Chciałam zapytać Was kobiety oraz meżczyzn też, jakie macie doświadczenia z portalami randkowymi. Krótko mówiąc o sobie, mam 29 lat, byłam dotąd w jednym poważniejszym związku trwającym kilka lat. Chciałabym kiedyś w życiu jednak spotkać taką prawdziwą miłość, której podobno można doświadczyć, ale się obawiam, że w mojej sytuacji nie mam na to szans... mieszkam w niedużej miejscowości, w pracy się obracam wciąż z tymi samymi ludźmi. Blisko siebie raczej partnera nie znajdę. Dlatego zaczynam myśleć o internetowym sposobie poszerzenia grona znajomych, a w tym może wpadnięciu na tego mężczyznę, którego szukam. Jednak się trochę obawiam, że się mocno zawiodę, bo ludzie często w takich miejscach piszą o sobie nieprawdziwe rzeczy, może szukają partnerki na chwilę, żeby ją potem zmienić na lepszą sztukę... Czy ktoś z Was potrafi powiedzieć ze swoich doświadczeń, czy warto?
2 2024-07-22 22:40:01 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-22 22:41:17)
Moje doswiadczenia sa takie ,ze nawet jak dalam na swoj profil zwykle zdjecie bez makijazu i to doslownie ZERO makijazu to i tak nic nie pomoglo, bo musialam blokowac stado debili pytajacych mnie o sex. Ubrania tez nie mialam wyzywajace, wrecz przeciwnie t shirt bez dekoltu i spodnica jak dla zakonnicy, takze ja sie zastanawiam czy do mnie slepi nie pisali, bo ja wogole NIC seksownego nie widzialam w tym zdjeciu... Pozniej pisalam z kilkoma w miare normalnymi... obecnie mam partnera,ktorego poznalam przez ten portal randkowy... z portalu obecnie juz nie korzystam...
Rada: da sie znalezc normalnych, ale trzeba najpierw zrobic selekcje i oddzielic normalnych od tych co mysla tylko o jednym i tych drugich jest czesto niestety wiecej, bo swiat robi sie coraz bardziej debilowaty
3 2024-07-23 00:06:00 Ostatnio edytowany przez blueangel (2024-07-23 00:16:02)
mam podobne spostrzezenia, ze szukaja tylko do jednego, spora czesc jednak sie kryje z prawdziwymi zamiarami, a nawet podaje, ze szuka stalego zwiazku po to tylko, zeby ktos z nimi pisal. wiadomo, ze jesli wstawia, ze na jedna noc to odzew bedzie zerowy, wiec kreca.
wedlug mnie mozesz sprobowac. mozesz sie przeciez pospotykac bez chodzenia do lozka, tylko po to, zeby sie poznac i spedzic milo czas i badac kto jaki jest, bo prawdziwy charakterek tez zazwyczaj wychodzi dopiero pozniej, nawet jesli zamiary sa normalne. zdarzaja sie normalni, a zdarzaja sie zonaci, dzieciaci i psychiczni.
Jak daleko miałaby na takie szybkie randki?? Oni są krótkie ale jak się wymienicie mailami to chociaż dłużej. pogadasz z. kolega na internecie w późniejszy czasie... Nie doczytałem gdzie dokladnie mieszkasz xdd
Moje doswiadczenia sa takie ,ze nawet jak dalam na swoj profil zwykle zdjecie bez makijazu i to doslownie ZERO makijazu to i tak nic nie pomoglo, bo musialam blokowac stado debili pytajacych mnie o sex. Ubrania tez nie mialam wyzywajace, wrecz przeciwnie t shirt bez dekoltu i spodnica jak dla zakonnicy, takze ja sie zastanawiam czy do mnie slepi nie pisali, bo ja wogole NIC seksownego nie widzialam w tym zdjeciu... Pozniej pisalam z kilkoma w miare normalnymi... obecnie mam partnera,ktorego poznalam przez ten portal randkowy... z portalu obecnie juz nie korzystam...
Rada: da sie znalezc normalnych, ale trzeba najpierw zrobic selekcje i oddzielic normalnych od tych co mysla tylko o jednym i tych drugich jest czesto niestety wiecej, bo swiat robi sie coraz bardziej debilowaty
To ja muszę być tragicznie brzydka bo z propozycja seksu spotkałam się dwa razy, w sumie to były takie kulturalne propozycje że nawet nie uważam że to coś złego bo to było w dobrym guście i odrazu bez udawania, że chcą związku.
No ale co do tindera - Jeśli ktoś tam jest już długo to ma już skrzywiona banie, skrzywiony obraz kobiet i ogólnie nie nadają się do związku.
6 2024-07-23 10:12:45 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-07-23 10:13:57)
JuliaUK33 napisał/a:Moje doswiadczenia sa takie ,ze nawet jak dalam na swoj profil zwykle zdjecie bez makijazu i to doslownie ZERO makijazu to i tak nic nie pomoglo, bo musialam blokowac stado debili pytajacych mnie o sex. Ubrania tez nie mialam wyzywajace, wrecz przeciwnie t shirt bez dekoltu i spodnica jak dla zakonnicy, takze ja sie zastanawiam czy do mnie slepi nie pisali, bo ja wogole NIC seksownego nie widzialam w tym zdjeciu... Pozniej pisalam z kilkoma w miare normalnymi... obecnie mam partnera,ktorego poznalam przez ten portal randkowy... z portalu obecnie juz nie korzystam...
Rada: da sie znalezc normalnych, ale trzeba najpierw zrobic selekcje i oddzielic normalnych od tych co mysla tylko o jednym i tych drugich jest czesto niestety wiecej, bo swiat robi sie coraz bardziej debilowatyTo ja muszę być tragicznie brzydka bo z propozycja seksu spotkałam się dwa razy, w sumie to były takie kulturalne propozycje że nawet nie uważam że to coś złego bo to było w dobrym guście i odrazu bez udawania, że chcą związku.
No ale co do tindera - Jeśli ktoś tam jest już długo to ma już skrzywiona banie, skrzywiony obraz kobiet i ogólnie nie nadają się do związku.
Faceci ci normalni sa juz na wyginieciu jak dinozaury, naszemu pokoleniu ciezko znalezc kogos normalnego(chociaz ja na szczescie znalazlam). Nasze dzieci to bedzie tragedia z kim one sobie zycie uloza ,jak czytala bys co niektorzy do mnie pisali na tym profilu randkowym to uwierz mi to bys sie przezegnala
7 2024-07-23 21:33:27 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2024-07-23 21:33:57)
A jednak kogos tam znalazłaś. I ja również, chociaż jestem dużo starsza i od autorki o od Julki
Portale nie są dla kogoś, kto będzie przeżywał to, że od razu przy pierwszym kontakcie nie znajdzie kogoś pasującego., czy że ktoś do niego napisał nie to, czego się spodziewał.
To jest normalne, piszesz, dzięki, nie tego szukam i masz z głowy. A kogoś nachalnego blokujesz.
Robisz dobry profil z paroma wyraźnymi zdjęciami, przemyślany opis, może warto zapytać kogoś o opinię i jasny w odbiorze kogo i czego szukasz.
I umawiasz się szybko w realu, a nie piszesz tygodniami, bo nie o to chodzi.
Myślę że przy normalnym podejściu i kilku, kilkunastu randkach spotkasz kogoś z kim będzie warto poznać się lepiej.
Ważne by robic to aktywnie, a nie po 2 nieudanych spotkaniach użalać się nad sobą i skasować konto, tak robi wiele osób niestety.
I nie skąpić sobie patu złotych na płatne konto, gdzie możesz po prostu ustawić preferencje , komu się wyświetlasz itd.
Portale nie są dla kogoś, kto będzie przeżywał to, że od razu przy pierwszym kontakcie nie znajdzie kogoś pasującego., czy że ktoś do niego napisał nie to, czego się spodziewał.
To.
Trzeba mieć dużo dystansu i cierpliwości, liczyć się z tym, że poznanie TEJ osoby wśród przypadkowych, nieznanych ludzi, może być długotrwałym procesem, po drodze możesz spotkać wielu niewłaściwych delikwentów. W miarę możliwości nie ograniczaj się tylko do portali, stwarzaj sobie też inne okazje, bo nie ma gwarancji, że akurat na portalu znajdziesz właściwego faceta. Powodzenia
Z portalami randkowymi jest jak z kopaniem złota. Trzeba przepłukać tony piasku i żwiru....ale czasem trafi się samorodek
10 2024-08-08 17:54:49 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2024-08-08 17:55:35)
Z portalami randkowymi jest jak z kopaniem złota. Trzeba przepłukać tony piasku i żwiru....ale czasem trafi się samorodek
Jak ktoś bie weryfikuje wcześniej niczego, nie zastanawia się nad swoimi priorytetami, albo kieruje lękami, to będzie przewalac tony piasku na własne życzenie.
Ela210 napisał/a:Portale nie są dla kogoś, kto będzie przeżywał to, że od razu przy pierwszym kontakcie nie znajdzie kogoś pasującego., czy że ktoś do niego napisał nie to, czego się spodziewał.
To.
Trzeba mieć dużo dystansu i cierpliwości, liczyć się z tym, że poznanie TEJ osoby wśród przypadkowych, nieznanych ludzi, może być długotrwałym procesem, po drodze możesz spotkać wielu niewłaściwych delikwentów. W miarę możliwości nie ograniczaj się tylko do portali, stwarzaj sobie też inne okazje, bo nie ma gwarancji, że akurat na portalu znajdziesz właściwego faceta. Powodzenia
Akurat właściwego faceta na portalu znaleźć bardzo łatwo. Problem w tym, że wy zazwyczaj albo przesuwacie ich w lewo, albo nie odpowiadacie na wiadomości.
YellowRoseOfTexas napisał/a:Ela210 napisał/a:Portale nie są dla kogoś, kto będzie przeżywał to, że od razu przy pierwszym kontakcie nie znajdzie kogoś pasującego., czy że ktoś do niego napisał nie to, czego się spodziewał.
To.
Akurat właściwego faceta na portalu znaleźć bardzo łatwo. Problem w tym, że wy zazwyczaj albo przesuwacie ich w lewo, albo nie odpowiadacie na wiadomości.
Akurat,zeby znalezc wlasciwego to trzeba najpierw poblokowac stado baranow, ktorzy pytaja tylko o jedno
ktorzy pytaja tylko o jedno
czy zostaniesz moją żoną?
JuliaUK33 napisał/a:ktorzy pytaja tylko o jedno
czy zostaniesz moją żoną?
No tez pytali:D tylko,ze ja tego nie bralam na powaznie, bo jak nie znac siebie a pytac sie takie glupie pytania... ale oprocz tego to o seks pytali to takich od razu blokowalam, bo wyraznie napisalam na profilu "ze szukam powaznego zwiazku, a nie seksowania sie po ulicy z kazdym "