś ekscytującego. Coś innego w życiu - bo wszystko co do tej pory robiliśmy, zawiodło. To czy nie warto byłoby spróbować ? Nie siedźmy w domach, zorganizujmy coś wspólnie, a może kto wie - poznamy swoją miłość ! Co wy na to ? temat jak najbardziej na serio...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: A GDYBY TAK SIĘ SPOTKAĆ W LUBLINIE !
szp121393 napisał/a:

Cześć dziewczyny ! Wpadłem na znakomity pomysł aczkolwiek wymagający odwagi. A gdyby tak pod tym postem zebrać rzeszę ludzi z Lublina - ludzi samotnych, którym zależy by kogoś poznać i nawiązać jakieś relacje, choćby przyjacielskie. Nie nudzić się i dać sobie szansę na coś ekscytującego. Coś innego w życiu - bo wszystko co do tej pory robiliśmy, zawiodło. To czy nie warto byłoby spróbować ? Nie siedźmy w domach, zorganizujmy coś wspólnie, a może kto wie - poznamy swoją miłość ! Co wy na to ? temat jak najbardziej na serio...

W kinie w Lublinie czy na Litwie pod Baobabem?
Jak sądzisz, ile na tym mało znanym forum może być ludzi z Lublina chcących nawiązać nowe znajomości?
Poza tym nie podałeś widełek wiekowych dziewczyn, które chcesz pozyskać na ekscytujący casting.
Gdyby Ci się zjechały samotne emerytki to uciekałbyś w popłochu.

3

Takie spotkania jak najbardziej mają sens, ale pod warunkiem, że ludzie coś o sobie wiedzą i zdążyli się poznać i polubić, choćby tylko wirtualnie, w przeciwnym razie wydaje mi się, że sam fakt, że ktoś jest samotny, to za mało, żeby podejść do propozycji z ekscytacją.

Moja propozycja brzmi: pobądź trochę na forum, daj się poznać, a potem wróć do tematu.

4

Przedział wiekowy nie ma najmniejszego znaczenia , ponieważ tu nie chodzi o swatanie kogoś na siłę albo randkowanie tylko poznanie się w jakby to nie powiedzieć wyjątkowych okolicznościach ! W takich w których do tej pory nie mieliśmy jeszcze okazji brać udziału. Wyszedłem z ta propozycją ponieważ sądzę, że jest wiele osób , którym brakuje odwagi wgl cokolwiek zrobić w kierunku lepszego jutra a i może nie samotnego tylko uciekają się do niesprawdzonych schematów powtarzając je do usranej śmierci i licząc na to ze coś to da ! Sam mam 32 lata i myślę, że osoby w podobnym wieku jak i młodsze będą doskonałymi kandydatami do takiego eksperymentu. Odnosząc się do poprzednich wypowiedzi, nie chodzi tylko o kobiety ale i o mężczyzn. Mając szanse poznać przyjaciela na całe życie.. kto wie ! Rozumiem też sceptycyzm z waszej strony, ale czyż sam wpis demotywuje ? Myślę, że doskonałym przykładem tu będzie przytoczenie uczęszczania na weekendowe imprezy przez samotne kobiety w różnym wieku. Tam też nikogo nie znamy idąc często samemu, prawda ?

5

szp121393 napisał/a:

Przedział wiekowy nie ma najmniejszego znaczenia , ponieważ tu nie chodzi o swatanie kogoś na siłę albo randkowanie tylko poznanie się w jakby to nie powiedzieć wyjątkowych okolicznościach ! W takich w których do tej pory nie mieliśmy jeszcze okazji brać udziału. Wyszedłem z ta propozycją ponieważ sądzę, że jest wiele osób , którym brakuje odwagi wgl cokolwiek zrobić w kierunku lepszego jutra a i może nie samotnego tylko uciekają się do niesprawdzonych schematów powtarzając je do usranej śmierci i licząc na to ze coś to da ! Sam mam 32 lata i myślę, że osoby w podobnym wieku jak i młodsze będą doskonałymi kandydatami do takiego eksperymentu. Odnosząc się do poprzednich wypowiedzi, nie chodzi tylko o kobiety ale i o mężczyzn. Mając szanse poznać przyjaciela na całe życie.. kto wie ! Rozumiem też sceptycyzm z waszej strony, ale czyż sam wpis demotywuje ? Myślę, że doskonałym przykładem tu będzie przytoczenie uczęszczania na weekendowe imprezy przez samotne kobiety w różnym wieku. Tam też nikogo nie znamy idąc często samemu, prawda ?

A jednak jest przedział wiekowy: okolice 32 i mniej.
To już coś mówi.
Samotna 40 latka byłaby bez szans.
No chyba, ze Miklosza by się pojawił.
Pomysł bardzo dobry sam w sobie.
Tylko nie tutaj.
Dałabym taki wpis raczej na lokalnych stronach czy grupach FB

6

szp121393 napisał/a:

Sam mam 32 lata i myślę, że osoby w podobnym wieku jak i młodsze będą doskonałymi kandydatami do takiego eksperymentu.

No widzisz, czyli jednak masz jakieś oczekiwania, w które zresztą ja się nie załapuję wink
Nie rozumiem natomiast dlaczego osoby nieco starsze niż 32 lata do eksperymentu, oczywiście zgodnie z Twoim założeniem, nie będą dobrymi kandydatami? Mam takie doświadczenia, że przyjaźń (podobno o nią chodzi) nie zna wieku.

Generalnie jednak uważam, że takie kryteria, jak choćby wiek czy podobne spojrzenie na świat są istotne, żeby zwiększyć sobie szansę na możliwość nadawania na podobnych falach.

P.S.
Ostatnie, co chciałabym osiągnąć, to zniechęcenie Cię do pomysłu, zwracam jedynie uwagę na kwestie, które zdaje się, że pomijasz, a mogą być ważne dla jego powodzenia.

Dla mnie spoko.
Tyle że nie w Lublinie, za daleko. Ale w przyszły weekend będę się kręcił w górach, więc jeśli ktoś też się wybiera, możemy się wypatrywać. Dla rozpoznania, będę miał jedną skarpetę czerwoną, drugą żółtą, wywinięte na spodnie.
Kapelusz w stylu bawarskim, a w nim piórko.

Gdzie w górach, zapytacie? W jakich konkretnie?
Nie no, nie może być zbyt łatwo big_smile

8

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

Dla mnie spoko.
Tyle że nie w Lublinie, za daleko. Ale w przyszły weekend będę się kręcił w górach, więc jeśli ktoś też się wybiera, możemy się wypatrywać. Dla rozpoznania, będę miał jedną skarpetę czerwoną, drugą żółtą, wywinięte na spodnie.
Kapelusz w stylu bawarskim, a w nim piórko.

Gdzie w górach, zapytacie? W jakich konkretnie?
Nie no, nie może być zbyt łatwo big_smile

Ja wiem. Góry Sudawskie big_smile.

9 Ostatnio edytowany przez RozrabiakaWmalinowymGaju (2024-10-20 12:18:29)

KoralinaJones napisał/a:

Ja wiem. Góry Sudawskie big_smile.

Nie no, bez przesady.
Tam już po sezonie, zbyt niebezpiecznie. Ryzyko lawin, szczeliny lodowe, seraki się mogą oberwać.
Do tego trzeba się wspinać z użyciem tlenu z butli, bo to już strefa śmierci. Zbyt wysoko

Idea piękna, ale pudło tongue

10

Mnie i tak mama nie puści. sad

11

mógłbyś bliżej Krakowa, Olkusza
podjechac:dd

A od 9.11 będzie dłuższy weekend wogole

12

Widzę, że temat robi się gorący, o to chodzi ! tongue A tak szczerze, miło, że wyrażacie swoje zdanie- to ważne. Temat jak najbardziej do przepracowania i analizy ale sama idea świetna, tak mi się wydaje. Ugryzę się w język milcząc w kwestii niektórych wypowiedzi tongue
P.S. Jak najbardziej samotne 40-stki mogą być świetnymi przyjaciółkami, no chyba, że ktoś lubi duże różnice wiekowe to mi nic do tego!
A mama może wpaść na piwko :d

13

szp121393 napisał/a:

Widzę, że temat robi się gorący, o to chodzi ! tongue A tak szczerze, miło, że wyrażacie swoje zdanie- to ważne. Temat jak najbardziej do przepracowania i analizy ale sama idea świetna, tak mi się wydaje. Ugryzę się w język milcząc w kwestii niektórych wypowiedzi tongue
P.S. Jak najbardziej samotne 40-stki mogą być świetnymi przyjaciółkami, no chyba, że ktoś lubi duże różnice wiekowe to mi nic do tego!
A mama może wpaść na piwko :d

A gdyby tak przypadkiem znalazło się na forum kilka osób spełniających kryteria to co byłoby dalej?
Jakie masz propozycje poznania się, spotkania?
Masz na oku jakieś konkretne miejsce w Lublinie gdzie dałoby się spotkanie przeprowadzić?

14

Gdyby znalazły się tak odważne osoby jak ja pewnie wspólnie ustalilibyśmy miejsce , czas oraz to w jaki sposób spotkanie/a byłyby przeprowadzane. Przede wszystkim wiadomo, że chodzi o bezpieczeństwo i jakby nie spojrzeć na to w początkowej fazie małą anonimowość. Tak aby każdy czuł się komfortowo. Powtarzam po raz kolejny - ideą tego pomysłu nie jest randkowanie tylko poznanie nowych osób i spędzenie czasu poza domem. Wszak wiadomo osoby depresyjne, introwertycy, osoby o niskim poczuciu własnej wartości lub po prostu nudzące się i szukające siebie na tym świecie miałyby okazję odkryć i spróbować czegoś nowego.
Jest takie powiedzenie : Wszystko czego pragniemy , jest po drugiej stronie strachu ! A ten strach nie musi być wcale taki zły , pod warunkiem, że nie jesteśmy w nim sami tongue
Jeżeli o mnie chodzi to pierwsze co przyszło mi do głowy to tzw. aktywne spotkanie. np umawiamy się wszyscy na lodowisko( byle jaki przykład ), możemy dobrać się w pary, w grupy, możemy posiedzieć obok i pogadać o dupie marynie. Chodzi o to , żeby nie wyglądało to jak np w speed dating. Nigdy nie byłem ale z tego co słyszałem siadasz na przeciwko obcej osoby i gadasz i zmiana i zmiana... To stresujące , a zajęcia w grupie wspólne i spędzenie tego czasu aktywnie być może raz, że otworzy nas na nowe znajomości osób przybyłych na spotkanie, dwa - wyzwoli w nas pozytywną energię i da kopa do robienia czegoś i wychodzenia do ludzi i to nie samemu, bo jak wiadomo samemu się w większości przypadków nie chce( strach ) i trzy - być może ustabilizuje nasze emocjonalne struktury w wyczerpanym beznadziejną codziennością mózgu i pozwoli przełamać niektóre bariery, dotychczas nie przełamane( bo coś ).
Widzisz ja akurat nie szukam związku, bardziej chodzi mi o przyjaźń lub rozmowę. Nie jestem też osobą introwertyczną, lubię zamieszanie i jak coś się dzieje i wpadłem na ten pomysł jedząc zajebistego pączka ;D Pomyślałem sobie , że mój tryb życia nie pozwolił mi do tej pory poznać ani przyjaciół ani drugiej połówki po długoletnim związku a szansą na to , być może będą właśnie takie spotkania.
Tak więc kiedy znajdzie się więcej osób, myślę, że najlepszym wyjściem będzie wspólne podjęcie decyzji gdzie, kiedy i jak. Ciężko mi też napisać tu i tu o tej i tam , tyle i tyle osób.. Ten pomysł dopiero rozkwita. Być może się uda, byłoby fajnie smile

15

poza Lublinem albo jakies drugie miejsce kolejne ,dodatkowo ;p mówei Wam ;pp

16

Mysle, ze dla wielu osob takie spotkanie zakonczyloby sie kiepskimi, nawet bardzo negatywnymi emocjami. Na przykladzie wielu historii opowiedzianych na tym forum okazuje sie, ze spotkanie w realnym swiecie to zupelnie inna bajka. Dla wielu osob to pierwsze spotkanie bylo zarazem ostatnim. Rozmowy na forum to zupelnie cos innego niz rozmowa na zywo.
Czy spotkanie znacznie wiekszej ilosci osob bedzie dla wiekszosci chociaz korzystnym dowiadczeniem, swietna przygoda czy nie? To tylko jedno pytanie, a jest ich znacznie wiecej.
Niech kazdy zdecyduje sam, wg wlasnego uznania.

Alessandro napisał/a:

Mysle, ze dla wielu osob takie spotkanie zakonczyloby sie kiepskimi, nawet bardzo negatywnymi emocjami.

Brałem udział w spotkaniach hobbystycznych for, zawsze było ok.
Jeśli rzeczywiście dojdzie do organizacji takiego spotkania, trzeba to zrobić bez np wytycznych dot wieku.
Tak, żeby mógł wziąć udział każdy kto ma ochotę. Najlepiej, gdyby to było skupione wokół jakiegoś wydarzenia albo wspólnej aktywności.
Wtedy jest szansa na spędzenie czasu w dobrej atmosferze, bez napinki.

18

Lbn dobry pomysł jakby jakieś nowe zadbane laski nie zalane pojawiły się w okolicy... byloby milo big_smile

19

5i5kiN napisał/a:

Lbn dobry pomysł jakby jakieś nowe zadbane laski nie zalane pojawiły się w okolicy... byloby milo big_smile

Nie zalane...? big_smile

20

No chyba zeby sie wszyscy pozabijali big_smile..  a serio pomysl fajny nawet tyle ze ja w Polsce nie mieszkam

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » A GDYBY TAK SIĘ SPOTKAĆ W LUBLINIE !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024